2011-04-20 24 浏览
星期一晚,你與他人有約。時間未到,比我爭取到多一陣與你一齊。一個小時,正餐時間不足之餘,加上我對甜品的喜好,當然向我喜愛的發記追發!店舖由世貿大街搬到利舞臺後街,人流在今晚七時亦都得小貓三兩隻,真的,連我們兩個,店內客人只得五人!可能未至甜品黃金時間吧!人少好,自己入店挑選坐位,店內最入的沙發位。入座前座位已放好menu. 第一張:綿綿冰!決定了~ 朱古力味,芒果味各一!朱古力味:冰不夠凍,朱古力味不足,但甜度適中!伴碟的香蕉及士多啤梨反而新鮮。同埋佢比既棉花糖, 連埋d冰一齊食...好得意...芒果味:始終覺得配煉奶比花奶好,奶味重,可帶起芒果味。我都是覺得,伴碟的芒果肉更好!但真的不知道,放於芒果上的絲有甚麼作用?無味,透明的!服務不過不失,但我想知店內是否匙具不足,來朱古力得一個不奇怪,自己拎多個!但芒果來的時候:一個都沒有!型!下次,(會有下次的!)我都只係會選擇我的芒果糯米卷!

你鍾意的朱古力味...
我最鍾意既芒果

下次,(會有下次的!)我都只係會選擇我的芒果糯米卷!
2011-04-18
$39 (其他)
你鍾意的朱古力味...
我最鍾意既芒果