2022-07-30 65 浏览
通常约人去Yoho mall倾偈,都会拣去Green waffles,贪佢静静地几好坐,坐位间又濶落,就算系商场open area都唔觉热。是日又同朋友黎左食,餐牌update左,仲多左生酮餐同无面粉嘅窝夫班㦸等,正㖞,生酮都有甜品食,等我话比食紧生酮餐嘅同事先。平日下午茶时段客人唔多,有七、八枱客左右。我地拣左张大卡位坐,哈哈,呢张枱够晒濶落,仲冷气十足,舒服舒服~睇左睇餐牌,下午茶都几啱食,就叫呢个啦。牛油果软壳蟹墨西哥饼配薯粒牛油果一向系favour,一见到已经想叫呢样。上到枱卖相唔错㖞,墨西哥卷一开为二,里面包住厚切牛油果肉同半只软壳蟹,牛油果很creamy,软壳蟹十分有惊喜,炸得香脆酥软,仲系大size蟹,有蟹肉同蟹膏,系蟹膏!第一次食软壳蟹有蟹膏!!旁边附上酸忌廉,随个人喜好加进墨西哥卷,剩低的用来点薯粒都唔错。焦糖香蕉窝夫配云呢那雪糕食完咸点又试埋个甜品先,附上的雪糕可以拣云呢拿或者朱古力口味,我哋就拣咗云呢拿。窝夫外脆内软,仲食到蛋香添,加点放在枱上的枫糖就好完美了。焦糖香蕉基本上无得输,又甜又香最啱做甜品。热咖啡食甜品配咖啡特别夹,要左两杯热啡,奶同糖都系自由添加的。

睇左睇餐牌,下午茶都几啱食,就叫呢个啦。

牛油果软壳蟹墨西哥饼配薯粒

焦糖香蕉窝夫配云呢那雪糕

热咖啡
甜品配咖啡特别夹,要左两杯热啡,奶同糖都系自由添加的。饮左啖原味咩都唔加,啲啡几香㖞又唔苦,加埋奶就更香滑啦。唯一要扣分就系啲奶唔热,加完落咖啡就变左室温嘅温度,饮热咖啡就系想杯啡热㗎嘛。

整体黎讲食物水准进步左,啲野好食环境又好坐,yoho mall里的好选择。
2022-07-26