2023-11-26 1159 浏览
星期六系朗豪坊𠮶边附近行街,记起之前有YouTuber 介绍过呢间,便上去试吓,睇咗Menu有4款套餐,只系平日?原来假期只是要加$10,入口两边有卡位,却带我们去最尾一个转角位一张半卡位(一边沙发、一边拉櫈),隔离仲系部大风机,大风机后面系入厨房走廊,我哋入去时见都唔算多人,都未坐满晒,坐入面,有啲热,我哋出声想坐卡位,职员都肯安排我哋改坐出面,喺门口第二个卡位,有冷气,好好多。我哋2个人叫了($308)D.成人午市100mins 厝内人,店舖自助落单。老公order,我出去装酱汁,口渴先拿冷泡茶,我照旧蒜茸+辣椒+ 香菜+醋,佢蒜茸+辣椒+ 酱油。另一边仲有个雪柜系放汽水,太肥冇饮,冷泡茶都有几只,有玄米茶、茉莉茶。先上个送嘅食品,系个鸟笼装饰,鲍鱼、虾、水莲,不过只系一次,质素不错!水莲,好幼嫩,只系送的,出去自助区拿是没有的。我哋叫了椰子鸡汤,很浓味,煲好耐,饮一啖,太烫,仍好甜!佢个炉好低,之前睇YouTuber介绍炉好低,冇咁容易有好多烟,影相方便,但个炉好低,凹咗落去变咗唔系平时打边炉𠮶啲响个炉上边,高咗,又深又大,所以跌咗落去就好难捞返嘢食!小吃唔系好啱,净系食咗牛肚咸

小吃唔系好啱,净系食咗牛肚咸又硬,猪手就唔错,因为我钟意食咁硬!已经太饱,有盐水鸡都冇食!我哋不断叫不断上都冇漏单。拿白桃鸟龙,临尾再樽桂花鸟龙,很甘香!和牛羊肉、海鲜只系螺同鱼,我哋不太好螺,只集中叫鱼,因为太忙,之后也再没有拍照!我哋不断叫不断上,都冇漏单,我哋集中只叫呢几个贵价野:

最后佢俾两杯Häagen-Dazs,有士多啤梨/碎朱古力。见佢写住食晒有奖?送个印,下次有奖,老公特登食晒我食净𠮶啲,叫人过嚟检查,点知冇人嚟,佢特登出去叫人,点知个职员睇都唔使睇就俾过张盖咗印嘅咭俾佢!

2023-10-21