2014-08-05 5337 浏览
近来山林道最HIT之一既就系MINI CLUB,其实系附近上班族放工既热点.朋友放工后请我一起入去饮杯野食下野,RELAX一下.开头以为间CLUB好MINI,但系原来都唔细,仲劲多人添场内个个都叫$368黄金组合,包红/白酒一支和拼盘一个,拼盘有5款简,虽然生蚝好吸引,但系近呢个月食左超多生蚝,所以放弃了这是服务员推介既Torres Vina Esmeralda$488(单售),都几fruity,清清酸酸几O岩我口味既拼盘叫左德国肠,无计,饮完酒就想食肉.总共有5款肠3种酱,亦有PICKLE和少少菜.肠既质素非常不错,富肉汁,皮脆.白色的猪肉肠既肉味最香浓,但我最爱既系中间红色那款,具辛辣口味,辣椒味好重,配呢支白酒其实几MATCH那只肠真系无得顶再散叫个海鲜拼盘$??,有齐大蚬,龙虾,面包蟹,虾和螺,份量十足.价钱不贵,有齐咁多款都算好抵食.其中最好味既系面包蟹劲多膏,唔系硬到喊既膏,膏香满溢,胆固醇极高.另外大蚬十分鲜甜,不用沾任何酱就已品尝到其天然既甜味,可恨既系只得一只.其他就无咩特别,但系啖啖肉,食得何其爽快$?? 鸡泡鱼干,烧得够热,味道带甜,有点似食猪肉干,但带鱼香,肉质
肠肠拼盘
那只肠真系无得顶
$?? 鸡泡鱼干,烧得够热,味道带甜,有点似食猪肉干,但带鱼香,肉质无咁实.沙律酱其实作用不大,就咁食鱼平已经好够味.
$71 烟三文鱼沙律,菜很爽,烟三文鱼咸香味美,但沙律酱不够多,不够重口味喔,亦好难把酱捞得均衡.
$55 最后一道菜是虾多士,呢度个做法当然唔系酒楼那种,感觉上更健康,虾肉爽口,调味不重,配上芝士酱再去焗,食时沾些沙律酱同食,香脆而不油腻,更能食到虾肉既味道

整体上价钱都几公道,味道不错,多谢朋友请客,我估埋单8百蚊左右挂

2014-07-11
肠肠拼盘