2024-03-26 84 浏览
邻近旺角地铁站, 系A2出口行几分钟就到人气café二恤祖,简约风的装修, 亦有好多可爱搅笑的壁画及摆设, 店员十分有礼貌. -避风塘鱿鱼须 $78.0鱿鱼须烟韧适中鲜甜, 炸得很干身唔油腻, 重点鱿鱼须真系辣㗎, 十分惹味-柠檬牛油蚬 (每日新鲜采购) $98.0好有诚意制作, 蚬系每日新鲜采购的, 每一只蚬胀卜卜又大只, 蚬肉肥美无沙, 重点店员上菜时特别同我讲呢个蚬嘅汤汁系可以当汤饮的, 叫我趁热, 哗! 一蚬两食, 好抵, 我闻到阵阵牛油香味及清新嘅柠檬味, 加埋蚬肉, 啖汤好提鲜香甜, 值得推介-黑松露大啡菇牛肝菌意大利饭 $138.0意大利饭粒软硬适中, 饭入面配上黑松露, 杂菇, 不同芝士, 忌廉, 奶油, 好creamy, 饭面仲有一只好大嘅大啡菇, 加上巴马臣芝士片, 香味浓郁, 层次丰富, -二世祖招牌窝夫配豆腐雪糕 $108.0果然系招牌, 格仔窝夫是金黄色, 蛋香味浓, 仲有四件咁多, 配上抹茶蛋黄酱及士多啤梨cream cheese, 抹茶味浓带甘, Cream Cheese同士多啤梨好夹, 好香甜, 配了豆腐雪糕, 豆腐味浓, 真系好似食紧一嚿豆腐咁, 整

-避风塘鱿鱼须 $78.0

-柠檬牛油蚬 (每日新鲜采购) $98.0

-黑松露大啡菇牛肝菌意大利饭 $138.0

-二世祖招牌窝夫配豆腐雪糕 $108.0
果然系招牌, 格仔窝夫是金黄色, 蛋香味浓, 仲有四件咁多, 配上抹茶蛋黄酱及士多啤梨cream cheese, 抹茶味浓带甘, Cream Cheese同士多啤梨好夹, 好香甜, 配了豆腐雪糕, 豆腐味浓, 真系好似食紧一嚿豆腐咁, 整个窝夫摆盘十分精致, 铺了玫瑰花瓣片, 真系好出色, 真系圆满, 值得再嚟及推介