OMW成日都食,食到好熟啦,應該餐廳廚房一見倒張外賣單就知係我🙈
👑美式熱香餅早餐:有熱香餅、加拿大煙火腿、牛奶炒蛋、薯餅,配嘢飲(熱朱古力)。
🌮建議食法:熱香餅塗適量牛油、糖漿,將切細嘅煙火腿、薯餅、炒蛋放上面一齊食,好好食!
🥞熱香餅:軟熟,香!我覺得佢甜度好好,冇麥當勞咁甜~
🍖加拿大煙火腿:係有厚度嘅火腿,單食佢會太咸。將佢好似McGriddle咁夾喺熱香餅加糖漿一齊食嘅話,味道岩岩好!
(薯餅、炒蛋、飲品喺扒類早餐再講)
👑扒類早餐好豐富,有扒(西冷牛扒)、蛋(牛奶炒蛋)、薯餅、蕃茄、腸仔、包(牛角包),配嘢飲(凍檸檬茶),加錢有麵食(叻沙榨菜雞絲米粉)。OMW成日食,下面講吓OMW覺得點揀最正~
🥩扒類:
扒類早餐有幾款扒揀:牛、豬、雞、魚。
👑牛,係西冷牛扒。唔知大家平時食早餐會唔會叫牛扒,有啲地方食牛扒又細塊又薄到紙咁,大啖食 兩啖食晒 食空氣咁,而呢間絕對唔會。佢個長度就係長型外賣盒咁大塊,呢塊係用刀叉食嘅牛扒,放落口要咬吓,食落真係知道自己食緊牛扒,有牛味,有蒜味,有黑椒汁,大塊,好滿足!
😱雞,喺外賣平台見多人叫,叫咗兩三次,但次次都有雪味,之後冇食過啦。
⭕️豬一般、有時會韌,可以嗌。
🙈偏食的我除咗吉列魚冇食過,上面全部食勻曬。大家食完魚可以話返我知覺得點~
🍳蛋類:
扒類早餐有得揀蛋:牛奶炒蛋、煎蛋
👑牛奶炒蛋
次次都係食呢個,唔鞋滑滑地,好香!
⭕️煎蛋
叫過一次,係燶邊全熟蛋,都唔錯,但之後都係會揀返牛奶炒蛋😝
⭕️黑松露炒蛋
以前有得加錢跟餐,宜家冇啦。佢係牛奶炒蛋面頭加少少黑松露醬,冇好特別,所以之後都係牛奶炒蛋😝
扒餐包呢啲:
🥔薯餅:外賣嚟到有時係淋淋的,有時又脆脆的;但點都好,咬落去食得出有粒粒小薯粒,薯仔就係好食!
🍅蕃茄:係有厚度嘅蕃茄扒,增加健康感。有時唔係蕃茄扒,係車厘茄。
🥓腸仔:普通嘢,唔會太咸,冇怪味。有時廚師腸冇貨會開心upgrade咗做All Day果種高級脆皮外國腸。
🥐包:平時係烘過嘅丹麥麵包,香香脆脆的很好食。今日係牛角包,少淋唔脆、少香。
🍜加錢有麵食:
👑叻沙榨菜雞絲米粉
對我嚟講係叻沙湯米粉。個湯唔差、有少少叻沙味,米粉係減肥恩物,仲可以放耐少少、遲啲食。雞絲我會夾走因為都係有雪味。榨菜爽脆,幾好。
⭕️五香肉丁公仔麵
呢個係邪惡之選,佢話係公仔麵,真係會跟一包麻油可以自己落!但OMW就麻麻地佢個五香肉丁,所以好耐冇叫啦~想放肆嘅話,食呢個都唔錯。
⭕️仿鮑魚絲火腿通粉
以前我成日嗌呢個,因為當時個通粉口感好好,有al dente感,不過宜家冇啦,可能轉咗通粉來源,然後冇再嗌佢喇。但overall要飽肚食個通粉其實ok!印象中個湯幾好味。
☕️飲品:
⭕️凍檸檬茶:comfort drink,有時會覺得唔夠甜;但今次我覺得啱啱好!
⭕️熱朱古力:唔算好濃,嚟M嘅話可以叫嚟飲吓,唔會話好滿足。
⭕️熱奶茶:呢個係厲害的東西!飲完會好精神!
📍WM Café and Bar(外賣-馬鞍山)
✨亮點:牛扒好大塊,扒餐好豐富!仲有熱香餅早餐😍
🙇🏻♀️特別嗚謝:勞苦功高、日曬雨淋嘅外賣員!