2008-02-02
(2/2/08)一個人的午餐。想試許久許久了。味道和款式都很有星馬style,在其他的香港星馬餐廳好唔同。(白烚)牛肉峇拉醬撈幼麵,峇拉醬好似唔辣既xo醬,不過佢係自家製,所以很與眾不同。清湯都好好味。餐茶:熱奶茶,如果奶茶都有latte,佢一定係奶茶latte喇,因為超多奶!早知加錢,試其他,好多款既野飲啦。甜品本想試榴槤甜餅,睇英文其實是soba,但今日只得荔枝味,唯有另選。自製咖央油酥餅,驟眼看只係兩塊平凡的煎pancake,原來完全不是!食落口感係酥皮+pancake,好特別呀!!!掃埋那黃黃的自製咖央醬,十個好食!咖央醬那微微的椰香,和香香的蛋味,茶餐廳食到既咖央多士/現成買的咖央醬真係要行埋一邊!在這裡耍為佢平反,服務很好喎,有位侍應好詳細解答我menu上的材料、煮法。而且一有人客來,老闆娘和「廚師」都殷勤招待。老闆娘見我杯奶茶飲到一半,仲問我洗唔洗整番熱添!