同事话 isquare开咗间新嘅韩式居酒屋,谂住顺手farewell 个同事,因为个同事是个住过韩国的韩迷。我入到舖头,见到有班鬼佬坐系度饮住酒咁,当堂成件事高级咗好多,再一次证明食客其实对餐厅嘅环境气氛好紧要。 而且呢度嘅装修都好简洁,令人坐得舒服,韩烧又唔会成阵味。前菜有3款,分别系芽菜、碎泡菜同埋萝卜,本人比较钟意大返少少嘅泡菜,因为把泡菜切得太碎,令人感觉有点小器呢。呢个和牛盛盒,真系不得了,以为佢好似唔系好多,最后我地四个女仔,烧到中段,已经唔想再烧了,不过每份牛嘅肉味相当浓,而且蔬菜份量都好多下,所以真系唔使额外叫。值得一提嘅系,呢度啲蛋系无限加,大家要嚟帮衬就快,我见过太多话无限加,但开业中段就会收费,或者系加得好慢,但呢度啲侍应生系不停咁问你re唔refill ,完全系好似啲蛋浆唔系佢舖头。 题外话系:𠮶两旧白色野系白萝卜嚟架,可以当擦胶咁擦个炉,唔好用嚟食呀。呢个牛肩肉味真系好浓,而且油脂分布得很平均,入口即溶。另外,我地仲叫咗个人参鸡,因为我想中和一下啲热气野。人参味不太浓,但系鸡真系好大只,而且入口相当嫩滑,唔似系平时煲到好老,而且好足料。汤系由红枣、松子、杞子等

呢个牛肩肉味真系好浓,而且油脂分布得很平均,入口即溶。

汤系由红枣、松子、杞子等制成,份量十足,我地四个每人食咗两碗,重点系呢度啲服务员仲分埋俾我地,竟然好到呢个点.....  非常贴心嘅服务。

不过本人对呢个桃味米酒就麻麻了,因为饮入口好似药水..... 虽然再细味入去,就渗出米酒嘅甜味,但系如果有得拣,我下次还是选原味好了。
总括嚟讲,我觉得每人二百几蚊算系咁,而且呢度环境好好,无人催你走,枱与枱之间又坐得开,好舒服,服务又好好,系近年/香港买少见少,大家快啲嚟试! (虽然有点hard sell) 因为本人都好惊推介完,啲侍应走咗~~~
2017-06-05