2020-07-09 589 浏览
玉子造屋之前睇朋友IG STORY见到佢d甜品好似好吸引,所以今日即兴约左朋友去食玉子造屋。系OPENRICE到见到佢有个$100现金卷,所以就问朋友拎唔拎黎用,点知原来朋友之前已经见到,但上次食完埋单先知,原来要点餐前讲左用依个优惠先可以用到,所以之后去既朋友仔记住点餐就要讲用优惠卷!!!朋友就叫左个镘鱼饭,佢食完个评价系觉得都几好食。而我叫左个寿喜烧豚肉饭,因为太饿既关系,我系唔记得影相就食紧食紧个刻先谂起未影相,咁豚肉饭d饭系几好食既,但d豚肉太大块,如果佢可以切细块少少就好因为你咬落去,系好似迫你要成块食哂落口咁,咬唔开。不过我系觉得佢个饭系几好食,佢成个饭系超大碗,所以细食既朋友仔可以两个人SHARE,再嗌下d小食咁就开心啲。另外我地系叫左个小食试下,就系南瓜薯饼,我朋友未食过啦,佢食左第一啖就觉得好好食,而我个人认为个薯饼又真系唔错,炸得岩岩好啦,同我觉得唔洗点酱都已经可以。终于到我个甜品时间,d人多数话当食甜品就系第二个胃,但系我系冇既,不过我都叫左两个甜品。因为我系为佢而黎嫁嘛,店员同我地讲班戟需要30分钟,所以我地就叫左个原味班戟,而食到咁上下先再叫左个香蕉窝夫。原味
玉子造屋

朋友就叫左个镘鱼饭,佢食完个评价系觉得都几好食。

因为你咬落去,系好似迫你要成块食哂落口咁,咬唔开。

原味班戟就不过不失,都唔错,可接受。
而香蕉窝夫,一咬落去系觉得个窝夫劲脆既,整体上都系唔错。

咁我地2个人叫左2个主食、1个小食、2个甜品咁样。
服务上都OK既,但最后有少少赶我地埋单既成份, 不过整体都OK既。
2020-07-04
用餐优惠