6月15日.晚上跟妈妈和她朋友去了新墟的青森食完日本野就念住试一试新开的糖圆园我知道糖圆园在沙田是有一间的,所以有点冲动想试一试大约8点到达糖圆园,人都几多嫁..我发觉每一台都有叫冰食不过冷气就冻左少少=]之后我地就坐左系到睇下叫咩食啦~~我就叫左$30绿茶+红豆+木槺 (冇+酱..本人唔太爱酱xddd)我妈妈叫左$26和风豆奶冻我妈妈朋友叫$35黄金海岸过左冇几耐,话咁快就黎左XD见到好大个绿色既冰..哈哈绿茶冰+红豆+木槺嘻,超正的!又大份~味道好好味XD够冻,,够绿茶味..红豆,,甜甜地,,下次我都系唔加木槺,,加小元子好了XDD最衰我就食饱左先去食冰啦~如果唔系我最尾一定食得哂既~由于我食左饭先食冰既关系,我最后系..食唔哂=V=''和风豆奶冻妈妈说感觉好像食紧豆腐花..哈哈豆奶冻配埋红豆和绿茶果子(唔知系咪叫果子..好像凉粉嫁..)唔甜嫁..都几滑^V^..我觉得好好食..大家可以试下这个..但$26好像贵左少少...同冰既价钱差唔多=3=''$35黄金海岸 (芒果冰+小元子(原本系爱玉冻转左小元子)+三色QQ果+芒果酱+芒果)芒果味食得出好香呢..好正阿..而且唔会甜嫁^
6月15日.

我知道糖圆园在沙田是有一间的,所以有点冲动想试一试

大约8点到达糖圆园,人都几多嫁..
我发觉每一台都有叫冰食

不过冷气就冻左少少=]

之后我地就坐左系到睇下叫咩食啦~~

我妈妈叫左$26和风豆奶冻
我妈妈朋友叫$35黄金海岸

过左冇几耐,话咁快就黎左XD
见到好大个绿色既冰..哈哈

绿茶冰+红豆+木槺

嘻,超正的!又大份~
味道好好味XD够冻,,够绿茶味..
红豆,,甜甜地,,下次我都系唔加木槺,,加小元子好了XDD
最衰我就食饱左先去食冰啦~
如果唔系我最尾一定食得哂既~
由于我食左饭先食冰既关系,我最后系..食唔哂=V=''

和风豆奶冻

妈妈说感觉好像食紧豆腐花..哈哈
豆奶冻配埋红豆和绿茶果子(唔知系咪叫果子..好像凉粉嫁..
唔甜嫁..都几滑^V^..
我觉得好好食..大家可以试下这个..
但$26好像贵左少少...同冰既价钱差唔多=3=''

芒果味食得出好香呢..好正阿..
而且唔会甜嫁^V^3色QQ果就麻麻..似椰果条之类的..
芒果够甜呢..正正正

之后我地越食就越觉得冻,,
口又冻,身就冻..食冻食到就黎成个变冰条..
事关佢地开既冷气都几冻下..
好彩有位姐姐话帮我关细少少..值得加分嫁

最后食唔哂D冰-3-
埋单$91
价钱差不多吧=]
只是觉得奶冻贵左少少

两个冰都好好味同好正..值得一试..

这间甜品舖..我下次一定会再黎>V<""
门面
(左)和风豆奶冻,(下)绿茶雪花冰+红豆+木槺,(上)黄金海岸
(上)绿茶雪花冰,(下)黄金海岸
近镜朋友点的黄金海岸((很大份阿XD))
下午都几旺下=]
2010-06-15
$40 (宵夜)
门面
(上)绿茶雪花冰,(下)黄金海岸
近镜朋友点的黄金海岸((很大份阿XD))
下午都几旺下=]
  • 绿茶雪花冰