2020-04-12 356 浏览
上星期同朋友去铜锣湾食饭, 曾经食过呢间的打边炉, 觉得水准几好, 今次就去试下佢的小菜同串烧。由于疫情关系, 座位唔满, 几阔落, 坐得几舒服。卡位座位有小电视可以睇, 几贴心! 我地叫左2碟前菜同一D串烧。汤品: 清清地的中汤, 冇乜味精味麻辣浮皮呢款凉拌带点酸麻辣, 味道有D似扫街食到的特色重庆小食。猪皮软而爽口。 泰式海生虾生虾几新鲜, 虾肉爽弹,一D都唔梅。同生蒜一齐食增加左味道层次, 好夹。串烧叫得比较多, 等待的时间好彩唔长, 而且全部一齐上。牛舌几香口, 口感偏淋。豚肉带子串听落几高级, 豚肉有点油脂香气, 食落几好味, 亦食到带子, 但味道被豚肉盖过了。 生蚝蚝肉几大粒, 唔会烧到缩晒水, 火候几好。咬落去好juicy, 唔腥, 而且蒜味几香。带子好大只, 几厚肉, 烧的时间掌握得几好。烧白鳝鱼脂被火烧后咇晒出黎, 食落好有鱼脂香味, 肉质实而滑。如果份量多D就更好牛肉瘦肉部份较多, 牛味重。总体黎讲, 串烧都算几好! 可以一试。

卡位座位有小电视可以睇, 几贴心!

我地叫左2碟前菜同一D串烧。
汤品: 清清地的中汤, 冇乜味精味

麻辣浮皮

泰式海生虾

串烧叫得比较多, 等待的时间好彩唔长, 而且全部一齐上。

带子好大只, 几厚肉, 烧的时间掌握得几好。

牛肉瘦肉部份较多, 牛味重。

总体黎讲, 串烧都算几好! 可以一试。