1K
呢間煎餅工房已經開咗好耐,由以前好多年前已經見到。未知天津嘅煎餅,可以選擇唔同餡料,即叫即制,食一份都飽晒😜-✅✅烤鴨煎餅。最好食都係呢款。首先餅皮軟韌軟韌,打隻蛋落去一齊煎幾有蛋香。鴨肉就係將片皮鴨搣絲,落嘅份量都好多,最緊要加埋青瓜同埋甜麵醬😚就好似食緊一個放大版片皮鴨咁😌 最好食係有薄脆,另口感更豐富!夾埋一齊食真係爆餡,滿足滿足。-✅沙爹豬梅肉煎餅。沙爹豬梅肉的豬肉唔會太趕,撈埋沙爹醬食味道好夾,不過沙爹醬可以更重花生醬味😂 豬梅肉當日又唔算太肥,唔會有五花肉個d肥邊。加洋蔥香菜青瓜🥒清爽d,撇除豬肉的膩。-🆗孜然羊肉煎餅。呢個比起其他冇咁中意。佢地肉的份量都一如既往比得好慷慨的。不過呢款調味上只有孜然,質感上會乾啲。食到羊肉本身的騷味☺️愛羊之人可以接受,味道就係食原材料的味。-✅老椰子沙冰。覺得佢係椰奶沙冰,多過純🥥,味道有d似而家好多人飲個d國內椰奶感覺。有啲甜的,但都好滑。-✅✅波羅沙冰。超解暑☀️用的🍍幾蜜甜,整出來好香甜,好飲!-✅木瓜牛奶。好難係香港搵木瓜奶!呢個都算合格架啦😬因為奶香好香濃,飲落木瓜未至於太淡,當然唔夠台灣的咁甜,但都有木瓜味,我超鍾意切木瓜奶的都收

✅✅波羅沙冰。超解暑☀️用的🍍幾蜜甜,整出來好香甜,好飲!

✅木瓜牛奶。好難係香港搵木瓜奶!呢個都算合格架啦😬因為奶香好香濃,飲落木瓜未至於太淡,當然唔夠台灣的咁甜,但都有木瓜味,我超鍾意切木瓜奶的都收貨啦。
✅自製老陳皮山楂茶。啖啖酸味之餘,都有幾突出的陳皮味!消脂去肥。
排名: 鴨肉>豬>羊,但估唔到飲品都幾好飲又特別,記得要加配埋!