2015-06-22 1490 浏览
父亲节,爸爸提意食放题,旺角又多人,都系去葵芳,荃湾啦。睇左好多间,最后决定平平地去葵芳梦工房。父亲节,只要早两日订都有9折,我地一行6日,坐卡位,好迫。睇一睇点餐纸,食物都好多。佢话自己系西日放题,所以食物方面,除左有日本野,仲有西式扒类。我地仲加左每位$68任食生蚝同蟹脚,第一轮生蚝好大只,不过唔算太肥美。第二轮开始就叫一打得半打,仲要等成大半个中先有,仲要追左几次,蟹脚都正常既。我地怀疑佢入唔够生蚝啰。刺身就等左45分钟先到,三文鱼,吞拿鱼,立鱼,八爪鱼,带子,墨鱼片,鲍鱼片,甜虾,蟹棒,玉子。全部都有叫三文鱼多肥美,八爪鱼好薄d,带子细粒又有雪味。天妇罗系新鲜即炸,但系等左一个中先到,仲要无天妇罗汁。烧三文鱼头,烧得香,又肥美。黄金烧蚝,好细粒肉。 一品料理既烧汁炒牛肉,牛肉好硬,牛油粟米,好香。寿司,全部都细细件带子寿司,比起带子刺身好食。西式扒类,包括羊架,牛扒,鸡扒,牛舌等,都叫左,不过等左个半中先有得食,而且卖相劲差。另外仲有甜品,可以自己拎黎食,仲有雪糕添。饮品都系,不过食到一半罐装饮品就无晒仲要唔re fill 唉。汽水机既汽水又无汽。应该无下次了,都俾钱既时候仲要

生蚝

刺身并盘

天妇罗系新鲜即炸,但系等左一个中先到,仲要无天妇罗汁。
烧三文鱼头,烧得香,又肥美。
烧三文鱼头

黄金烧蚝,好细粒肉。

黄金烧蚝

一品料理既烧汁炒牛肉,牛肉好硬,牛油粟米,好香。

烧汁炒牛肉

寿司,全部都细细件带子寿司,比起带子刺身好食。

羊架,牛扒,鸡扒,牛舌

另外仲有甜品,可以自己拎黎食,仲有雪糕添。

甜品

雪糕

应该无下次了,都俾钱既时候仲要同我讲话无九折,傻的吗?
芝麻八爪鱼