2010-07-24 8 浏览
我係一個打工仔,今日放工同女朋友重煩緊去邊到食飯果陣時,突然被我發現有1間餐廳新開既日式餐廳,由於我女朋友係一個好鐘意食日本菜既人,所有係一個她機緣巧合既情況下走入去試一試.....由於店入面還境舒適,覺得好似番左屋企既感覺,番完工攰既感一掃而空當我搵到一個合適既座位後,好快就有員工過來招呼我們,感覺好親切,當我地睇到果一張餐單既時候,真係令人花多眼亂,好多野食都好想嘗試,最後,我叫左一個九州拉面,而我既女朋友就叫左一個雞排飯食物既等侯時間吾長,只要大約五分鐘,等侯既時間令人滿意,當我見到我叫既九州拉面,發覺比想像中好看;最令我滿意既就係拉面既湯底,以我多年既飲湯既經驗,覺得湯係用新鮮既豬骨湯煲出黎,味道十分滿意,而湯面上面又有適量既蔬菜,但係令我唔滿意既係碎昆布,覺得佢既氣味好怪,有重海水味,依個係唯一既缺點,整體上,我對依個拉面都十分滿意\面女朋友既雞排飯,先講飯,我個人覺得飯十分鬆軟,而女朋就覺得飯過軟,可能係個人既口味有所不同,而雞排方面,我覺得雞肉很軟滑,可以講係皮脆肉嫩,十分好味,唯一既缺點係汁太少,覺得不太足夠總結黎講,我對依一餐,依一個還境,都好滿意,以依一個價錢食到依

總結黎講,我對依一餐,依一個還境,都好滿意,以依一個價錢食到依一個質數既食物,覺得物有所值!!
由於店外寫明不可影相,所以我不能把食物既相給各食家看看,但卵是推介大家去試試既~

2010-07-24