2017-04-02 690 浏览
今日同一班朋友入黎坪洲行下,行完上山睇下风景之后就见有d攰想揾个地方坐下饮杯野休息下。点知见到好多间冰室都闩门,唔知系咪坪洲嘅舖头都比较早闩门呢?行行下见到呢间泰国菜馆仲未闩门,就决定入去坐下。我d女就叫左个椰青share饮35蚊一个,同大多数嘅泰国菜馆差唔多价钱,都够冰冻,系刚刚行完山时饮系一流,十分解渴。我就叫左个洛神花冰:酸酸甜甜咁,有d似山楂嘅问题,但我谂佢应该系落得太多嘅糖水,所以就算点搅杯野饮都系好甜。我老公叫左杯椰汁珍多冰:入面除左有平时见到嘅一条条绿色啫哩之外仲有一粒粒嘅野,面有一层好似啫哩咁嘅野包住一粒马啼系中间,好好味。串烧:好香嘅沙嗲,3种都好味但略嫌唔够热辣辣。炸虾饼:热辣辣上台,入面嘅虾都好足料。但味道就比较淡,而佢配嘅甜酸酱就好稀...好似水咁。
我d女就叫左个椰青share饮
椰青
洛神花冰
珍多冰
串烧(鸡,猪,牛各一)
串烧:好香嘅沙嗲,3种都好味但略嫌唔够热辣辣。
炸虾饼
椰青