Beef Wellington $188威灵顿大概要等30分钟左右 上枱个时已经好香 而且仲有芦笋、蕃茄同薯蓉做配菜🥔 首先芦荀都新鲜又够淋 蕃茄就煎得啱啱好 超多汁又甜😋 而薯蓉都好creamy 至于主角威灵顿牛个皮焗得够香够脆 入面个牛都好juicy 不过牛味就淡啲同埋肉质系比较有咬口个种texture 唔系超级软淋个种 相信系牛肉既品种而唔系煮法既问题😌 最后建议大家点啲汁食多过一次过倒哂 唔系后期食食下会偏咸😟 整体黎讲呢个价钱真系好抵食😆 评分: 9/10🌟Can’t Stop Truffle Fries $68我哋冇睇到burger都有薯条所以叫多咗个 结果有两大份超多😂 薯条即叫即炸热辣辣个时最好食 仲系系劲脆个种 超啱我口味🥰 加埋个松露酱更加香松露味 而且啲酱俾得好慷慨 一定够点 劲开心🤤 评分: 8.5/10🌟Avocado Chicken Burger $108去餐厅之前已经见到好多人推介 所以就叫咗 估唔到系咁好食!首先个🍔已经劲厚 有生菜🥬、蕃茄🍅、芝士🧀、蘑菇🍄、牛油果🥑同鸡汉堡扒 面包两面都有搽上牛油微微烘过 食落好香口 而牛油果既熟成度刚好 好淋身 最
Beef Wellington $188

Can’t Stop Truffle Fries $68
评分: 8.5/10🌟

Avocado Chicken Burger $108
去餐厅之前已经见到好多人推介 所以就叫咗 估唔到系咁好食!首先个🍔已经劲厚 有生菜🥬、蕃茄🍅、芝士🧀、蘑菇🍄、牛油果🥑同鸡汉堡扒 面包两面都有搽上牛油微微烘过 食落好香口 而牛油果既熟成度刚好 好淋身 最令人惊艳既系鸡汉堡扒 厚得黎食落超juicy 又好香鸡味 冇谂过咁既配搭系咁夹 推介🤩
评分: 10/10🌟

S’ mores Dip $58
又系一见到餐牌就话要叫 因为卖相真系好吸引 仲要系好韩式既甜品 而且餐厅都有韩国野供应🤣 加上店员会好贴心咁等你食完野先问客人上得甜品未 然后大概等10-15分钟就食得keke 焗过既棉花糖同朱古力配上几块饼干一齐食可以减低甜腻度 因为就咁食棉花糖已经有啲腻 加埋底下既朱古力真系有少少太甜 个人就麻麻太甜了 嗜甜既朋友就一定好钟意了🥳
评分: 7.5/10🌟

Matcha Latte $40
因为眼残冇睇清楚杯野饮要拣热同冻🤦🏻‍♀️ 结果就黎咗热饮 好耐餐厅既冷气都够凉同埋个拉花既靓🙈 饮落比想像中出色 茶味同奶味既配搭好好 奶香又滑更突出茶味同有少少回甘 加上甜度适中 都算有惊喜🍵

Pineapple Sunset $52
呢杯个色调已经同个名互相呼应 真系有sunset既tone🌅 饮落好重菠萝味🍍 仲要打成沙冰既texture好清爽同埋好大杯几抵饮 不过整体有少少偏甜 系水果个种甜味而唔系好假既甜 所以都可以接受😚
———————————————————————
Hunky Dory (沙田)
沙田白石角香港科学园科技大道西19号19W大楼2楼245室
Avocado Chicken Burger