2023-10-09 93 浏览
“All Day Breakfast”($158)“Milk Tea Caramel Choux”($36)“Forest Fairy”($78)“Muscat Grapes”($40)Moko新開咗間輕食甜品cafe餐廳位於名牌專門店入面全店採用卡位設計,私隱度夠哂高😇我地點咗份All Day Breakfast☺️當中有煙肉,腸,可樂餅,玉子,乳酪,麵包食材好豐富☺️當中玉子香甜好好食☺️甜點方面必點嘅有呢道嘅日本金賞泡芙有幾款唔同口味,我就揀咗奶茶口味😍泡芙外層焦脆,一咬落去爆哂漿好正😝蛋糕嘅款式更係多到花多眼亂🍰最後點咗Forest Fairy其實即係抹茶紅豆蛋糕🍵仲用上甲蟲裝飾點綴好可愛🥰餐廳仲有一樣重點推介就係嚟自日本嘅Mleasna Tea🫖喺多款口味當中揀咗Muscat Grapes飲落有淡淡嘅麝香葡萄清香,好舒服☺️
“All Day Breakfast”($158)
“Milk Tea Caramel Choux”($36)
“Forest Fairy”($78)
“Muscat Grapes”($40)

Moko新開咗間輕食甜品cafe
餐廳位於名牌專門店入面
全店採用卡位設計,私隱度夠哂高😇
我地點咗份All Day Breakfast☺️
當中有煙肉,腸,可樂餅,玉子,乳酪,麵包
食材好豐富☺️當中玉子香甜好好食☺️
甜點方面必點嘅有呢道嘅日本金賞泡芙
有幾款唔同口味,我就揀咗奶茶口味😍
泡芙外層焦脆,一咬落去爆哂漿好正😝
蛋糕嘅款式更係多到花多眼亂🍰
最後點咗Forest Fairy
其實即係抹茶紅豆蛋糕🍵
仲用上甲蟲裝飾點綴好可愛🥰
餐廳仲有一樣重點推介
就係嚟自日本嘅Mleasna Tea🫖
喺多款口味當中揀咗Muscat Grapes
飲落有淡淡嘅麝香葡萄清香,好舒服☺️
日系玩味cafe x 巴斯克芝士蛋糕 🍰X Zeni Rone Cafe!日系cafe 位於 LBuy旺角新世紀廣場,不但一邊可以睇袋,一邊chill 下食件精緻蛋糕🍰- Zeni Rone Cafe!焦脆爆漿奶茶泡芙牛角:一切開泡芙牛角,入面既日式焙茶奶茶就好似熔岩甘流出黎,非常好既茶點~值得一試🫶🏻巴斯克芝士蛋糕 Atsui Basuku 吃起來融合著的焦香焦糖與柔和的奶香,味道不錯。焦糖烘燶面的蛋糕更配合着流心軟滑的忌廉芝士 入口即溶🤤🔸 餐廳:zeni rone地址:旺角太子道西193號MOKO新世紀廣場1樓175號舖#zeni_rone #zenirone #cafe #西式#西式糕點 #品 #咖啡店 #新世紀廣場#旺角#moko #mk#mongkok #foodie #hkfoodie #foodblog #相機先食#手機先食 #tlitfestyle #ig_mydailys#gigi #gigisweetblog #gigisweetifoodie#sweetssunday #lifeblogger #hkbloggers#hkinfluencer
焦脆爆漿奶茶泡芙牛角:
巴斯克芝士蛋糕 Atsui Basuku
吃起來融合著的焦香焦糖與柔和的奶香,味道不錯。
焦糖烘燶面的蛋糕更配合着流心軟滑的忌廉芝士 入口即溶🤤
🔸 餐廳:zeni rone
地址:旺角太子道西193號MOKO新世紀廣場1樓175號舖
#hkinfluencer
十月份同姊妹出來一齊慶祝生日,當然要食下蛋糕,我們上網尋找那裡有美食,滿足願望去品嚐,發現旺角新世紀廣場有一間新店以輕食為主「Zeni Rone」,同姊妹歡聚閒談享受美食的好地方。位於名牌專門店入面,全店卡位設計好闊落,牆上圓形燈會轉不同的顏色,打卡牆用了盒裝茶葉砌成,仲引入來自大阪的Mleasna Tea。熱情果蛋糕蛋糕精緻,口感十分香滑,藍色馬卡龍,可口綿密,夾層內餡濃郁,口感層次豐富。 紅莓蛋糕賣相好靚,紅莓味香,香氣濃郁,不會很甜,紅莓控一定會喜歡,甜品出色。伊甸之果茶是Black Tea,飲原味後,再放糖入去,飲出水果茶清香,入口美味。Zeni Rone(旺角)地址:旺角太子道西193號MOKO新世紀廣場1樓175號舖

熱情果蛋糕

紅莓蛋糕

伊甸之果

Zeni Rone(旺角)
地址:旺角太子道西193號MOKO新世紀廣場1樓175號舖

2023-10-03
2023-10-06 51 浏览
Royal Opera賣相:🐧🐧🐧🐧🐧味道:🐧🐧🐧🐧🐧歌劇院蛋糕層次分明,口感細膩柔滑,一啖入口,先感受到咖啡和朱古力的香醇,再是杏仁的焦香在口中層層擴散,味道層次更之豐富,令人回味無窮。Milk Tea Caramel Choux賣相:🐧🐧🐧🐧🐧味道:🐧🐧🐧🐧🐧泡芙表面經炙燒處理,咬落脆卜卜口感十足,內餡流心奶茶醬溫熱可口,茶味濃香,與甘香甜美的焦糖互相融合,甜度剛剛好不會太膩,不愧為餐廳推薦,值得一試。Fruit of Eden賣相:🐧🐧🐧🐧🐧味道:🐧🐧🐧🐧🐧水果茶的泡製手法非常講究用心,按職員建議,先將熱水倒進茶杯內浸泡茶包,約40秒後再將茶包移進茶壺內,令第一杯茶不會太濃之餘,同時能細緻品嘗茶的獨有滋味,十分出色。水果茶充滿清新的果香,沈穩的茶味中帶一抺淡淡的酸味,開胃又解膩,伴食甜品良選。喜歡甜度高的朋友,不妨按餐廳建議加入附上的特選紅糖,更添美味。環境:🐧🐧🐧🐧🐧餐廳裝修簡約時尚,所有座位均採用獨立卡位設計,闊落又舒適,牆身的燈光顏色變幻無窮,感覺迷幻又誘人。餐廳蛋糕櫃枱旁,有以色彩繽紛的茶盒砌成的心心牆,搶眼又吸引。🐧❣️餐廳設有印花卡獎賞,儲齊印仔可換領飲品或現金卷,切勿

環境:🐧🐧🐧🐧🐧

🐧❣️餐廳設有印花卡獎賞,儲齊印仔可換領飲品或現金卷,切勿錯過🥴

🐧❤️結語:泡芙口感獨特味道出眾,務必一試。

下午茶
2023-09-30 125 浏览
鐘意甜點一定要去嘅新世紀新開輕食餐廳,餐廳以輕食同甜品為主,位於賣靚袋嘅舖頭入面,內裏採用卡位座位,甚具私隱度🥓All Day Breakfast💰$158有煙肉、腸、玉子、牛肉可樂餅、青豆、沙律、乳酪甜品方面有由🇯🇵日本引入嘅金賞泡芙,好多種口味,有朱古力、奶茶、吉士、蘋果等,期間限定更再有不同味道😍🤎Milk Tea Caramel Choux💰$36店員大力推介嘅口味,的確好好食,外面灑上糖及炙燒過,有脆卜卜嘅口感,開頭以為泡芙係凍食,但原來係微熱的,內餡醬都好豐富,奶茶味不甜不膩、整體好夾,再食都會揀返呢個味道😋💛Custard Caramel Choux💰$30呢款外面一樣有脆口嘅糖粒,吉士醬滿瀉,味道較甜🍰Atsui Basuku💰$88質地軟滑,有焦香,鐘意芝士蛋糕一定啱食🍊New York Orange💰$40呢到好多靚茶都係由日本引入,茶壺茶杯都靚到賞心悅目,食甜品飲杯熱茶最好不過呢到仲有一道用茶盒砌成嘅心心牆,值得打卡🩷☕️Latte$48🚩Zeni Rone (旺角)📍旺角太子道西193號MOKO新世紀廣場1樓175號舖

🥓All Day Breakfast💰$158
有煙肉、腸、玉子、牛肉可樂餅、青豆、沙律、乳酪

🤎Milk Tea Caramel Choux💰$36

💛Custard Caramel Choux💰$30
呢款外面一樣有脆口嘅糖粒,吉士醬滿瀉,味道較甜

🍰Atsui Basuku💰$88
質地軟滑,有焦香,鐘意芝士蛋糕一定啱食

🍊New York Orange💰$40
呢到仲有一道用茶盒砌成嘅心心牆,值得打卡🩷

☕️Latte$48

🚩Zeni Rone (旺角)
📍旺角太子道西193號MOKO新世紀廣場1樓175號舖
2023-09-22 317 浏览
鹹魚青菜各有所愛有些人節衣縮食去儲錢買心頭好亦有些人覺得吃落肚子最實際完全沒有對或錯 只要識可而止便好了棲身位於名牌專門店咖啡店的裝修當然要配合一下全店採用卡位設計就像一個個包廂提高了私隱度不少新店以輕食為主多款甜品排盤也放了心思紅茶採用了日本Mlesana Tea選擇可算花多眼亂🔅 𝙁𝙤𝙧𝙚𝙨𝙩 𝙁𝙖𝙞𝙧𝙮 ($78)不見仙子但有甲蟲裝飾主角抹茶紅豆蛋糕味道不錯🔅 𝙁𝙪𝙟𝙞𝙨𝙖𝙣 ($88)mousse與椰汁糕之間的口感抹茶味不太突出但也點過甜富士山旁的白玉和蕨餅如果是即製風味更佳🔅 𝙇𝙖𝙩𝙩𝙚 ($48)有floral/nutty選項花香屬巴西埃塞俄比亞拼配🔅 𝘽𝙡𝙖𝙘𝙠 𝙏𝙚𝙖 ($40)從過百款盒裝茶葉揀選10款以供堂飲確實花多眼亂以地區環境和服務算是物有所值
鹹魚青菜各有所愛

多款甜品排盤也放了心思
紅茶採用了日本Mlesana Tea
選擇可算花多眼亂
Forest Fairy
🔅 𝙁𝙤𝙧𝙚𝙨𝙩 𝙁𝙖𝙞𝙧𝙮 ($78)
不見仙子但有甲蟲裝飾
主角抹茶紅豆蛋糕味道不錯
富士山
🔅 𝙁𝙪𝙟𝙞𝙨𝙖𝙣 ($88)
mousse與椰汁糕之間的口感
抹茶味不太突出但也點過甜
富士山旁的白玉和蕨餅
如果是即製風味更佳
拿鐵
🔅 𝙇𝙖𝙩𝙩𝙚 ($48)
有floral/nutty選項
花香屬巴西埃塞俄比亞拼配

Black Tea
🔅 𝘽𝙡𝙖𝙘𝙠 𝙏𝙚𝙖 ($40)
從過百款盒裝茶葉
揀選10款以供堂飲
確實花多眼亂
以地區環境和服務
算是物有所值
2023-09-17 468 浏览
我都係一個一見鍾情嘅人💕(我講緊對甜品呢)😆都好一陣子無遇過令我「心動」嘅對象講緊嘅係旺角Moko 入面一間好易走漏眼嘅店中店甜品Cafe 9月第二個星期剛剛Grand Open 喇🥳佢入面全部卡位設計非常闊落舒適牆上嘅燈會不時轉顏色❤️💙💜Modern 得嚟又有啲迷幻店內另一個亮點係店家引進嚟自大阪嘅Mleasna Tea 款式有超過100款每款都有Colourful包裝店家仲好有心思咁用盒裝茶葉砌咗一幅有愛心圖案嘅打卡牆❤️想告白嘅朋友仔、飛雲嚟喇~ 😆🔖 富士山🗻好和風、好有意境嘅一道甜品🇯🇵小小富士山慕絲蛋糕精緻可愛旁邊圍住嘅白玉大粒得嚟意外地軟糯🍡紅荳蓉唔太甜幾好、仲有蕨餅呢🫘🔖 Forest Fairy 就係佢令我「一見鍾情」喇💕中間嘅抹茶蛋糕本身已經好靚旁邊除咗有食用花裝飾💐仲有「紅葉」、「草地」同「甲蟲」呢☺️🍁真係成個花園咁唔止賣相靚、蛋糕嘅抹茶味道亦濃郁最底一樣加咗紅荳增加層次相信抹茶控都會喜歡☺️🔖 Fruit of Eden 🫖點咗呢款帶水果味嘅Black Tea上檯時有個小木托盤茶係Pot Size🫖另外仲附一小勺Brown Sugar (建議先飲原味再決定落品落)茶

我都係一個一見鍾情嘅人💕

Modern 得嚟又有啲迷幻
店內另一個亮點係店家引進嚟自大阪嘅Mleasna Tea
款式有超過100款每款都有Colourful包裝
店家仲好有心思咁用盒裝茶葉砌咗一幅有愛心圖案嘅打卡牆❤️
想告白嘅朋友仔、飛雲嚟喇~ 😆

🔖 富士山🗻
好和風、好有意境嘅一道甜品🇯🇵
小小富士山慕絲蛋糕精緻可愛
旁邊圍住嘅白玉大粒得嚟意外地軟糯🍡
紅荳蓉唔太甜幾好、仲有蕨餅呢🫘

🔖 Forest Fairy
就係佢令我「一見鍾情」喇💕
中間嘅抹茶蛋糕本身已經好靚
旁邊除咗有食用花裝飾💐
仲有「紅葉」、「草地」同「甲蟲」呢☺️🍁
真係成個花園咁
唔止賣相靚、蛋糕嘅抹茶味道亦濃郁
最底一樣加咗紅荳增加層次
相信抹茶控都會喜歡☺️

🔖 Fruit of Eden 🫖
點咗呢款帶水果味嘅Black Tea
上檯時有個小木托盤
茶係Pot Size🫖
另外仲附一小勺Brown Sugar
(建議先飲原味再決定落品落)
茶帶水果清香、唔太濃

🔖 Latte ☕️
可選 Fruity / Nutty
Fruity 口味係巴西/Eth 拼配

❣️據聞佢哋嘅Puff 都大有來頭、純粹路過嘅朋友都可以買Take Away 試吓
早餐
2023-09-15 145 浏览
Zeni Rone (旺角)旺角太子道西193號MOKO新世紀廣場1樓175號舖✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿今次到好友帶我去超超啦⋯😎搵到一間係係一個繁囂鬧市之中既商場。有一個好有型有格調既Cafe🍰環境都好舒適☺️日式既感覺令人覺得好似去左日本Cafe。坐耐都覺得好寧靜😌好友推介呢間泡芙的確好味道👅我一定係揀我最鍾意食嘅朱古力味啦⋯⋯下次都要試下Cake🍰賣相都好正😊😋😋😋😋😋😋😋😋朱古力焦糖泡芙奶茶焦糖泡芙栗子焦糖泡芙😋😋😋😋😋😋😋😋總結🤓其實都算好有水準嘅餐廳。總算幾好食呀👍大家可以值得一試。
Zeni Rone (旺角)
旺角太子道西193號MOKO新世紀廣場1樓175號舖
✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿

😋😋😋😋😋😋😋😋
朱古力焦糖泡芙
奶茶焦糖泡芙
栗子焦糖泡芙
😋😋😋😋😋😋😋😋

總結🤓
其實都算好有水準嘅餐廳。總算幾好食呀👍大家可以值得一試。
2023-09-09