2019-04-23 1163 浏览
其实自己对八哥系一啲兴趣都冇 纯粹系有人生日然后朋友们想搞搞新意思揾啲绰头嘢嚟试下😂😂不过入到去觉得佢哋嘅装修 同埋设计都系好用心 无论系餐具 摆设同墙身设计都系有八哥嘅元素 不过就冇真嘅八个喺入边喇🌚🌚 如果系八哥爱好者黎到到都应该几开心🤔🔹✏️ 香煎带子龙虾汁意粉 ($168)龙虾汁味道尚算浓郁 意粉系属于扁身𠮶只 煮得几好唔会太淋身黐埋一嚿嚿 而带子味道都唔错 而且大大粒食落几弹牙新鲜啊🔹✏️ 炭烧美国西冷扒 ($258)西冷扒叫咗五成熟 个肉质整得几软腍🐮 而且识落唔会觉得韧 不过自己略嫌觉得个脂肪比例有啲太多 有好多位都系全条脂肪嚟😖但单凭肉嘅部份嚟讲系煮得几好 但如果调味再重啲会更加好食😛西冷扒嘅牛肉味都几重 旁边嘅薯菜有别于一般嘅炸薯条/薯角 而系一片片煎香嘅薯仔片 感觉都冇咁热气🔹✏️ 番茄水牛芝士沙律 ($88) (另加配三文鱼+$30)好想食的菜但又唔想咁单调 所以就叫左呢个沙律再另外加配咗烟三文鱼🐟个沙律最特别嘅系连埋原块嘅水牛芝士🧀水牛芝士食落味道几浓郁 带些少咸香 配搭著清淡嘅番茄沙律菜几好 烟三文鱼冇乜特别啦 味道正常🔹✏️ 榛子枫叶糖浆烤焗鸡翼 ($88)呢个烤焗

🔹
✏️ 香煎带子龙虾汁意粉 ($168)

🔹
✏️ 炭烧美国西冷扒 ($258)

🔹
✏️ 榛子枫叶糖浆烤焗鸡翼 ($88)

呢个烤焗鸡翼真心做得唔错 个外皮超级香脆 而且食落感觉唔会油腻 不过我觉得个榛子枫糖浆就有啲麻麻地 佢系超级稀 好似一啲糖水咁...我个人觉得唔点仲更加好食😂
🔹
✏️黑松露薯条 ($68)

黑松露薯条又系我成日叫嘅一个小食之一🤣薯条炸得都尚算香脆 不过好可惜嘅系最重点嘅系主角黑松露嘅味道一啲都唔突出☹️☹️☹️有啲失望啊
用餐时段