2017-07-16 50 浏览
環境同服務都唔錯,但野食就一般我叫左田園蕃茄水牛芝士沙律、原以為沙律係有菜,點知冇,坐部都係蕃茄!重點係啲蕃茄有啲勁酸,有啲係勁苦,朋友即刻話,應該係咁耐以黎最難食既沙律
環境同服務都唔錯,但野食就一般
2017-07-15
2017-07-13 628 浏览
月頭又去左MK 到SHOPPING呢排都幾HIT 朗豪坊最頂層新開個間餐廳我見到好多MEDIA都有講而呢間野既賣點就係start from zero任何野都係從零開始例如呢到既PIZZA係由底開始自己簡 無論係醬料、配料、要咩肉類或者海鮮類都係自己配既只要你有錢 你點到幾多都得 點晒都得 哈哈就好似呢個咁 我地簡左一個非常有創意既combination 希望食到一個最特別既pizza 🌞最後簡左「烤鴨加蒲燒鰻魚配喇沙醬同椰子」😂😂😂係真真正正既fusion菜🙆🏻味道方面,比我想像中無咁伏,喇沙醬好突出,椰子可以減少油膩感,鰻魚配烤鴨亦無想像中咁奇怪呀🙈!.
我見到好多MEDIA都有講

而呢間野既賣點就係start from zero
任何野都係從零開始
只要你有錢 你點到幾多都得 點晒都得 哈哈

希望食到一個最特別既pizza
🌞最後簡左「烤鴨加蒲燒鰻魚配喇沙醬同椰子」😂😂😂
係真真正正既fusion菜🙆🏻
味道方面,比我想像中無咁伏,
喇沙醬好突出,
椰子可以減少油膩感,
鰻魚配烤鴨亦無想像中咁奇怪呀🙈!.
2017-07-01
2017-07-12 784 浏览
有次上朗豪坊頂樓行Lego經過見到依度新開張,有得自選Pizza咁得意,bookmark左一排,今晚黎度明顯多左好多人餐廳燈光較暗,裝修以工業風、深色為主調。近門口有高檯飲下cocktail,亦有大玻璃可以望入廚房睇廚師們即整pizza檯面已經有自選pizza order紙,指示清晰:1. $98包一個10.5吋pizza、一款sauce、一款cheese同一款herbs/spice 2. 加任何你想要既toppings,有三大類分別係肉、海鮮、蔬菜,每款價錢由$15-$22不等。有啲選擇都幾特別,例如香茅辣椒醬、喇沙醬、西班牙甜椒杏仁醬、京蔥、烤鴨、蒲燒鰻魚、甚至有椰子落單時店員話當日有優惠,揀三款海鮮/肉類就送兩款蔬菜 結果我地既combination係西班牙甜椒杏仁醬、水牛芝士、意大利芫荽(Parsley)、香辣牛肩肉、煙三文魚、帶子、artichoke同黑橄欖 $190。Pizza係薄底,邊邊焗至脆口、中間仍然煙韌,但麥香欠逢。西班牙甜椒杏仁醬唔係好食到杏仁味,味道比啲toppings蓋過晒,但幾有新鮮感,平時食pizza通常得tomato sauce。牛肩肉醃得幾好食,推介!

落單時店員話當日有優惠,揀三款海鮮/肉類就送兩款蔬菜

Pizza係薄底,邊邊焗至脆口、中間仍然煙韌,但麥香欠逢。西班牙甜椒杏仁醬唔係好食到杏仁味,味道比啲toppings蓋過晒,但幾有新鮮感,平時食pizza通常得tomato sauce。牛肩肉醃得幾好食,推介!帶子係細細位嗰種,普普通通,食嗰時碌黎碌去好麻煩,可skip。整個combo有啲亂揀,想食咩就tick咩,結果係大部份toppings都係醃左既,所以食落好咸,唔係餐廳既問題😂
自選pizza

另外叫左油浸鴨腿絲乾番茄意粉 $128 - 有驚喜,冇諗過好食!鴨腿絲、番茄乾、雜菇、parmesan cheese同意粉炒得好香,味道非常夾,意粉仲係al dente,正呀必食
油浸鴨腿絲乾番茄意粉

唔夠飽仲有自選甜品 - 可以揀有pizza底或者雪糕加toppings。唔算好吸引,我地飽就冇試嚕。
2017-06-27
油浸鴨腿絲乾番茄意粉
2017-07-12 429 浏览
尋日同老公買左ticket 等睇蜘蛛俠,我地係朗豪搵食,發現開左間新餐廳 叫zero 。睇佢menus 同相好吸引 。有自選手工pizza ,由醬汁至配料都可以自己選擇。即刻想試一試佢~我地叫左~(1)木魚魷魚蘿白沙律(2)自選手工pizza (三文魚、菇、芝士) (3)香蒜蜆肉意粉(4)啤酒(5)Oreo 朱古力沙冰佢食物味道其實可以 ,但....有d失望係pizza 出水同好軟 希望佢會改進啦老公話啤酒好正 佢面個係冰泡黎 夏天飲超正另一杯就都係麻麻 沙冰好快變左水 坐位都有d迫~但朗豪入面實在太方便 希望下次再去有所改善啦

我地叫左~
(1)木魚魷魚蘿白沙律
(2)自選手工pizza (三文魚、菇、芝士)
(3)香蒜蜆肉意粉
(4)啤酒
(5)Oreo 朱古力沙冰

老公話啤酒好正 佢面個係冰泡黎 夏天飲超正
另一杯就都係麻麻 沙冰好快變左水

坐位都有d迫~但朗豪入面實在太方便
希望下次再去有所改善啦

2017-07-10 392 浏览
落雨天行朗豪坊,大雨到唔想離開商場,大有商場搵食。見到下邊有個牌介紹新餐廳,上到12樓,見到門面唔錯,就入咗去食。呢間主打pizza! 仲要有得自選砌一個,好有新意,仲可以揀自己鍾意嘅材料。本身佢都有幾款特定嘅pizza,不過特定的唔太吸引,所以就自選一個吧!餅底指定係一個10吋簿批,之後自己揀醬汁!今次唔揀一般常食既蕃茄醬汁,揀咗少見嘅喇沙醬汁。跟住有四隻芝士揀,揀咗常見嘅車打芝士!在喺下面配料揀,今次揀咗巴馬火腿,西班牙辣肉腸,鰻魚,同埋菠蘿。之後靜待15分鐘,佢哋就會焗好俾你!另外叫咗一個台台都叫嘅拼盤,係一個摩天輪架,賣相超吸引,而且仲轉得!配上四款醬汁,其中我最鍾意啡色嗰隻醬汁,問一問侍應,原來係黑松露醬汁呢隻係肉丸,用上八爪魚丸嘅醬汁,好開胃好好食!呢款平平無奇嘅麵包,出奇地有脆又香又好味!成個拼盤裏面我最鍾意食呢款!呢個係好辣嘅雞翼,好香口,可惜對我來講太辣啦!唯有畀晒老公食!呢款係天婦羅式既魷魚同秋葵!不過炸粉有d厚!但都好食嘅!炸芝士粒粒,呢個一定要點醬汁!同埋一定要趁熱食,咁先可以拉啲芝士出嚟!食熱氣野點可以唔配d解渴嘅嘢飲,佢有一款乳酪沙冰,又係可以自選兩款生果。
落雨天行朗豪坊,大雨到唔想離開商場,大有商場搵食。

呢間主打pizza! 仲要有得自選砌一個
,好有新意,仲可以揀自己鍾意嘅材料。

自選pizza

另外叫咗一個台台都叫嘅拼盤,係一個摩天輪架,賣相超吸引
,而且仲轉得!

照燒醬肉丸

呢隻係肉丸,用上八爪魚丸嘅醬汁,好開胃好好食!

香草麵包

辣雞翼

魷魚同山葵天婦羅

呢款係天婦羅式既魷魚同秋葵!不過炸粉有d厚!但都好食嘅!

炸芝士丸

自選乳酪沙冰

我揀咗士多啤梨同蜜桃,好穩陣嘅配搭。我老公揀咗石榴同熱情果,超台灣風味,呢款配搭竟然超好飲!搞到我係咁飲佢個杯

食到一半已經見到好多人外面等位!好在我哋六點多就入咗去。遲一步都一定要等好耐!

2017-07-08
照燒醬肉丸
香草麵包
炸芝士丸
自選乳酪沙冰
2017-07-04 227 浏览
今日去旺角朗豪坊行街,經過見到呢間餐廳,我地見裝修都幾靚,所以入去一試照燒芝士肉丸,呢個芝士味好重,咬落去芝士流岀來。食落去肉質好鬆軟,不過我覺得照燒汁有點過咸呢個pizza 可以自己選擇去拼咩料。整完岀來份量十足,我其中一樣係火腿,我估唔到岀到來係咁大塊同咪咁多,這有驚喜!呢個意粉炒蜆,我覺得賣相好似中式炒意粉,勁多葱係面,唔知係未我大鄉里,少食意大利菜,我唔係太識欣賞,蜆肉好細粒,白酒味過多。重申一句,真係好多葱呢杯野好甜,不過幾靚

呢杯野好甜,不過幾靚

2017-07-02
2017-06-30 148 浏览
The pasta is good, however the portion is rather small. Will be great if more dish option available.
2017-06-24 129 浏览
今晚19:15看木乃伊‼️‼️不如吃飯先啦最中意網上訂座,時間又適合剛上完瑜伽堂的我,又是新嘢~~又有個趣緻摩天輪但有點失望,食物不算很美味⁉️薄餅即焗的,最簡單的芝士蘑菇,我覺得薄餅邊太硬,但朋友就中意這口感,真是各有各口味那個摩天輪~~~為了相機食先不算美味,或是不太特色,炸芝士波、辣雞翼、肉丸、炸秋葵魷魚、土耳其包。份量幾大的,二人都吃不完‼️還有個薄餅~~~飲品相當吸引,顏色漂亮搶眼,有酒冇酒,沙冰milkshake都有
今晚19:15看木乃伊‼️‼️不如吃飯先啦

那個摩天輪~~~為了相機食先

芝士蘑菇薄餅
紫色薰衣草飲品
芝士蘑菇薄餅
紫色薰衣草飲品
2017-06-23 171 浏览
帶個仔仔行過朗豪坊,上去食個午餐,服務員對我小孩態度親切,主動拎張畫紙比我小朋友自娛,感激不盡,閑日中午可能無乜人,輕鬆就坐,點左個午餐,有餐湯+雞扒漢堡配薯角+餐飲+甜品(開將期內送),雞扒漢堡佢用免治式制作,口感新鮮,送到桌面仲係熱辣辣,甜品檸檬撻味道都幾好,唔會太濃太甜,整體非常滿意
午餐雞扒漢堡
檸檬撻
自選雪糕
2017-06-22
午餐雞扒漢堡
  • 自選雪糕
2017-06-12 205 浏览
朋友介紹呢間係朗豪坊頂樓新開既餐廳。好似開左一個月都未有..都好多人排隊今日有人包左場...好彩我地有book 位同安排左我地坐一邊。 可以慢慢傾計。一坐底我地就先簡自選CYO pizza。不過唔識叫所以搵左店長推介 烤鴨*2 海鮮醬*1 碎芝士*1 黑白芝麻*1 洋蔥*1 甜椒 *1呢個係唔食得辣既😂 想食辣加埋紅辣椒。第一次試烤鴨既pizza 配海鮮醬都match。大家不妨參考下呢個配搭Whitebait salad酥炸銀魚 配 橘子油醋沙律...個銀魚炸得好好又唔油。 同埋沙律一齊食好似好健康咁😂Chicken wing 呢個雞翼都幾辣..蜜糖加埋類似粟米片既 好脆。 不過小弟唔食得辣,食左兩隻就飲曬杯野啦Apple berry & Classic Mojito我地叫左兩杯飲..不過唔算太特別
朋友介紹呢間係朗豪坊頂樓新開既餐廳。
好似開左一個月都未有..都好多人排隊

一坐底我地就先簡自選CYO pizza。
不過唔識叫所以搵左店長推介

呢個係唔食得辣既😂 想食辣加埋紅辣椒。
第一次試烤鴨既pizza 配海鮮醬都match。
大家不妨參考下呢個配搭

Whitebait salad