2023-03-05 362 浏览
特登入嚟白沙湾WA Theatrer食Omakase,佢哋嘅食材全部都系喺日本丰洲市场空运返嚟香港,新鲜又当造,我觉得食Omakase最enjoy系感受厨师用心烹调𠮶份心意,你绝对系会feel到佢哋嘅细节位!今次食咗两个set分别系「黄金之奥义」同埋「云」,全晚都系饮白神山地之水,我即刻Google系咩来头,原来白神山地系几乎未经过人工修缮嘅,饮落去清澈甘甜,系矿物质低嘅软水💧佢哋啲刺身全部都好新鲜,最难忘嘅系佢哋有蓝鳍大拖罗刺身,食落去充满着鱼油又有淡淡嘅烟熏味,仲要超级厚切,好满足🥰钟意食牛肉嘅一定会钟意呢个金箔和牛卷,系嚟自熊本县嘅A4和牛,油脂雪花好均匀,厨师烧完之后会用成块金箔包住佢,超级奢华!呢度嘅位置少少偏僻,可以揸车入嚟,食嘢会有两个钟头泊车!呢度几啱嚟庆祝生日或者节日嫁,佢都有好多包厢房,私隐度都几够!