2023-05-22 41 浏览
系附近揾朋友聚会,入咗元朗😆平时都比较少去大西北,唔知有咩好食,今次等朋友介绍🍴呢间西餐个名几好笑,环境几格调🪩夜晚好chill😙✅干邑龙虾汤+$38龙虾汤味道非常浓郁🦞饮过最浓味嘅龙虾汤😯✅海胆蟹子原只即开生蚝+$68加咗海胆同蟹子调味,令到生蚝更多鲜味🦪✅烤鲜三文鱼柳猫耳粉$178配料:烟肉、胜瓜、黑橄榄、半干车厘茄、巴马臣芝士三文鱼柳煎得好香😍皮脆肉嫩,充满著omega3同健康嘅味道🤣猫耳粉唔系周围有,见到即刻觉得劲吸引😺口感非常好,有啲烟靭感觉,朋友第一次食都觉得好正😄同埋加咗劲多配料非常香☺️✅烤原只日本鱿鱼筒$138 鱿鱼筒加以调味,非常惹味🦑不过唔食得辣嘅要留意,都几辣吓🥵另外仲有泰式酸辣汁,点埋一齐食味道都几夹😋✅鲜果伯爵茶窝夫$78开心果同云尼拿味雪糕二选一,开心果唔系周围有☺️窝夫系伯爵茶口味,我最爱就系茶味嘢食😆最重要系如果庆祝可以送🎆🎆好靓💛✅热情果柠檬特饮$58味道清新🍋呢排天气特别闷热,饮咗呢个即刻透心凉🧊✅Yuzu Gin & Tonic$80柚子味好香好容易入口☺️呢款好啱女仔饮💃🏼都几中意💛🐻总结店员好nice,同埋反应好快🤣次次食洒啲嘢就会即刻帮我地收碟👍
✅干邑龙虾汤+$38
龙虾汤味道非常浓郁🦞饮过最浓味嘅龙虾汤😯

✅海胆蟹子原只即开生蚝+$68
加咗海胆同蟹子调味,令到生蚝更多鲜味🦪
✅烤鲜三文鱼柳猫耳粉$178
配料:烟肉、胜瓜、黑橄榄、半干车厘茄、巴马臣芝士

✅烤原只日本鱿鱼筒$138

✅鲜果伯爵茶窝夫$78

✅热情果柠檬特饮$58
味道清新🍋呢排天气特别闷热,饮咗呢个即刻透心凉🧊
✅Yuzu Gin & Tonic$80
柚子味好香好容易入口☺️呢款好啱女仔饮💃🏼都几中意💛

🐻总结
店员好nice,同埋反应好快🤣次次食洒啲嘢就会即刻帮我地收碟👍🏻同埋好Surprise😳见到隔离嘅客人庆祝生日有🎆,充满著羡慕眼神嘅我⋯店员竟然肯整俾我🎆超开心🥳🥳🥳建议庆祝活动&生日可以去呢度😜主食都几唔错😙

💛好味指数:4.5/5 💜回头指数:4.5/5

📍 凡直友里 (元朗)
元朗又新街53-59号满利大厦地下