星期六夜晚本身谂住去近排好红嘅那个解决晚餐,点知去到见到条人龙已经打退堂鼓😰所以喺附近揾左间同样食台湾嘢嘅老厝边试试😂入到去装修好似系模仿台湾夜市嘅感觉,姐姐都好似系台湾人🤣餐牌选择都几多,有啲更喺香港少见啲👍🏻🥢起司肉松蛋饼 ($35)自从冇得去台湾之后,都已经超过一年冇食过蛋饼😭 见到呢间有即刻二话不说叫嚟食😚卖相都睇得出佢好扎实,唔多唔少都有台湾嘅感觉😋蛋饼上都有煎蛋包埋一齐,好足料👍🏻唯一要挑剔嘅地方系芝士无拉丝嘅感觉🧀其余都算唔错🤪🥢嘉义鸡肉饭 ($30)系香港少见嘅一道!可惜鸡肉真系略为干左啲同埋调味唔够,所以食起嚟都有啲单调😔成碗饭唯一嘅调味系由特调酱汁,好可惜拌埋一齐,鸡肉都冇因为咁而加分,有待改进⚠️🥢塔香盐酥鸡 ($38)即叫即炸嘅盐酥鸡有埋炸过嘅九层塔拌碟,几有心思💕盐酥鸡果然系热辣辣,食起都算juicy💦份量都唔少,但炸浆表层有少少炸过龙嘅感觉,可以略加注意❗️🥢炸排骨便当 ($60)份量十足‼️一般一个人叫一个食完都一定会饱🤰🏻除咗主要嘅炸排骨之外,仲附上左唔少配菜拌碟,超级丰富💯相比起盐酥鸡,炸排骨处理得比较出色,外脆内软,无过火嘅感觉,不错✅🥢清甜甘蔗鲜奶($2

起司肉松蛋饼

🥢起司肉松蛋饼 ($35)

嘉义鸡肉饭

🥢嘉义鸡肉饭 ($30)

塔香盐酥鸡

🥢塔香盐酥鸡 ($38)

炸排骨便当

🥢炸排骨便当 ($60)

清甜甘蔗鲜奶

🥢清甜甘蔗鲜奶($26)
完全系未见过嘅一款饮品,本身自己都好钟意饮甘蔗汁,配埋鲜奶感觉就好似冬瓜鲜奶咁👍🏻清甜嘅甘蔗汁带少少milky嘅感觉,味道唔会过甜,系珍珠奶茶以外可以选择嘅饮品🥰

老厝边食物质素都算可以,好抵食👍🏻份量相对其他台式餐厅较多,而且价钱相宜,整体来讲都算唔错😉可以话系那个以外嘅选择✅
起司肉松蛋饼
炸排骨便当