2020-11-08
冇諗過第一篇食評就比左呢間垃圾!好心真係執左佢,讓個鋪位比其他人試下同朋友食完飯諗住搵下場食糖水傾多陣計,當去到鋪頭門外嘅時間,就見到有兩間糖水鋪 一間要排隊 一間就冇人 而我入去嘅呢間就係空無一人,我入去前都諗住比三十幾蚊搵個位坐下 始終醉翁之意不在酒 就冇上呢度睇下食評就行左入去坐底左一坐底已經成個環境好有壓力!!!因為我未入過一間冇人嘅甜品鋪係唔播歌 靜到自修室咁 搞到我同朋友都唔敢傾計傾得咁大聲 廢事搞到我地好似好嘈咁一拎起個Menu 見到個用文字藝術師同powerpoint砌出黎已經心知不妙 但都係果句 都係想搵個位坐下 三十幾蚊一碗糖水都要嘅 更何況佢位處東大街呢條食街 競爭咁大 諗住差極都有個譜啊點知?原來沒有最差,只有更差!叫左碗「金牌楊枝甘露」,一拎起支匙羹,就黎可以漿實支匙羹,飲第一啖,唔講以為自己飲緊奶!真係鴻福堂支裝果啲都好飲過佢!成三十幾蚊碗都比啲咁嘅野我楊枝甘露可以一啲芒果味都冇!係叫做個面頭有啲碌柚肉,有返啲甜酸味!啲野唔好食都唔其次,服務態度差真係冇情講!!!我地第一次落單嘅時候明明叫4碗,點知就整左5碗出黎!明明睇住佢落果張單寫4碗,個老闆娘自己整多左
啲野唔好食都唔其次,服務態度差真係冇情講!!!我地第一次落單嘅時候明明叫4碗,點知就整左5碗出黎!明明睇住佢落果張單寫4碗,個老闆娘自己整多左碗就賴落我地度,話我地落單唔講清楚,仲悔悔氣氣咁話「今次就算啦 下次咁樣要早啲同返我地講!」果下真係無名火都起!!!!你地員工同你溝通有問題就屈落個客度,我黎食碗糖水都要比你明嘲暗諷,咩態度啊宜家?!!咁樣做生意架咩?
題外話,講起員工同老闆娘,我地一入去果陣,果個咁嘅老闆娘就呼呼喝喝個唔知係咪佢個女嘅樓面招呼我地,唔記得拎碟墊住碗糖水又喝個員工拎返啲碟比我地,你點教員工我唔理,但可唔可以唔好系我地客面前用咁負面 咁唔好老脾嘅態度教女,我入黎食糖水係求開心,唔係聽你點樣西口西面教員工點做,就算係做錯小小野,都唔應該用咁嘅態度教伙計,咁樣係唔配做一間糖水鋪嘅店主,亦都係唔配做個良心僱主!
「金牌」楊枝甘露