2020-07-20 1010 浏览
Zaks is a great family place. Huge portions that make you feel satisfied at the end of the meal.The coronita which was margarita with corona beer was a disappointment, the bartender could have done su much more with it.We ordered the Nasi Goreng, Tequila Burger and Mushroom Risotto. They were superb and made us feel great at the end of the meal. Banofie pie was awesome and great way to end the evening.A great evening.
A great evening.
Tequila  Burger
Naai  Goreng
Mushroom  Risotto
Banofie  Pie
2020-07-07 963 浏览
因為疫情,小朋友被困係屋企咁耐好可憐所以帶佢哋去到愉景灣玩下啦第一餐就揀左zaks,地方闊落,室外環境清幽,不過我哋就坐左室內,有小朋友麻坐sofa方便啲既呀仔話爆肚餓,咁就拿拿林點左個兒童餐先肉醬意粉黎到真係嚇親,份量一啲都唔兒童好大碟呀!味道都好適合小朋友另外再叫左個辣椒蒜蒜意粉一上枱香噴噴,都幾辣,蒜蓉爆得好香,幾野味,但略多左啲油再黎一碟蘑菇黑松露risotto 超好味!蘑菇味濃,飯既口感岩岩好,唔會太硬,好快比人秒剎左因為有小朋友既關係叫左個burger全熟點知就出事啦,塊漢寶乾到呀媽都唔認得,麥記仲好味過佢😭因為碟碟份量都king size...pizza都食唔晒要打包😎 係咪愉景灣多外國人呢,份量十足!所以佢既價錢一啲都唔算貴!下次會再食🤓
因為疫情,小朋友被困係屋企咁耐好可憐
所以帶佢哋去到愉景灣玩下啦

呀仔話爆肚餓,咁就拿拿林點左個兒童餐先
肉醬意粉
黎到真係嚇親,份量一啲都唔兒童

好大碟呀!味道都好適合小朋友

另外再叫左個辣椒蒜蒜意粉
一上枱香噴噴,都幾辣,蒜蓉爆得好香,幾野味,但略多左啲油

再黎一碟蘑菇黑松露risotto
超好味!蘑菇味濃,飯既口感岩岩好,唔會太硬,好快比人秒剎左

因為有小朋友既關係叫左個burger全熟
點知就出事啦,塊漢寶乾到呀媽都唔認得,麥記仲好味過佢😭

下次會再食🤓
2020-07-06 654 浏览
今日決定離開城市去郊外走一走另一半提議去愉景灣咁去到愉景灣週圍走一走坐下睇下風景直到差唔多夜晚既時候就決定上網搵下愉景灣有咩好食見好評幾高就決定黎呢間餐廳試一試餐廳分左室內同室外室外其實都唔會太熱因為佢都有風扇周圍吹都幾大風下菜式果方面就選擇左芝士蒜蓉包同埋燒豬肋骨首先講下個蒜蓉包蒜蓉包就唔係平時食開既款式黎有獨立提供鹽同橄欖油比你食用味道黎講就啱啱好包亦唔會太硬豬肋骨既肉質炆得好鬆軟鬆軟得黎肉質又唔會好柴支既感覺叫既時候waiter 都會問你要細份定大份兩個人叫細份都好夠食坐係海邊 食下西餐飲下酒個感覺好舒服
今日決定離開城市
兩個人叫細份都好夠食
坐係海邊 食下西餐飲下酒
個感覺好舒服
2020-06-20 1931 浏览
我同我男朋友book左愉景灣airbnb三日兩夜慶祝生日 順便睇下呢個人人都話係好stressless既地方第一次去愉景灣除左睇有邊到好玩 仲要睇有咩好食Zaks係openrice到都好多人讚又多好評 而且可以有outdoor睇景都幾唔錯 所以我就揀左呢到 問題黎啦 對於一個好驚打電話去booking既人黎講 呢間餐廳冇openrice訂座其實有啲唔方便 不過好好彩搵到網上都有得booking我book咗1930 呢個時間其實岩岩好 可以係旁邊既沙灘玩完水 慢慢行去D Deck既途中睇日落而且我地book既時間係岩岩好太陽下山又唔太熱同曬 一入到去發現唔係評論所講咁多人 waitress一黎就好醒冇踢爆我既生日驚喜之後就問我地想坐邊其實個景冇問題 而係咁岩我地後面果台客好嘈最後叫左nachos, baby ribs同mushroom risotto仲有我一早pre-order左既chocolate pudding點完餐waitress再黎confirm要寫既字岩唔岩starters 我地嚇親 真係好大碟nachos好好食 ribs都好入味唯一不足係我地食完start成個鐘都未上riso

第一次去愉景灣除左睇有邊到好玩 仲要睇有咩好食

之後催咗再等15分鐘先到
中間仲有一次上錯餐

chocolate pudding

啲字就真係寫得麻麻地
menu 寫要20分鐘咁我以為仲有排等 就去左個toilet點知原來一早就ready好左

埋單$735 話貴就唔係好貴 係對得住個景 味道ok, service都ok(食完ribs全隻碟都係骨有主動幫手換碟

唯一不足係食左咁耐係一杯水都冇provide

Nachos, baby ribs
chocolate pudding
  • Nachos
  • Chocolate Pudding
放假唔知去邊好?有無諗過冷門d選擇入去愉景灣行下,多外國人又無咩車又有靚靚沙灘🏖️可以呃下自己去左旅行😂 推薦大家可以試碼頭隔離既Zaks,d野真係配合翻外國人既size,大大份勁抵食😂望住個海真係一流🤟🏻.#pizza都可以簡翻無菠蘿拿坡理pizza #本人香港仔口味覺得菠蘿好夾😂 #野飲都大大杯 #坐船岀翻去都係20分鐘 #記得拎翻收據150元可以免一個人船飛.🔹燒雞漢堡包 $160🔹ZAKS House Special Pizza $150.📍ZAKS愉景灣D’Deck 地下G04及1樓103
🔹燒雞漢堡包 $160
📍ZAKS
愉景灣D’Deck 地下G04及1樓103
趁生日到愉景灣走走,過個遠離煩囂的假期,晚上到我最愛的ZAKS吃飯,基本上我每次來愉景灣都吃這間ZAKS位置在碼頭附近D DECK內,環境像身處外國露天餐廳一樣,一進場便要選擇:坐室內有冷氣,還是坐室外有海景?最後我見天氣不錯也不太熱,選了海景,由於疫情關係迪士尼關閉了,不然的話,坐室外還可以看到迪士尼煙花表演,一級棒。可是當晚我被蚊子叮了幾口,大家如想坐室外的話要考慮這點。迷你BBQ醬烤豬肋骨Mini baby back ribs($190)雖然名字寫著mini,但份量也有約8條骨,如果只有2-3人已經足夠,別一時衝動叫了full size; Ribs已經煮得很淋,輕易骨肉分離切開,豬肉亦很嫩滑,加上塗在表面厚厚的BBQ醬,香濃滋味。伴碟的椰菜沙律則一般,可能是我們坐室外的關係,雪凍了的椰菜一直出水…還是吃Ribs吧白酒大蜆意粉($160)白酒蒜蓉牛油炒意粉基本上無得輸,加上份量超多的蜆,我想有20-30隻,微辣又香口的意粉讓我們吃個不停,份量非常滿足2人的話share1個意粉便足夠了心太軟chocolate pudding($90)如果生日,book位時可要求在碟邊寫上happy

白酒大蜆意粉($160)
2人的話share1個意粉便足夠了

心太軟chocolate pudding($90)
如果生日,book位時可要求在碟邊寫上happy birthday祝福字句,侍應會插上蠟燭送上,浪漫又有氣氛,心太軟味道亦不錯

最後亦最重要的是,吃完晚飯記得取單去換免費船飛,每消費$120可換領一張
  • Chocolate Pudding
2020-05-18 1853 浏览
第一次黎愉景灣,好特別好新鮮既感覺,哩間餐廳係D'Deck 海濱長廊既旁邊,店內有outside & inside area😝環境浪漫啊💕🎈Zake 🥗 Salad都幾大份,2個人share完全over,新鮮既蔬菜又健康又好味😋有蛋,有青瓜,有牛油果🥑太生了喔🎈Half roast chicken🥘燒雞燒得好香,不過雞胸位置好鞋口,咬落去dry🥺🥺配埋大量嘅薯角,厚切炸到熱辣辣,好邪惡😋🎈Nachos 😝 真係招牌菜,差不多每枱都叫,真俗超級大份的 ,最上面是一大pat酸忌廉,牛油果醬同番茄醬,加埋芝士滿滿的舖在脆片上,焗完好香🥳🎈預早order了的生日🎂waiter係碟邊畫滿左圖案及字🥳好sweet呢❤️ 食完晚飯記得拎單,可以換免費船飛添架😚

2020-05-17
  • Nachos
2020-05-12 1400 浏览
因為疫情無得去旅行周圍飛唯有係閒日人少少同男朋友去愉景灣玩下天未黑的時候就去左周圍拍住拖影相 行到入夜時就搵下有咩野食。 Zaks呢間餐廳係去愉景灣之前已經聽過 好想試下最後晚餐就簡左呢一間餐廳, 坐低左落餐廳,望住大海,吹住海風,十分舒服由於我同男朋友唔算好肚餓 所以只係每人一杯嘢飲同埋兩份主食未有機會試其他小食我地order 咗一份意大利飯同牛柳扒Beef tenderloin ($315) Porcine mushroom risotto ($160) 本身以為牛柳係配薯菜,原來係配火箭菜同蕃茄仔係食肉的情況下有綠油油火箭菜同甜蕃茄仔,個配搭係十分之perfect池而芝士野菌意大利飯,好熱辣辣仲有煙噴出黎👍🏻最後,飲埋杯野食。感覺很清新,仲可以清一清口內陣牛肉味🤗🤗Virgin mojito ($55) Strawberry milkshakes ($70)
因為疫情無得去旅行周圍飛

唯有係閒日人少少同男朋友去愉景灣玩下

天未黑的時候就去左周圍拍住拖影相
行到入夜時就搵下有咩野食。

Zaks呢間餐廳係去愉景灣之前已經聽過 好想試下

最後晚餐就簡左呢一間餐廳,

坐低左落餐廳,望住大海,吹住海風,十分舒服

由於我同男朋友唔算好肚餓

所以只係每人一杯嘢飲同埋兩份主食

未有機會試其他小食
我地order 咗一份意大利飯同牛柳扒

Beef tenderloin ($315)

本身以為牛柳係配薯菜,原來係配火箭菜同蕃茄仔

而芝士野菌意大利飯,好熱辣辣仲有煙噴出黎👍🏻

最後,飲埋杯野食。
感覺很清新,仲可以清一清口內陣牛肉味🤗🤗

Virgin mojito ($55)
Strawberry milkshakes ($70)

• Beef  tenderloin
  • Porcine  mushroom  risotto
  • Strawberry  milkshake
  • Virgin  mojito
2020-05-04 1419 浏览
去BD一定要試下滿滿好評嘅zaks啦!真係無失望!好滿足嘅晚餐😋nachos一定要啦!好食到停唔了口!不過真係要快d食 之後變軟就唔好食la生菜都幾新鮮 有蛋 牛油果 麵包粒 小番茄 黃椒紅椒 油醋汁 咁樣撈埋一齊食 好清新好開胃carbonara唔曬講啦 正宗 麵條硬身有嚼勁 掛汁不多不少 令到奶香味重但唔會覺得好漏pizza都好大一張😅熱辣辣 無理由唔好食chocolate pudding原來係心太軟 好肥但真的抗拒不了啊 另外叻zaks真的份量好大好大 mini ribs都多到好似平時餐廳嘅full ribs🤣所以可以點少d就唔會浪費啦
nachos
nachos一定要啦!好食到停唔了口!
不過真係要快d食 之後變軟就唔好食la

zaks  招牌沙律
carbonara
chocolate  pudding
2020-05-02 957 浏览
行山由梅窩行咗去愉景灣。6點鐘已經坐滿咁滯,可能疫情減緩左,大家都趁4連假走出黎輕鬆下!個沙灘勁多人!好多人行完都黎呢間食!7點既話已經要等位!我地行左兩個幾鐘山之後食咗呢間做晚餐,愉景灣廣場食夠指定餐廳食夠$120就會送返船飛俾你出市區,變成在慳咗40幾蚊!呢間野啲嘢都幾大份食咗個豬肋骨mini ribs,mini都已經夠2-4人食!加埋個墨西哥脆片又係大大份!個脆片仲會焗過先,有d會火農火農邊 好好味!食左兩份野已經飽咗!加埋啤酒嘅話輕輕鬆鬆坐足一晚冇難度!飲品選擇都好多,好多外國人都係酒駁酒咁又一日!
食左兩份野已經飽咗!加埋啤酒嘅話輕輕鬆鬆坐足一晚冇難度!
飲品選擇都好多,好多外國人都係酒駁酒咁又一日!
2020-05-01
2020-05-01 906 浏览
放假前,又係事頭婆生日,又見香港人已經對疫情嘅醒覺,三個月來第一次出街食晚飯😅次次都有Nachos,不過今次就淋咗少少🤏🏻,可能少咗人幫襯,啲corn flakes流轉慢咗🤷🏻‍♂️不過都好食過其他啲restaurant好多😋事頭婆話都幾餓,咁就叫咗塊Rib Eye🥩去咁多次,呢個係第一次叫,因為以前食完都會有下文,唔想太飽。但今時今日就……😅塊medium rare有驚起👍🏻呢次佢唔飲齋margarita,飲咗杯新冠的(Corona+Margarita),不過飲完就唔洗quarantine🤣Overall,this was still a remarkable supper🎉
2020-04-29
生日
  • Zaks Nachos
3K
2020-02-20 1520 浏览
四圍疫情嚴重,氣氛緊張,最好走出郊外地方走一走,放鬆心情。今曰走入了愉景灣,萬里無雲,空氣清新,心情都覺得特別舒𣈱。沙灘旁有數間餐廳,面向大海,找了嚟間坐下,點了一杯雞尾酒,跟友人邊飲邊聊,享受著陽光的溫暖,愉快的渡過一個輕鬆下午。Mimosa採用了橙汁配氣酒,顏色好美,橙黃色,好治瘉。味道有少許酸,非常開胃。

Mimosa
2020-02-19
$88 (其他)
2020-02-17 1230 浏览
週年紀念,當然要搵間有情調少少既餐廳用餐啦❣肺炎關係,有諗過唔岀去慶祝但老公搵左人少少既愉景灣餐廳慶祝🥂雖然老公一早book 左位,但由於平日而且落雨關係,所以餐廳冇乜人。我地最終揀左坐室內~見到menu 好多都好想食,但2個人真係眼寬肚窄😖最後點左- Mini baby back ribs- Chocolate pudding - Seafood fettuccine- Tempura pawns- Mango smoothies- Coffee milkshakeTempura Pawns估唔到西餐廳做得超岀色😋一份有7大隻,炸粉薄薄的,蝦很大很爽Mini baby back ribs肉很腍,輕輕一切就可以輕易分開沾上醬汁特別美味,停不了口Seafood fettuccine一上枱,見到好大碟,嚇親了意粉上有隻大蝦🦐,好吸睛粉入面海鮮都足料,有蝦,蜆,魚肉,魷魚略嫌意粉汁不夠Chocolate pudding老公一早order, 店員有在碟上寫上慶祝字句還插上蠟燭,令我有少許開心的尷尬雖然pudding 外貌唔算精緻,但味道不錯最後埋單,不用$900 每碟都好大碟,食唔哂,唔好嘥,
週年紀念,當然要搵間有情調少少既餐廳用餐啦❣

肺炎關係,有諗過唔岀去慶祝
但老公搵左人少少既愉景灣餐廳慶祝🥂

Tempura Pawns

估唔到西餐廳做得超岀色😋
一份有7大隻,炸粉薄薄的,蝦很大很爽

Mini baby back ribs

肉很腍,輕輕一切就可以輕易分開
沾上醬汁特別美味,停不了口

Seafood fettuccine

一上枱,見到好大碟,嚇親了
意粉上有隻大蝦🦐,好吸睛
粉入面海鮮都足料,有蝦,蜆,魚肉,魷魚
略嫌意粉汁不夠

Chocolate pudding

老公一早order, 店員有在碟上寫上慶祝字句
還插上蠟燭,令我有少許開心的尷尬
雖然pudding 外貌唔算精緻,但味道不錯

最後埋單,不用$900
每碟都好大碟,食唔哂,唔好嘥,所以打包了
下次一定再食,但要搵多啲人一齊去Share👍
2020-02-13
纪念日
  • Mini baby back ribs
  • Tempura Pawns
2020-02-03 1219 浏览
今天一早,相約朋友由梅窩行山到愉景灣。哈哈……用了4小時終於到達目的地。由於過了午餐時間,所以只有A la carte menu,我們點了一個招牌牛肉漢堡,一份煙肉芝士焗麵,另外點了一杯伯爵茶和牛奶咖啡。一看到這個巨型漢堡,內裏牛肉多汁美味,值得一試另外這個煙肉芝士濶麵,比一般餐廳的份量多,芝士分量非常多,而且味道濃郁,食到一半已經飽了。伯爵茶係傳統的茶包,牛奶咖啡值得試一試奶味偏重。整體性價比高,而且室外環境令人放鬆,感覺置身在泰國渡假。
今天一早,相約朋友由梅窩行山到愉景灣。
哈哈……用了4小時終於到達目的地。

一看到這個巨型漢堡,內裏牛肉多汁美味,值得一試

伯爵茶係傳統的茶包,牛奶咖啡值得試一試奶味偏重。
整體性價比高,而且室外環境令人放鬆,感覺置身在泰國渡假。

2020-01-16 1109 浏览
Weekend去到愉景灣放鬆身心 揀了一間望到海景嘅餐廳 嗰日我哋大概7點鐘左右入嚟 人又唔算好多 侍應服務態度很好就帶我地去到一個近海嘅枱 落單嘅時候要用簡單英文去溝通 環境方面燈光算係暗暗地又有枝蠟燭燈都幾浪漫㗎好適合情侶一齊用膳 我哋兩個人叫咗一個卡邦尼意粉一個mini ribs 份量真係好大兩個人勉勉強強先食得晒 個意粉汁好濃郁 幾creamy 同埋仲有佢個Mini-ribs一啲都唔mini都好大分 入邊啲肉都好入味好易跟骨分離 雖然價錢方面就唔算太平 但係勝在餐廳氣氛好

雖然價錢方面就唔算太平 但係勝在餐廳氣氛好