【中西区】【Grill ขุนทอง】后生𠮶阵落老兰,都会顺便喺附近食吓嘢。基本上附近好多餐厅、小食店都已经食过晒,唯独有一间一直都冇机会食,就系路口位嘅呢间泰式串烧「Grill ขุนทอง」喇。点解唔食系因为次次佢都排长龙嘅,喺𠮶头系超有人气劲受欢迎嘅串烧店嚟,系食唔到。同梁娘倾开呢样嘢,就不如趁早啲未入夜一齐过去试吓。佢哋仲有泰式饭类,我见都几吸引,不过就系想试佢哋嘅串烧。我哋试咗「牛仔骨」、「有机露笋」、「鸡皮」、「泰国鱼饼」、「猪肉」、「鸡肉」、「鸡中翼」、「白猪肉肠」同「鱿鱼须」。啲串烧都几高质,难怪咁出名啦。梁娘仲试咗佢哋嘅「生啤」,系「胜狮啤酒」,我见佢都几享受。我就试佢哋嘅「龙眼冰」,好多龙眼肉可以食,杯嘢亦都好饮。佢哋嘅食物同饮品质素都唔错,难怪知名度咁高,成为咗兰桂坊其中一间指标性餐厅,犀利。。。(地址:中环和安里1号地舖)@grill_combo_lkf#1amfoodie #foodie #hkfoodie #thatfoodiething #food #instafood #globaleats #dessert #foodpics #followforfoll

(地址:中环和安里1号地舖)

@grill_combo_lkf

#1amfoodie #foodie #hkfoodie #thatfoodiething #food #instafood #globaleats #dessert #foodpics #followforfollowback #love #eat #1am中西区 #中环 #香港 #Grillขุนทอง #Grill #ขุนทอง #串烧 #兰桂坊 #老兰美食 #牛仔骨 #有机露笋 #鸡皮 #泰国鱼饼 #猪肉 #鸡肉 #鸡中翼 #白猪肉肠 #鱿鱼须 #生啤 #龙眼冰 #1am1357 #1ambackup
2024-04-13