2018-04-07 82 浏览
今次同喺比利时读书嘅表姨甥黎大围食个甜品。原来喺比利时基本上系冇斋食甜品嘅糖水舖,如果你要食甜品,就只可以去正式嘅餐厅食成set嘅dinner, 到最后先可以order甜品,而且仲好贵,所以变相系少左机会食。我表姨甥佢近一年来番过黎3几次,不过都冇食过夏雪,今次特登带佢黎食下。我地差唔多10点先入座,不过今晚唔系好多人,一入到去就有位。表姨甥一见到个menu就两眼发光,样样都想试,不过佢最后都系拣左佢最钟意嘅朱古力:魔鬼窝夫。叫完都要等15分钟先到架,倾住计等就岩晒。一黎到,大家都惊叹左一下,因为摆得真系好靓,卖相好吸引。而最重要唔系得个靓字,个心太软劲爆浆,而且唔会太甜,食到唔停得口!个窝夫都好松化,配埋朱古力雪糕一齐食,一啲都唔腬,真系好正呀!我个表姨甥虽然食得多比利时朱古力,但都表示非常欣赏呢份魔鬼窝夫,佢仲差啲想用脷lam埋只碟!呢间值得再试!
今次同喺比利时读书嘅表姨甥黎大围食个甜品。原来喺比利时基本上系冇斋食甜品糖水舖,如果你要食甜品,就只可以去正式嘅餐厅食成set嘅dinner, 到最后先可以order甜品,而且仲好贵,所以变相系少左机会食。

魔鬼窝夫
2018-03-27
$60 (宵夜)
魔鬼窝夫