呢間新派甜品店今年先開張,去旺角經過西洋菜街一定會見到佢紫色招牌,呢日咁啱行到又熱又攰就入去坐下~店舖裝潢以紫色作為主要色調,配合返芋頭主題💜🍡初芋ABC ($48)呢個係台式芋圓x港式糖水嘅自選配搭,有三色芋圓,再選擇糖水底 (黑糖、椰皇鮮奶露、楊枝甘露、椰汁初芋露) 同配料:A) 三色芋圓(香芋、蕃薯、紫薯)B) 楊枝甘露C) 白桃果凍+荔枝+紅豆+仙草三色芋圓都有6-7粒,食落好Q彈煙韌😍坊間有啲芋圓咬落去好似食緊一舊粉咁,呢到嘅芋圓完全唔會有呢種質感,內餡真係見到實在嘅香芋、蕃薯、紫薯,味道都好重🤤楊枝甘露底同芋圓、配料都好夾👍🏻白桃果凍、荔枝肉都好大粒好足料,啖啖滿足❣️🍼黑糖桃膠系列 - 白雪潤桃 ($58)雪耳薏米燉牛奶·黑糖桃膠呢碗糖水係女士恩物💕咁滋補養顏嘅糖水啱哂女士們🤣桃膠好足料,全部都好大舊又滑溜溜😍食落有啲黑糖味但唔會太甜,牛奶同糖水比例均勻,雪耳同薏米都好多🤣仲有好大份嘅仙草喺底,食完有種透心涼既感覺🧊🍫可可奇脆冰雪 ($48) | 🍵抹茶牛奶冰雪 ($48)兩杯冰沙飲品都超級大杯🫣冰沙打得幼細,唔會咬到大粒碎冰。朱古力味濃郁,配搭可可脆增添口感😋而抹茶味道唔

🍡初芋ABC ($48)
A) 三色芋圓(香芋、蕃薯、紫薯)
B) 楊枝甘露
C) 白桃果凍+荔枝+紅豆+仙草
初芋ABC

🍼黑糖桃膠系列 - 白雪潤桃 ($58)
雪耳薏米燉牛奶·黑糖桃膠
白雪潤桃

🍫可可奇脆冰雪 ($48) | 🍵抹茶牛奶冰雪 ($48)
兩杯冰沙飲品都超級大杯🫣冰沙打得幼細,唔會咬到大粒碎冰。朱古力味濃郁,配搭可可脆增添口感😋而抹茶味道唔會太甜,有點回甘,仲有牛奶凍喺底可以咬下,撈埋頂層嘅cream飲更加幼滑~