2017-10-22 1345 浏览
星期六晚同亲戚食饭,稳稳阵阵食稻香超级一定冇错。六点左右人流还算ok,大多数客都系拣火锅,不过我地就炒小菜为主。蜜汁叉烧。色水热度都唔错,但肉质就感觉唔多新鲜。烧腩仔。呢个就very good啦。皮烧得好脆好香囗,肉入味又唔会咸过头,半肥瘦食出口感。沙嗲肥牛粉𢇁煲。香口够镬气,肥牛份量超出想像,所以略嫌粉丝唔够多。肥牛就有少少过熟,鞋鞋地,但可以接受。金沙什菌脆瓜,正呀!咸蛋王蓉作为酱料,送饭一流,而翠玉瓜炒得啱啱好,爽口。柚子蜜焗肉排,掂!肉排嫩口够入味,柚子汁甜甜地好夹,个汁完全唔油腻,又系一个令人不断爬饭嘅理由。翡翠鸳鸯蚌。双蚌好爽,配豆丶木耳同红黄椒都好味。粉葛赤小豆排骨汤,好饮!材料好足好香冇味精,份量足,六个人每人可以饮两碗。老实讲,呢餐饭嘅质素本来唔错,但因为人手短缺令到形象减半。落左枝啤酒要催。叫左三碗白饭又系要催,唔明点解最后白饭送上泥时已经冻左。叫左碟蒜蓉炒芥兰又系要催,催到变左腊味炒芥兰原来系人地果枱。再催结果话芥兰卖哂😰眼见人流愈来愈多但员工都系十只手指数得哂,最后都费事烦埋单自己走去cashier找数
蜜汁叉烧。色水热度都唔错,但肉质就感觉唔多新鲜。
翡翠鸳鸯蚌。双蚌好爽,配豆丶木耳同红黄椒都好味。