2018-09-14 163 浏览
铜锣湾见完客,超级肚饿呀😫就同同事谂住食个快饭。见到啲间系骆克道地铁站旁专门食日本丼的专门店,门口已经好吸引,日文做店名,几有型,座位不算多,都基本上坐满晒。店内装修简约时尚,上上下下都是年轻人,很有活力入到去睇menu 先知仲有熟嘅丼,小食种类亦多丼嘅价钱由$100左右起,算是扺食,全部米都用日本米😎我就㨂左北海道海鲜丼,全都配料都系我嘅至爱😍 餐牌已经列晒丼里面有啲乜,细心❤️如果配搭唔啱口味,仲可以自己拣👍所有配料可以自己配搭最少三款。大拖真系入口即溶,鱼油味好香,油脂分布均匀饭底系处理过的,微咸,好好味,可以吾点酱油都得海胆同三文鱼子份量都很多,食得出嘅新鲜,反而带子份量就较小,师傅细心每块都夹住柠檬fresh ☺️朋友就拣咗鹅肝丼,佢话第一次食,都特别鹅肝份量非常之多,加上茄子配菜,酱油分开装的可以因应每人嘅口味每款当加$20仲可以配面豉汤同沙律,上面有蟹肉呢,蔬菜亦爽脆新鲜,一定要加😝其实食完碗丼已经好饱好饱,但见到呢度有烧牛舌,忍唔住,叫埋佢试吓又真系好好味㖞,烧到刚刚好唔会太干,牛舌嘅小小苏味,恰到好处最加小小柠檬汁或浆料,两种风味虽然工作都好攰好辛苦,真系放工食到一顿美味

店内装修简约时尚,上上下下都是年轻人,很有活力
入到去睇menu 先知仲有熟嘅丼,小食种类亦多

丼嘅价钱由$100左右起,算是扺食,全部米都用日本米😎

北海道海鲜丼

大拖真系入口即溶,鱼油味好香,油脂分布均匀
饭底系处理过的,微咸,好好味,可以吾点酱油都得

朋友就拣咗鹅肝丼,佢话第一次食,都特别

日式酱烧鹅肝丼

虽然工作都好攰好辛苦,真系放工食到一顿美味嘅晚餐,真系可以平复心情令人开心放松😋

等候时间
3 分钟 (堂食)
北海道海鲜丼
日式酱烧鹅肝丼