GG为左推介好西俾大家可以GG为左推介好西俾大家可以上刀山、落油镬、赋汤稻火…❤️‍🔥无错🤭 讲紧嘅系位于大角咀嘅「赋汤稻火」呀❤️‍🔥 先唔讲佢哋嘅炖汤同蒸饭有几咁出色! 净系间舖嘅装修已经好打卡able,墙饰、质感格仔木架、镂空玻璃…… 连去个厕所前都忍唔住要打下卡🤣店主喺吸引眼球方面真系花尽心思🙈佢哋嘅午市menu主要有蒸饭同炖汤,份量同味道都非常出色!我就叫左个双并蒸饭套餐同埋花胶鱼翅螺头炖鸡汤饭。📌虫草花木耳滑鸡拼土鱿肉饼笼仔蒸饭 $68笼仔蒸饭用荷叶垫底,一掀盖已经闻到阵阵荷叶饭香~呢个蒸饭用料份量好足,滑鸡都有成5、6旧,而且腌料入味、肉质嫩滑,相对上木耳虫草花嘅存在感比较低,但胜在口感爽脆。至于土鱿肉饼用黎送饭一流,肉饼新鲜弹牙,加上土鱿咸香咸香,唔觉唔觉就食哂成笼饭📌佢哋一共有6款蒸饭选择,加$10就可以双拼架啦。📌我哋仲加左加$20换左套餐炖汤,材料又系好丰富,可以笔到几条人参仔同鸡肉,汤水嘅味道带有好浓嘅人参味,甘甘地好补,同一碟菜心,够晒健康。📌花胶鱼翅螺头炖鸡汤饭 $88呢个汤绝对系物超所值,超级大碗,超级多料,鸡肉有5、6旧以上,鱼翅同花胶好厚身,大概有2-3件

佢哋嘅午市menu主要有蒸饭同炖汤,份量同味道都非常出色!

我就叫左个双并蒸饭套餐同埋花胶鱼翅螺头炖鸡汤饭。

📌虫草花木耳滑鸡拼土鱿肉饼笼仔蒸饭 $68
笼仔蒸饭用荷叶垫底,一掀盖已经闻到阵阵荷叶饭香~
呢个蒸饭用料份量好足,滑鸡都有成5、6旧,
而且腌料入味、肉质嫩滑,
相对上木耳虫草花嘅存在感比较低,但胜在口感爽脆。
至于土鱿肉饼用黎送饭一流,肉饼新鲜弹牙
,加上土鱿咸香咸香,唔觉唔觉就食哂成笼饭

📌佢哋一共有6款蒸饭选择,加$10就可以双拼架啦。

📌花胶鱼翅螺头炖鸡汤饭 $88
呢个汤绝对系物超所值,超级大碗,超级多料,
鸡肉有5、6旧以上,鱼翅同花胶好厚身,大概有2-3件,配埋祛湿嘅冬瓜
成碗汤白雪雪,满满嘅骨胶原,岩哂想滋阴养颜嘅靓靓

📌叫餐时我哋再加配埋两罐COKE ZERO $9 each,

💸埋单都系$204,

抵到喊😭🤣😂