2019-03-01 876 浏览
朝早唔系好舒服攞左半日假睇医生,睇完之后同事约我一齐出杏花村食午餐后先返工,于是我早d到商场睇下有咩选择,经过这里睇到餐牌都不错,所以入去一边等一边谂食咩!虽然餐厅在商场内,但都有分"室内"和"室外",我们安排坐"室外",虽然比较多人经过,但"室外"比较光,位同位之间唔算迫,坐得都几舒服!除左主餐牌散叫,另外都有精选午餐可以选择,我想食得清淡d,所以选择汤乌冬,同事唔怕辣选择泡菜粉丝汤!落单后前菜就到,可以选择泡菜或芽菜,但份量小左d,一啖就食左!<韩式海鲜汤乌冬> 汤乌冬里有青口,大虾和鱿鱼圈,仲有大量杂菜和冬菇,虽然入面咩都有,不过味道就较淡,杂菜太多,食到个口有d寡<猪肉泡菜粉丝汤配白饭> 同事话唔系好辣,泡菜和蛋花好多,猪肉虽然比较干但都几入味,粉丝可以再多d就更好食完先上餐汤,次序调转哂唔紧要,但个汤真系好冻,饮左一啖已经唔想再饮!!整体来讲,餐厅环境不错,但价格偏贵又要收加一,食物一般,同我想像中有点落差!

用餐时段