2012-08-01 961 浏览
今日經過APM的Mochi Sweets時才想起友人給了我一張$20的現金卷..快過期了, 所以都係即刻用左佢。店鋪的mochi有好多種口味, 琳瑯滿目,有好多味道都想試..不過一個人得一個胃, 只好買兩個好了~買了一個芒果幕絲和士多啤梨味的, 要補多$4, 約$12一個,用紙袋包裝好, 由於回家路程約要一個鐘, 店員話ok唔會溶的, 咁就好喇!芒果幕絲, MOCHI分開三層, 外層是有微微芒果味道的外皮, 之後是芒果味的幕絲, 再入面是芒果醬, 味道普通, 都係比較喜歡食入面有芒果肉的..當然食士多啤梨味的時候也沒有什麼期望, 果然不出所料, 味道如是..實質不是難食, 只是普通, 不知道下次選擇一些不是水果味的會否較好?
有好多味道都想試..不過一個人得一個胃, 只好買兩個好了~
兩個的紙袋包裝
芒果幕絲