呢排心思思想食crepe💭💭个friend话中环有间人气过江龙出名食crepe😳咁就同佢黎食个饭餐厅装修简洁,我哋坐低咗🪑之后就开始拣嘢食啦😋😋我哋都睇中咗佢个set dinner🥳于是就决定一人叫一个🤩🤩Starter 可以拣餐汤或者salad,咁我地就叫左各一,可以互相share下😆😆 Main 我地就叫左Crepe Francaise $205 🦆同埋 Signature burger $209 🍔甜品梗系crepe啦,加$99就加多1个crepe❣️Starter - 餐汤 & Salad 🥗 餐汤系蕃茄汤🍅🍅蕃茄味浓郁🥣够晒Creamy 🤤 Salad 🥗 用料新鲜丰富,有berries🫐红萝卜🥕洋葱🧅 仲有羽衣甘蓝,配合埋有蜜糖🍯嘅意大利黑醋汁,酸酸甜甜超级开胃😝Main - Crepe Francaise & Signature burger 油封鸭配格鲁耶尔芝士🦆🧀油封鸭肉配上crepe,再加上浓郁嘅gruyere cheeses 🧀 同洋葱🧅成个crepe都有百里香🌿同葱香味,配合埋Dijon Mustard🥰一啖接一啖,食到停唔到口😂精选和牛汉堡🍔汉堡除咗有和牛🐮汉堡

Starter - 餐汤 & Salad 🥗
餐汤系蕃茄汤🍅🍅蕃茄味浓郁🥣够晒Creamy 🤤
Seasonal  Soup
Signature salad

油封鸭配格鲁耶尔芝士🦆🧀
Crepe  Francaise

精选和牛汉堡🍔
Signature burger

汉堡除咗有和牛🐮汉堡,车打芝士🧀之外亦都配合埋蘑菇🍄烟肉🥓蕃茄🍅洋葱🧅芝麻菜等等嘅配料
酱料有少少芥末嘅香味,口感超级丰富😚😚

Dessert - Cafe Gourmand & Crepe Grecque

我最期待就系甜品嘅部份😍😍😍黑朱古力配rum sauce 🍹及特浓咖啡☕️忌廉芝士
Cafe  Gourmand
黑朱古力本身就唔会太甜,个crepe有淡淡嘅Rum酒香,再加埋朱古力酱🍫同Espresso cream cheese,另外仲有2块biscotti,超香脆🍪

开心果,核桃及蜂巢🍯配香草雪糕,crepe够薄身❤️❤️
Crepe  Grecque
呢个Crepe甜得黎唔会好腻😋😋开心果碎,核桃碎同埋蜂巢脆脆配合埋一齐食系好有口感😇😇超crispy ,仲有啲蜜糖🍯嘅香味 ,加埋个云呢拿雪糕真系一流🤤😋

饮品方面☕️☕️我哋就叫咗杯热朱古力🍫🍫
热朱古力
同杯冻嘅榛子朱古力,两杯朱古力味都好丰富🤩而且再喺朱古力上面加咗cream🍨榛子朱古力嘅榛子味亦都好出
榛子朱古力
朱古力迷真系不容错过!😊