2005-08-12 27 浏览
上星期六陪媽咪食lunch, 諗住未來過, 就試下呢度. 入口要先落樓下, 再行樓梯上, 樓下裝修暗暗的, 唔似中菜, 同埋一個客都未有, 所以媽咪揀左坐樓上, 地方細d, 但比較明亮整齊. 阿媽唔想食點心, 但又唔食煎炸唔食辣, 所以小菜選擇亦唔多, 加埋最貴的小菜都唔過$70, 見到一心想食好野的媽咪望住餐牌冇乜興趣咁, 都有d唔好意思. 最後叫了蟹籽海皇豆腐: 媽咪話都幾滑似食豆腐羹; 日本芥末炒牛柳粒: 牛柳粒的四邊黏住綠綠的芥末醬, 有少少wasabi味, 唔辣, 聽落幾得意, 但食落就覺得普普通.涼瓜牛肉: 我唔食, 媽咪食得最多.銀鱈雪炒飯: 比較油, 所以食唔晒. 同埋銀鱈雪好細粒. 最後媽咪的評語都唔錯(比面), 但我搵新地方同媽咪食飯真係幾太壓力.

最後叫了蟹籽海皇豆腐: 媽咪話都幾滑似食豆腐羹;
涼瓜牛肉: 我唔食, 媽咪食得最多.
銀鱈雪炒飯: 比較油, 所以食唔晒. 同埋銀鱈雪好細粒.