2022-05-23 1044 浏览
娘亲最爱食拿破仑饼,知道呢间酒店芒果拿破仑系名物,于是系酒店Eshop订左一个,仲有折扣,打去confirm原来已经唔需要print out个收据,可接受电子版本,十分方便及支持环保。订左2点取饼,早左少少到酒店,职员问左电话号码就知道订单。揾左阵发现蛋糕未送到落黎,有细心解释因为会按时新鲜制造,听到非常加分👍🏻但知道客人黎左都会跟进饼房进度。等左15分钟,一个新鲜既芒果拿破仑拎左黎,职员再次细心讲解个蛋糕可能未雪实,要小心拎及尽快回家放番雪柜。当晚再取出食用,芒果十分甜美,厚切好满足,应该用上吕宋芒品种。拿破仑下层有吉士同埋酥皮,围边铺满杏仁,虽然样子同其他拿破仑唔一样,但食落感觉仲满足,啖啖都有吉士,又唔太腻。终于明白成为名物既原因。

外卖自取