2017-01-07 497 浏览
冬天特别想食美国菜,少不得Burger 薯条!呢一两年间, 不经不觉做了Burgeroom 既常客。之前次次食开都系铜锣湾分店,今次因为要去红馆睇张学友演唱会,就试下尖沙咀分店,6点钟食,无咩人可以静静地食。比起铜锣湾分店,尖沙咀店舖面积更大,而且有更多座位,感觉更舒适,可以时三五知己一齐ReU。餐厅装横以红黑色、马路为主调,颇有时尚感。身为熟客就知道,Burgeroom 汉堡包份量巨大,如果系一个女仔食晒,就好难食到其他野。今次同男朋友来,就当然冇呢个问题啦!大烤菇芝士牛肉汉堡$105每次必叫!汉堡包底面都布满白芝麻,脆口又甘香。面包松软,发着淡淡的牛油香气。牛肉充满肉汁,是美丽的五成熟, 咬下去,肉汁不断从嘴边、包边溢出,场面有点失控。(上次食到一半,男友跌咗块牛肉落地,很可惜呢)所以要好有技巧!大烤菇质感厚实,充满水份,有点meaty的感觉,配上牛肉简单无可挑剔。蕃茄、生菜都好新鲜,令整体感觉更清新。 真系食到手指都lam埋😝大烤菇鳕鱼柳汉堡($105)男友最近爱上了吃Fish N' Chips,想试试别的汉堡。鳕鱼炸得香脆,却又能保存鱼柳的幼滑,配上他他酱,非常惹味。今次呢个配
,可以时三五知己一齐ReU。
餐厅装横以红黑色、马路为主调,颇有时尚感。

大烤菇芝士牛肉汉堡$105

牛肉充满肉汁,是美丽的五成熟
, 咬下去,肉汁不断从嘴边、包边溢出,场面有点失控
。(上次食到一半,男友跌咗块牛肉落地,很可惜呢
)所以要好有技巧!

大烤菇鳕鱼柳汉堡($105)
男友最近爱上了吃Fish N' Chips,想试试别的汉堡。鳕鱼炸得香脆,却又能保存鱼柳的幼滑,配上他他酱,非常惹味。今次呢个配搭有惊喜😋
食汉堡包又点少得薯条?
因为我哋已经好饱喇,所以只叫了普通薯条一客($28)。 粗薯条份量颇多,不会炸过久。
总结觉得呢间餐厅嘅汉堡性价比高,份量、价钱、质素都成正比,食开埋单每人$150左右,ReU既话都affordable。

• 大烤菇芝士牛肉汉堡