2022-11-07 195 浏览
今日去揾朋友一齐食饭,俾我哋发现到呢间土耳其嘅餐厅🍴我哋就冲左入去,一入到去之后发现佢哋嘅装修好有土耳其风味🤤见到菜单上有好多唔同嘅选择,我哋谂咗先决定好叫乜食🤤咖喱克勒鸡肉炒饭$78: 中东国家最出名嘅就系咖喱,所以我哋就无名叫咗呢一个咖喱鸡肉炒饭。一上枱嘅时候我哋俾个份量吓亲,而且浓郁嘅咖喱香味已经传入左我哋嘅五官入边。食落去完全感受到中东嘅气氛!蒜油烤饼 $28: 我哋再叫埋呢个烤饼配合咖喱炒饭,佢嘅蒜头香味更加升华左个咖喱汁,成个口感令人难以忘怀🤤土耳其茶 $15: 佢哋餐厅嘅员工推荐我哋叫呢一杯土耳其茶,我哋就叫咗一杯试吓,发现浓郁嘅茶味🍵可以令到我哋感觉清新左好多🥰草原串烧牛肉(8串) $98: 小食方便我哋拣咗呢一个串烧牛肉,一上到黎俾佢嘅外表吓亲,本身谂住浓郁嘅酱汁一定会充满咸味,但系点知佢个酱汁配得非常好,唔会话过分下午或者味道过分浓郁,完全可以食到牛肉嘅香味🥰