餐厅名字 ❛ 虫二 ❜ - 风月二字去除外框 (虫二),意即风月无边,取名好特别、十分贴合餐厅氛围。餐厅座落于旺角活化工厦618嘅顶楼,设有室内外位置,周围唔少植物布置,彷如闹市中嘅空中花园🪴望住啲花花草草进餐真系好写意好有慢活嘅感觉☁️🍽Brunch - 自家制黑啤农夫包配沙律 ($125)• 酱烧鸡腿肉×煎日本极上蛋• 烘烤自家制黑啤乳酪红莓农夫包• 嫩叶沙律配自制杏脯酱沙律醋呢个咁有田园气息嘅Brunch够哂丰富🤩🥗餐厅用上Guinness黑啤调味烘烤自家制乳酪红莓农夫包,食落松脆可口,外脆内里软绵,配埋上面嘅酱烧鸡腿肉一齐食好夹🥰鸡腿肉嫩滑juicy,加埋沙律酱好滋味!农夫包上仲搭配几片苹果片一齐食,可以减轻油腻感,旁边仲有沙律菜好清新👍🏻大推呢个Brunch!!😍🍫肉桂朱古力虫二西多 ($98)虫二黑啤吐司以肉桂蛋浆长时间浸泡,食落好香蛋味、香脆又松软,配上邪恶嘅HERSHEY朱古力酱,食落真系满足感十足!吐司表面撒上可可粉,仲有青提子作点缀,卖相不错几澎湃👍🏻而且整体感觉又唔算太甜,云尼拿雪糕令到口感更清新🤍🍹Homemade mocktails ❛虫二调制❜─ 没有买回来的

🍽Brunch - 自家制黑啤农夫包配沙律 ($125)
• 酱烧鸡腿肉×煎日本极上蛋
• 烘烤自家制黑啤乳酪红莓农夫包
• 嫩叶沙律配自制杏脯酱沙律醋
呢个咁有田园气息嘅Brunch够哂丰富🤩🥗
鸡腿肉嫩滑juicy,加埋沙律酱好滋味!
大推呢个Brunch!!😍
自家制黑啤农夫包配沙律

🍫肉桂朱古力虫二西多 ($98)
肉桂朱古力虫二西多

🍹Homemade mocktails ❛虫二调制❜
─ 没有买回来的syrup,都是餐厅自煮的
• 樱花忌廉草莓泡泡啤 (无酒精) ($55)
呢款粉红泡泡啤卖相好靓💗忌廉梳打加泡泡,好似饮紧啤嘅口感,几过瘾🤣味道酸酸甜甜,个底仲饮到草莓粒,感觉几清新🥰
樱花忌廉草莓泡泡啤

• 虫二酒酿桂花啡 ($55)
呢个组合好特别都系第一次试,清甜桂花香气及淡淡的酒香,同黑啡撞埋一齐又几夹㖞😋杯底沉咗啲酒酿糯米,表面仲有桂花花瓣,装饰之余饮落仲甜甜的🌼
虫二酒酿桂花啡

总结:食物款式新颖又有心思,天台环境宁静舒适,lunch嚟呢度慢活下都不错☺️
2022-11-08
肉桂朱古力虫二西多