餐厅: 永年士多 (Wetland Seasons Park)
资讯:

2025-03-25 163 浏览
曾經去過元朗出名食車仔麵嘅 "永年士多",覺得好好味。呢日去咗濕地公園,遠離煩囂嘅地方,行過發現有永年士多,就入去食返碗車仔麵~入到店內地方闊落,以綠色為主調,擺放一些植物,置身於大自然一樣,感覺好relax。餐牌內有多款車仔麵餐及車仔餸選擇,亦有香港經典小食咖喱三寶、麻辣雞腎/豬耳、多士套餐、紅豆冰、涼粉冰、樽仔奶茶等等,款式都唔錯。自選菜底         $76喜歡吃豬腸既朋友,立即點左呢碗有豬腸嘅自選車仔餸,揀選共5款餸,材料豐富,車仔餸包括豬腸、豬紅、豬皮、牛筋和酸齋,揀左微咖喱辣及豬腸汁。一睇湯底已經覺得好濃,飮落好香微辣可口。豬腸洗得好乾淨,爽口又入味,食得出香料嘅味道,份量都幾多,牛筋炆至軟身,一咬即化,口感黏黏,骨膠原超豐富,酸齋口感煙韌,酸酸甜甜,好開胃。豬紅同豬皮係車仔餸不可缺少嘅。上次食過油麵,今日就點菜底,綠油油嘅菜心,翠綠鮮爽,適合配車仔餸,吸入湯汁更美味。自選菜底        $81另外依碗都係自選菜底,選5款餸,揀咗牛腩、牛筋、魚蛋、蘿蔔和冬菇。豐富而且車仔餸款款材料都吸到濃濃嘅湯底,湯味清甜潤喉,菜心菜底,非常新鮮爽口。食起嚟特別入味嘅牛腩、牛筋炆至

自選菜底         $76

自選菜底        $81
另外依碗都係自選菜底,選5款餸,揀咗牛腩、牛筋、魚蛋、蘿蔔和冬菇。豐富而且車仔餸款款材料都吸到濃濃嘅湯底,湯味清甜潤喉,菜心菜底,非常新鮮爽口。食起嚟特別入味嘅牛腩、牛筋炆至軟身,有咬口,蘿蔔好吸湯汁,清甜爽口,唔會有渣,冬菇口感爽滑,魚蛋彈牙,帶少少辣,香料味濃郁,越食越滋味。

港式紅豆冰     $15 (麵餐優惠價)
車仔麵與紅豆冰又真的好夾嘅,大大粒紅豆,軟綿綿又香甜,口感幼滑,甜度適中,細膩可口。

樽仔奶茶     $17 (麵餐優惠價)
香港懷舊風味,出名嘅樽仔奶茶,一定要叫啦!奶茶入口順滑,茶香回甘。

凍檸檬茶     $22
濃郁嘅紅茶與新鮮檸檬很配,口感清新,解渴解膩。
2025-03-20