南豐紗廠近年成為文青熱愛打卡店,其實入面都有唔少Cafe比大家chill下;除左cafe之外,仲有其他種類既餐廳,今次就同朋友去左一間特色點心專門店試試❤️‣ 皮蛋牛肉腸粉 ($36)第一次食含有皮蛋既腸粉,估唔到同牛肉一齊食都幾夾,加上腸粉皮幾薄,整體都幾好食~‣ 三色燒賣 ($34)呢份燒賣就比較普通,燒賣皮有D散開,感覺有少少蒸得過龍‣ 蘿蔔柱侯牛腩飯 ($48)蘿蔔同牛腩都煮得淋,份量OK,呢個價錢黎講性價比都高‣ 陳皮普洱茶 ($12/位) 有淡淡既陳皮味,普洱味唔係好重餐廳位置寬敞舒適,裝修比較新潮,有唔少霓虹燈裝飾;整體黎講都OK,價錢同質素合理,想試試新既點心專門店不妨黎試試💰Total: $156 ($78/pp 已包括10%服務費)📍點茶公館|@palatemansion荃灣白田壩街45號南豐紗廠1樓109-110號舖🚩更多同類餐廳 #foodstep_中菜 🚩更多同區餐廳 #foodstep_荃灣 📣Like & Share & Follow @ourfoodstephk_ 🙏🏻多謝你既支持,成為我努力分享既動力💪🏻

‣ 皮蛋牛肉腸粉 ($36)

‣ 三色燒賣 ($34)
呢份燒賣就比較普通,燒賣皮有D散開,感覺有少少蒸得過龍

‣ 蘿蔔柱侯牛腩飯 ($48)
蘿蔔同牛腩都煮得淋,份量OK,呢個價錢黎講性價比都高

‣ 陳皮普洱茶 ($12/位)
有淡淡既陳皮味,普洱味唔係好重

📍點茶公館|@palatemansion
荃灣白田壩街45號南豐紗廠1樓109-110號舖

🚩更多同類餐廳 #foodstep_中菜
🚩更多同區餐廳 #foodstep_荃灣

🙏🏻多謝你既支持,成為我努力分享既動力💪🏻