2022-04-19 152 浏览
无论每次约埋一班朋友出去食饭睇戏之后,都总系觉得差紧D野,原来就系要满足另一个胃的空虚感🤪相信大家都应该估到我今日要介绍的主题系咩嫁啦! 无错! 就系小编最难舍难离既美食......甜品牙! 🍧呢间甜品铺简直令人觉得自己患上左选择困难症🥲样样甜品都好精致,望到Menu果阵样样都会想试,最近听讲拎埋「米芝莲推介」,佢就系位于黑布街既👉🏻🍽Joyful Dessert House🍰🍨冲绳黑糖Oreo芭菲($69)大杯得黎又抵食,相信唔洗我多讲大家都知道oreo雪糕味道同佢邪恶程度😈而芭菲方面,一层一层相当吸引,顺滑的忌廉,碎碎的Oreo饼再加埋最底的黑糖啫喱,一次享受到唔同既口感以及三个味道,层次丰富感觉仲好Sweet🙂🙂🍫朱古力心太软伴雪糕($72)即叫即整既心太软热辣辣,而半熟的流心朱古力蛋糕配上雪糕一齐食冰火交缠的感觉真系超开心 🥳朱古力味浓厚但偏甜,钟意食甜既朋友唔好错过牙,不过小编会比较喜爱偏苦口感多D🙈相比其他甜品黎讲唔算有太大惊喜。🧐🍦菠萝金宝拼菠萝扒伴雪糕($72)多数大家听得多既应该系Apple Crumble,但当苹果金宝变成菠萝金宝的时候惊喜就出现啦。😜酥而脆卜卜的牛

🍽Joyful Dessert House🍰

🍨冲绳黑糖Oreo芭菲($69)

🍫朱古力心太软伴雪糕($72)

🍦菠萝金宝拼菠萝扒伴雪糕($72)
多数大家听得多既应该系Apple Crumble,但当苹果金宝变成菠萝金宝的时候惊喜就出现啦。😜酥而脆卜卜的牛油饼碎配埋一粒粒的菠萝酸甜比例的配搭做得刚刚好,旁边仲有焦糖菠萝及Vanilla雪糕,一啖金宝一啖雪糕真系停唔到口!!😋😋

💡小知识: crumble系源于英国的甜品,以生果做底层,再将奶酥即crumble碎粒放在表面再放入焗炉烤焗,经烤焗后酥脆香甜而且色泽金黄诱人。🤩

🥭芒果窝夫($72)
窝夫带少许蛋香味而且又松又脆,饱肚感十足,配埋芒果及芒果雪糕一齐食酸酸甜甜真系开胃得黎又Fresh。

💡小知识: 芒果酸甜可口,可以起到促进身体代谢、提高免疫力、美容养颜等养生功效。但要留意芒果营养虽然多,但食太多都会引起消化不良、胀气等。

🍽 @joyful_dessert_house
🏡 旺角黑布街74号艺兴大厦地下2及3号舖

推介指数:👫🏼👫🏼👫🏼👫🏼
喂食指数: 🤤🤤🤤🤤🤤
Encore指数:⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️

#feed_your_friend #调教朋友 #调教你朋友个胃 #foodie #hkfoodie #foodiehk #foodporn #foodstagram #foodgasm #foodblogger #hkfoodblogger #相机食先 #良心小店
2021-10-13
等候时间
15 分钟 (堂食)
  • 菠萝金宝拼菠萝扒伴雪糕
  • 芒果窝夫