最近见到朋友post左呢间车仔面店既相,平时胡椒猪肚鸡煲就食得多,胡椒猪肚汤车子面 真系第一次听!!!今日咁岩经开九龙城,就去榕记试试啦!店员都好有礼貌咁介绍佢地有咩镇店之宝~首推就系我最想试既胡椒猪肚汤,另外原来仲有酒香药膳鸡汤同姬松茸杂菌汤(素食汤底)店员介绍姬松茸杂菌汤系以姬松茸、虫草花、冬菇等素菜煮成,适合素食人士!三款汤底都好吸引,可惜今餐两个人两个胃,我地 唯有 拣胡椒猪肚汤同酒香药膳鸡汤。 酒香药膳鸡汤 - 鱼皮饺 +猪皮好浓既药材味,原来用上川芎白芷,店员话川芎白芷同红枣行气活血,对女士好好!全无味精,不妨饮晒佢!鱼皮饺同猪皮都好好食!下次再encore! 胡椒猪肚汤河粉 - 墨鱼丸 + 萝白 胡椒味极重!好辣!超正!河粉比米线索味,绝对可以一滴不漏咁饮晒个汤!如果想食多D猪肚,可以叫个胡椒猪肚净汤!萝白好食,值得一试!姜汁奶茶第一次饮有姜既奶茶,好好饮!估唔到咁match! 姜汁好立克因为饮过奶茶,相对地好立克就淡味D,不过姜味甚浓!CD有Hidden Track ,  榕记就有Hidden Choice! 蜜糖芥末酱香煎鸡排超好食!必试!即叫即煎,微微金黄色,火喉到
今日咁岩经开九龙城,就去榕记试试啦!

店员都好有礼貌咁介绍佢地有咩镇店之宝~

酒香药膳鸡汤 - 鱼皮饺 +猪皮
鱼皮饺同猪皮都好好食!下次再encore!

胡椒猪肚汤河粉 - 墨鱼丸 + 萝白
胡椒猪肚汤车子面
胡椒味极重!好辣!超正!
河粉比米线索味,绝对可以一滴不漏咁饮晒个汤!
如果想食多D猪肚,可以叫个胡椒猪肚净汤!
萝白好食,值得一试!

姜汁奶茶

第一次饮有姜既奶茶,好好饮!估唔到咁match!

姜汁好立克
因为饮过奶茶,相对地好立克就淡味D,不过姜味甚浓!

超好食!必试!
即叫即煎,微微金黄色,火喉到家!

店员不时都问我地觉得食物质素如何,好努力听取意见。
两款汤底对于我地黎讲都好有新鲜感,带来味觉上既冲击,我地都立刻竖起手指公赞好!
食完个面完全冇口干感觉,老板坚持唔落味精呢个信念真系好值得支持!
胡椒猪肚汤车子面