2018-09-28 249 浏览
這天來樂富買餸, 做苦力之前也得餵飽自己才行, 太座話晚飯來過, 價錢實惠, 夠碟頭,叫咗:  星米$50 - 透明蝦無味, 芽菜有咬口, 义燒平庸, 比較重(突出)咖哩味原來係落咗濕咖哩羔同炒, 不過炒得唔夠均勻, 在米粉內見到成堆仔濕咖哩羔, 由於用咗濕咖哩羔同一般的星米比較的確在香味上優勝一點, 但過了一個星期左右我反而在一個偶然的機會下食到一個有蝦味的蝦仁炒嘅星米!! 另一個係牛腩炒麵$54 麵雖說是炸過但唔算好油膩, 十分脆口, 菜份量是屬於多的, 牛腩則是預先做好的貨色, 鹵味唔算重但廚師出菜前肯定沒太在意過牛腩上的肥羔, 好少見一件牛腩上有一半是淡黃白色的羔!!! 相當之嚇人,

牛腩炒麵
星米