餐厅: 金城茶餐廳
资讯:

2016-05-21 424 浏览
今日去买外卖,觉得生煎肉饼饭冻左都唔会太难食,于是就去金城茶餐厅买。今次系第二次去,上次尼一间留比我一个好印象,但系今次觉得果度既阿姐态度麻麻,冇上次咁好。冷淡地话唔收毫子,我话我唔想坐低,企系侧边等外卖都无所谓(企可以减肥),阿姐系都要我坐低⋯⋯不过好在我话可唔可以加小小菜脯,阿姐话ok,饭盒整完之后唔洗我提多次,佢自动自觉帮我加左菜脯,走之前比饭盒我时同我讲已经加左菜脯,我小小开心,番到屋企发现佢比得唔少wor,唔似其他舖头你唔提佢佢一系装傻,一系象征性比小小今日又系食佢地既生煎肉饼饭,由大围翻到大埔,饭盒仲未冻晒,打开饭盒,份量照旧咁大,为左避免浪费,在开动之前攞碗出黎分一半到碗入边听日食,肉饼都系,饭盒里仲有一条菜,唔可以隔夜所以今日食。分成两份的生煎肉饼饭份量岩岩好,唔浪费(这就系我点解买外面而唔系堂食既原因)肉饼照旧咁好味,又香又多汁,食完成间房都系肉饼味,正!分成两份,食完其中一半就好满足喇,如果一次性食完既食唔晒咁多饭,又会太滞唔舒服,我宜家咁样真系明智之举👍😎就是外卖拎番屋企路上闻到肉饼香,太诱惑,需忍耐😂
(外卖)生煎肉饼饭
2016-05-21
等候时间
7 分钟 (外卖自取)
(外卖)生煎肉饼饭
  • 生煎肉饼饭