2015-12-29 1280 浏览
母亲大人牛一, 当然要贺一贺, 食大d丰富d啦~ 听闻呢度好多人帮衬, 就算闲日都full, 所以预早两星期book位, 但book位只限7点或之前, 同限食好似个半钟定两个钟, 但都要照book咗先, 好彩果日全世界都准时到, 而且d𩠌都上得好快, 唔驶1个钟已经食饱, 仲可以抖抖先叫甜品同食蛋糕tim~  咸猪手配薯茸及酸椰菜食德国餐例叫的, 原来除咗烧之外, 仲有个系白烚的, 但个样唔吸引, 都系叫返烧好似好食~新鲜上枱时当然热辣辣, 个皮又脆卜卜啦~ 个个争住食块皮, d肉就似乎实咗d~除咗抢猪手皮外, 第二抢系薯茸, 好香好滑, 当然食济咗, 就要食返d酸椰菜解下济~ 肉肠拼盘配烧薯及酸椰菜哗..........超多肠, 冇10条都有8条, 大大小小, 有肥有瘦, 有长有短, 有香草, 有猪肉, 有鸡肉, 全部切开一粒粒, 食到都唔记得边d食过边d未食过? 始终鸡肉会淡味d, 猪肉会浓味d~呢个拼盘系配薯角, 虽然热气咗d, 但个薯角热辣辣脆卜卜, 好好食~  香草柠檬烧鸡配青豆及烧薯呢个摆明系春鸡啦~ 咁鬼细只, 佢如果响menu写明系春鸡, 都有个心理准备, 但万料

香草柠檬烧鸡配青豆及烧薯
香草柠檬烧鸡配青豆及烧薯
呢个摆明系春鸡啦~ 咁鬼细只, 佢如果响menu写明系春鸡, 都有个心理准备, 但万料不到咁细, 如果系咁细只, 相对嚟讲真系贵, 而且味道唔系太特别, 又鞋, 面头果块烟肉唔知想点, 冇关系之余又煎到咁干, 所以都冇食, 完全食唔出有柠檬味~
反而钟意佢个青豆同烧薯, 可以清清肠胃, 好似冇咁热气~

特式拼盘
特式拼盘
 呢个拼盘唔知系咪为3人而设, 因为样样都系得3件~
 烟猪肉肠 -> 放响个小煎pan上, 虽然系咪都系热辣辣, 当系一个特式, 因为叫咗个肉肠拼盘, 所以觉得佢都系其中之一, 冇特别去试~
 咸猪手夹饼 -> 唔系好明显食得出有咸猪手的味道, 因为实在太湿碎, 不过个饼都唔错, 冇印度薄饼咁油~
 焗雅支竹配火腿及芝士 -> 其实都唔知咩叫雅支竹, 总之就系食紧火腿同芝士啰~
 烟三文鱼伴黑麦包 -> 个黑麦包硬咗d, 好似隔夜面包的质感, 而烟三文鱼唔够味, 又唔够冻~
 炸脆大虾 -> 大虾系大, 但系系个粉浆厚啫, 不过都脆浆又够脆, d虾又够爽, 唔错丫, 不过放响只杯入面, 比较难"吉"~

虎虾配黑松露酱伴意大利面
完全系一人份量, 得一啖面, 虾有几只仔, 7个人, 一人分得一啖, 食咗都唔觉, 所以比唔到有咩食评, 因为试唔真d味~

面包圈
面包圈
系就系热辣辣, 但个人认为太硬, 唔太好

酥炸薄猪柳配火腿蘑菇及芝士
酥炸薄猪柳配火腿蘑菇及芝士
真系超薄, 薄到块粉皮都差D厚过佢, 响粉皮同猪扒中间, 夹咗层芝士, 即系类似台湾的芝士猪扒, 面头加多块火腿同蘑菇片, 但块猪扒实在太薄, 薄到冇哂口感, 块炸粉皮仲好食过佢, 仲有口感过佢~
反而伴碟的脆薯角几好食~

Hula Hoop
有荔枝、菠萝、芒果、什莓、荔枝汁、苹果汁等调配一齐, 口味几清新, 又唔会太甜

Mint Cooler
Min Cooler
有薄荷、什莓、柠檬汁、提子汁等调配一齐, 以为好好饮, 但薄荷同莓太劲, 饮落有d涩

黑啤
黑啤
我冇饮, 冇得评语, 但睇个样够冻, 应该唔错

麦啤
麦啤
我冇饮, 冇得评语, 但睇个样够冻, 应该唔错

焗鲜杂苺德国式香酥甜品
焗鲜杂苺德国式香酥甜品
成个小煎pan上枱, 最面系一球云呢拿雪糕, 之后系d酥脆的物体, 最底系杂苺酱, 好彩细细碟, 一人一啖KO佢, 小食多滋味, 所以系觉得OK唔错~

香草煎饼配雪糕及黑车厘子
饼类似pancake, 就咁食系冇乜味, 加埋车厘子酱就可以, 但有d偏酸, 好在佢将d酱分开放, 食几多落几多, 因应个人口味~

如果唔系要切蛋糕, 就唔驶夹硬叫两个甜品, 因为唔叫两个甜品, 要比百几蚊切饼费, 其实你叫两个甜品, 已经百几蚊, 只系多两样嘢食落肚, 感觉上抵d~ 其实都有好多人响果度庆祝生日, 仲多到搞错咗个生日蛋糕tim~
2015-06-15
庆祝纪念