2021-12-17 22 浏览
📍 餐廳:Wingman (旺角)地址:旺角彌敦道594-596號旺角新城17樓1️⃣期間限定。火雞雞翼聖誕大餐 $238/位🎄超巨型同好大隻嘅火雞翼,真係有手掌咁大隻,大概係正常size 7倍左右,用手機測距,真係有18cm長。由於係即叫即烤,咁大隻雞翼的確要預返啲時間等待。雞翼表面烤到有少少焦,肉質比較起普通雞翼實,食落完全唔鞋口,仲好嫩好juicy,另外配菜跟埋薯蓉同煙肉炒椰菜仔。個set會包一款甜品同酒精飲品,由於我唔飲得酒,所以飲品我就揀咗汽水,甜品就餐廳安排,有非常香濃幼滑嘅朱古力蛋糕😋😋😋2️⃣甜薯薯條 $55新鮮即炸,香脆可口,甜味十足,條條都卜卜脆,sauce dips就係墨西哥煙椒乳酪醬,同甜薯薯條非常夾,味道微辣帶酸甜,十分開胃😉😉😉
📍
餐廳:Wingman (旺角)
地址:旺角彌敦道594-596號旺角新城17樓

1️⃣期間限定。火雞雞翼聖誕大餐 $238/位🎄

2️⃣甜薯薯條 $55

早幾日聽同事講呢間Wingman既雞翼有多達接近20款口味😍講到好吸引咁,就趁放假去試試😎我地叫左一個細既咯咯拼盤~拼盤有18隻雞翼、3種口味、一個配菜。我哋另外加多左個小食,都已經好飽。🔸巴馬臣芝士蒜蓉、黑芝麻海鮮蜂蜜、日本蜂蜜芥末 🍯三款口味,每款有6隻,芝士蒜蓉係乾身既雞翼,有粒粒蒜蓉,好香!黑芝麻海鮮蜂蜜係最濃味,我最鍾意既😚似海鮮醬,重口味人士必點!蜂蜜芥末同其他餐廳唔同,佢真係mix左啲wasabi落蜜糖個到,甜甜地,好過癮🤣🔸烤蒜龍蒿大啡菇 🍄跟拼盤自選的配菜,食咁多雞,配個蔬菜都幾好,平衡下😝啡菇好Juicy!鋪滿蒜粒同好似有啲麵包糠,好有口感。🔸甜薯薯條🍟我哋加既小食,而家見到有蕃薯條就會嗌😆愛上左,比起薯條好食,甜甜地,食唔停口🙈佢配左明太太沙律醬,加添鹹香的感覺👍🏻

🔸巴馬臣芝士蒜蓉、黑芝麻海鮮蜂蜜、日本蜂蜜芥末 🍯

🔸烤蒜龍蒿大啡菇 🍄

🔸甜薯薯條🍟
2021-12-15 17 浏览
雞翼放題hit咗好耐 一直都好想試最近聽講有聖誕promotion 就一於應節兼去試下!我哋兩個人去食 唔係好肚餓所以叫咗十隻味嘅放題去試已經包含左汽水放題呢個場打卡實在一流 有光輝歲月同一齊叫雞嘅霓虹燈好正好有feel首先介紹吓個聖誕特別菜式呢隻火雞翼真係超大隻 燒得好香而且唔會好鞋 配菜仲有牛油果煙肉同薯蓉都好有心機唔係求其烚菜 亦都好好味雞翼放題第一輪會全部味道上一次呢10隻味道大概一半係乾嘅一半係濕乾嘅都係不外乎啲調味粉其中黑椒檸檬好驚喜 酸酸辣辣咁幾有趣濕嘅有幾隻都幾出色個人最鍾意蒜蓉芝士 泰式甜辣 同埋黑芝麻蜜糖食完就覺得加到$70有埋煮食同埋多啲味道揀好似抵啲開心啲哈哈
雞翼放題hit咗好耐 一直都好想試
最近聽講有聖誕promotion
就一於應節兼去試下!

我哋兩個人去食

其中黑椒檸檬好驚喜 酸酸辣辣咁幾有趣
濕嘅有幾隻都幾出色
個人最鍾意蒜蓉芝士 泰式甜辣
同埋黑芝麻蜜糖

👧🏻😋👅🍽✨Wingman (旺角新城) -💛出晒名既雞翼放題今次排下隊先, 上次黎食放題見到d burger已經好想試💛旺角新城地點方便, 店內布置好有聖誕氣氛-🦃🥔🥓 火雞雞翼伴薯蓉✨原來火雞翼真係手掌咁大隻😂 烤到個面焦焦地, 肉質比普通雞翼實淨✨side dish有超滑既薯蓉 + 燒汁, 另外有炒香左既瓜+煙肉, 係festival signature☁️不過略嫌出餐耐左少少, 大家記住order聖誕火雞dish時叫埋其他野, 咁就可以食住等喇😋✨睇返佢地IG原來仲有$238火雞翼餐! 有大雞翼, 沙律, 甜品, 同餐飲-⚡️🦅🍔🍟 CRUNCH TIME THUNDERBIRD BURGER ✨比較高身窄身既burger, 所以要切開冇得一啖咬, 唯有食斯文D啦🤣✨中間炸雞超脆, 比較乾身, 好彩有青瓜沙律 (連醬) 令個包juicy D✨個醬都偏酸, balance到較油既炸雞, 同埋成個包既調味就跟左個醬升級✨burger連薯條上, 較幼身薯條但好食過M好多! 脆, 熱, 有料, 簡單點茄汁都已經好夠-🍻🍻🍻 Wingman "Ho WIng" Draft Beer 大杯 ✨
👧🏻😋👅🍽✨
Wingman (旺角新城)
💛旺角新城地點方便, 店內布置好有聖誕氣氛
🦃🥔🥓
火雞雞翼伴薯蓉

⚡️🦅🍔🍟

🍻🍻🍻
✨5%酒精唔係飲到"ho wing"姐😂 但講真又真係有驚喜, 易入口得黎都dry, 配炸/焗野好岩

加一服務費
2021-12-13 23 浏览
呢日黎到旺角呢間wingman!一聽個名都知道係專食雞翼,黎到又點可以唔食雞翼!一入到餐廳已經覺得好有feel! 成個感覺好relax,好chill! 因為臨近聖誕既關係,餐廳有個聖誕餐promotion ,$128就有個聖誕餐,有隻勁大既火雞翼,椰菜苗同埋一堆薯蓉,薯蓉既味道非常好,夠哂creamy同埋D汁撈埋一齊都好好食!椰菜苗就夠哂特別,上面仲配左有煙肉碎,真係唔錯,到成餐既重點就係隻火雞翼,夠哂大雞,佢既size 係正常雞翼既6-7 倍都有,睇雞翼尖位都知,真係超誇張,最驚喜既係我本身仲以為火雞翼會好鞋,整咁大隻翼又好難熟,估唔到食落去都仲可以咁juicy! 聖誕節黎講叫黎食下應節真係幾抵!我地另外都仲有叫左cajun 同蜜糖雞翼,$69 6隻,兩款雞翼都超脆皮夠哂香口!我地都想試佢既19款雞翼放題,但係因為我地都唔係太肚餓既關係,都係留番下次黎再試~有好多款雞翼都想試試佢!

2021-12-12 43 浏览
公司party試過叫雞叫呢間幾好食,索性帶男朋友黎試下。呢到有雞翼放題,但我地2個唔識得多就決定散叫。勁多口味既雞翼揀,有濕身有乾身,仲有特製口味!叫左一乾一濕,分別係巴馬臣芝士蒜蓉味同加勒比海香辣雞加勒比海香辣雞真心辣,帶D酸味,第一啖食落覺得一般,但之後愈食愈起勁!巴馬臣芝士蒜蓉味幾香平平地叫叫黎試下既炸蓮藕片,出奇地好食,薯片既口感,停唔到口!聖誕限定既火雞翼,超巨型😂,岩岩烤完出黎勁熱,好多肉,夠juicy,唔錯😆!男朋友對今次叫雞表示滿意😆。

勁多口味既雞翼揀,有濕身有乾身,仲有特製口味!

叫左一乾一濕,分別係巴馬臣芝士蒜蓉味同加勒比海香辣雞

巴馬臣芝士蒜蓉味幾香

男朋友對今次叫雞表示滿意😆。
  • 炸蓮藕片
2021-12-11 30 浏览
今日一於去叫雞🤣一係唔叫要叫梗係要叫靚雞啦仲有兩個禮拜就到聖誕節呢個時候要叫雞梗係叫火雞啦🙈—————————————————————嚟到呢間好出名食雞翼放題嘅餐廳本身都諗住叫雞翼放題點知店主出嚟推介我哋試吓火雞翼咁好啦就提早應節食火雞痴線 本身都有心理準備火雞翼好大隻但見到實物都係嚇親😂足足有成隻叉咁長未計雞翼尖同食大雞髀無分別雞翼醃製過帶香辣味 惹味非常唔好睇小雞翼隔離嘅配菜尤其係個薯蓉 幼滑到不得了成pat比我食晒🙊配埋佢哋自家製嘅港式檸檬茶Cocktail香濃檸檬茶配上淡淡嘅酒精呃女仔一流🤣完全唔覺自己飲緊酒仲越飲越想飲🙈—————————————————————
今日一於去叫雞🤣
Tipsy  Lemon  Tea
2021-12-10
Tipsy  Lemon  Tea
2021-12-10 16 浏览
今日去開旺角,梗係要去試下好多人幫趁既Wingman喇,佢有兩種唔同既點餐方式,有放題同散叫,我今次就試下散叫🎄🎄聖誕梗係要應下節喇,火雞就食得多,不過好似手腕叫大隻既火雞翼都係第一次食,就咁睇到都好打卡able,火雞翼既口感好豐滿,而且佢加埋調味都十分唔錯,就咁食隻雞翼都飽哂呀!伴碟有薯蓉,熱辣辣勁正,加上整得夠哂creamy ,配合埋好少人用既酸汁,成個combination好特別,我幾鍾意椰菜煙肉,好惹味,椰菜好爽口,整體好balance,呢個聖誕套餐真係好好味,未到聖誕都感受到聖誕氣氛,加埋兩杯聖誕飲品真係好飲🎉🎉

2021-12-10 23 浏览
同朋友出旺角搵嘢食😆鍾意食雞翼嘅我地點會放過呢間咁出名嘅雞翼鋪🤣💎 $69 黑芝麻海鮮蜂蜜雞翼呢款係濕身雞翼食落有少少似燒烤醬味🍗上面既芝麻令到食落更加有層次感搞到我食完一隻又一隻🤪💎 $88 自家製咸蛋黃雞翼另一款係特製雞翼係乾身既~特別香脆🙈一上枱就聞到一陣陣咸蛋黃味🐣雞翼上面鋪滿咸蛋黃碎碎真係好邪惡呀😈😈😈💎 $65 松露醬薯條呢款係幼身薯條黎😍薯條本身咸香好夠配埋濃郁松露醬好夾啲醬入面仲見到有好多松露tim😋💎 $65 杏仁麵包糠炒澳洲西蘭花苗邊個話wingman淨係食肉!!!呢到都有菜食架🤩原本以為係熱食 點知係冷盤黎😍西蘭花苗好爽口除左有杏仁粒 仲有啲蒜粒勁香口 有驚喜呢😚.💎 $30 Iced Lemon Tea呢到有唔同既酒任君選擇不過唔飲酒既朋友都可以好似我咁叫杯凍檸茶大大杯 兩個人都飲唔曬🤰🏻.🛋環境:燈光暗暗地好有feel座位好闊落👍🏻坐得好舒服.📸打卡位:超多!可以成間餐廳每面牆都係打卡位😂一出lift已經見到「雞頭」站既地鐵牆🙈入到餐廳會見到用霓虹燈字&黑膠碟圖案既裝飾點影都咁靚💯.⏰等候時間:平日嘅7點去到唔洗排隊但聽到職員講夜啲有人包場所以下次都係穩陣起見
同朋友出旺角搵嘢食😆

薯條本身咸香好夠
配埋濃郁松露醬好夾
啲醬入面仲見到有好多松露tim😋

💎 $65 杏仁麵包糠炒澳洲西蘭花苗
邊個話wingman淨係食肉!!!
呢到都有菜食架🤩
平日嘅7點去到唔洗排隊
但聽到職員講夜啲有人包場
所以下次都係穩陣起見book定位先😆
2021-12-05 20 浏览
裝修同食物都好有特式,雞頭同一齊叫雞都好攪笑 睇下餐牌先 雞翼自助餐可以任食2嗰鐘,超正。可惜一陣仲約咗人飲嘢,今次就散叫住先。點咗三款雞翼,2種濕身,1種乾身。乾身咖啡雞翼似原味雞翼,外面帶少少苦澀味的咖啡味,配啤酒一齊食幾好濕身日本蜂蜜芥辣雞翼甜甜地, 有日式芥辣的香而不辣。肉質嫩滑。濕身水牛城雞翼小辣,味道似墨西哥辣醬,配上香葱杏仁麵包糠炒澳洲西蘭花苗菜苗爽口,炒香左杏仁配牛油麵包糠,又香又有咬口。好味! 梗係唔少得,黎番杯手工啤酒。
裝修同食物都好有特式,雞頭同一齊叫雞都好攪笑

睇下餐牌先

點咗三款雞翼,2種濕身,1種乾身。

乾身咖啡雞翼
似原味雞翼,外面帶少少苦澀味的咖啡味,配啤酒一齊食幾好

濕身日本蜂蜜芥辣雞翼
甜甜地, 有日式芥辣的香而不辣。肉質嫩滑。

濕身水牛城雞翼
小辣,味道似墨西哥辣醬,配上香葱

杏仁麵包糠炒澳洲西蘭花苗
菜苗爽口,炒香左杏仁配牛油麵包糠,又香又有咬口。好味!

梗係唔少得,黎番杯手工啤酒。

2021-12-05 27 浏览
We are here on their Wings Wednesday, where u order one regular priced drink then u can order each wing for $5 (12wings maximum for each drink order)We each had an ice tea and so we ordered 24 wings combining 4 different flavours.Top pick is Honey Wasabi and Cali.Cali cheese is covered with a blanket of grated Parmesan cheese.Great value and perfectly seasoned wings with crispy skin!

2021-12-03 1154 浏览
終於搵到朋友陪我食雞翼放題啦!同朋友行完街就去食,【超值雞翼放題 $178】×2位 (Mon-Thus) (另外$198 係Fri-Sun),時限為90分鐘,我哋揀咗呢 Set有10款口味,食完可以再嗌,有辣有唔辣,仲要無限添飲汽水及檸檬茶,如果加 $60 可以任飲啤酒、紅酒及白酒添 雞翼係即叫即整,香噴噴熱辣辣,外層香脆,肉質嫩滑;10隻口味嘅雞翼放題:黑椒檸檬🍋、蒙古燒烤味、泰式甜辣醬🌶、紐奧良香粉、黑芝麻海鮮蜂蜜🍯、死神醬🌶🌶🌶、咖啡香味☕、巴馬臣芝士蒜香味🧄、田園風味、特色水牛城醬🌶;2個人食咗幾轉雞翼,每款口味都唔同,夠哂惹味,幾轉雞翼,仲食齊哂咁多款,真係好滿足 我就最鍾意就係黑芝麻海鮮蜂蜜、泰式甜辣醬,甜甜辣辣好鬼正;可以食得好辣嘅朋友仔話,死神醬雞翼好正,勁多辣椒圍住哂,入口真係辣得惹味 食雞翼當然要飲冰凍【可樂】、【雪碧】、仲有大大杯【檸檬茶】,可以無限添飲真係好正 除咗雞翼,仲嗌咗個小食【松露醬薯條 $65】炸得勁脆,個松露醬仲超正 (好想食多一份) Wingman旺角彌敦道594-596號旺角新城17樓

Wingman
旺角彌敦道594-596號旺角新城17樓

2021-11-30
  • 死神醬
  • 雞翼放題
  • 黑芝麻海鮮蜂蜜
  • 泰式甜辣醬
2021-11-30 27 浏览
放題就食得多, 雞翼放題真係第一次食, 人一世物一世, 咩都要試一次環境唔算好大, 但都算闊落, 裝修得好靚, 唯獨啲音樂有點點吵耳, 但整個氣氛好好放題餐每人$268加一, 閒日會平D, $250加一, 套餐包任叫peroni beer/ soft drinks/ iced lemon tea, 計時90分鐘, 每ROUND可以叫6種唔多FAVOUR既雞翼, 每款味出4隻雞翼, 有成19種味可揀。另外仲可以任叫fries, cauliflower salad, kimchi coleslaw, 香炒毛豆, truffle mac & cheese, 可為勁多款式我地叫左salted egg yolk, 佢面頭刨左啲咸蛋黃碎, 我身為咸蛋黃愛好者, 十分推介水牛城雞翼唔會太SPICY, 好多醬掛哂係雞翼到, 食時小心熱蜂蜜芥末食落幾FRESH, 甜中有點刺激啲職員好好 會定時問你需唔需要再加野

蜂蜜芥末食落幾FRESH, 甜中有點刺激
啲職員好好 會定時問你需唔需要再加野
肉食性男朋友忽發奇想搵專門食肉嘅放題🥩咁啱朋友推薦旺角wingman有雞翼放題🐔完全滿足晒男朋友嘅要求👍🏻所以呢個weekend我地哩對couple化身食肉獸😈combo消滅wingman所有🐥🐥!🤣 一入到去就見到🐓一齊叫雞🐓四個大字🤯咁有創意真係拍爛手掌👏🏻未點菜已經打左好多卡📸我們點個set放題有10款雞翼揀😚有食肉獸couple係到👫🏻梗係試晒10款口味啦😍 1. 黑椒檸檬🍋呢款係男朋友最鐘意嘅熱辣辣雞翼🐔加上微微嘅黑椒仲可以自己加檸檬汁上去😌嗯~食落去檸檬好清新🤤令雞翼肥膩感冇晒!食完可以再食幾隻😋同時檸檬亦令雞味增鮮不少!呢個檸檬黑椒配雞翼嘅combo very good👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻 2. 蒙古燒烤味🛖呢款雞翼顧名思義就係蒙古大漠風味🏜加上孜然粉嘅雞翼肉味提升⏫呢款配埋可樂一齊食真係好正🥤 3. 泰式甜辣醬🏄‍♂️泰式甜辣醬就係好多人鐘意個隻泰式辣醬🌶加上少少變化,呢個醬同雞翼夾就無容置疑!加埋上面嘅炸蒜一齊食🤩平凡裡見到不平凡👸🏻🤴🏻 4. 纽奧良香粉🌯呢隻同蒙古燒烤味有異曲同工之妙🎼不過佢唔係用孜然而係用纽奧良粉🪗呢隻香粉比較特別,比孜然粉辣不過一樣咁香!值得一試

1. 黑椒檸檬🍋

2. 蒙古燒烤味🛖

3. 泰式甜辣醬🏄‍♂️

4. 纽奧良香粉🌯
呢隻同蒙古燒烤味有異曲同工之妙🎼不過佢唔係用孜然而係用纽奧良粉🪗呢隻香粉比較特別,比孜然粉辣不過一樣咁香!值得一試😋

5. 黑芝麻海鮮蜂蜜🦐
呢款都好特別😍有海鮮醬加青蔥,食落去有少少片皮鴨feel🦆好惹味!估唔到雞翼都食到片皮鴨嘅風味😳呢個組合值得一讚🤣

6. 水牛城醬🦬
呢款醬有兒時最鐘意食嘅蒜蓉辣椒醬味道👯‍♀️唔會太辣🙆🏻‍♂️🙆🏻‍♀️佢個隻味道而家係第二道好難搵,估唔到今次可以食得返童年嘅味道!正😋

7. 死神醬☠
鐘意食辣嘅朋友一定鐘意呢款🌶🌶🌶🌶🌶充滿辣味香氣!但對食唔到辣嘅朋友黎講絕對係死神一般嘅存在🧛🏻‍♂️不過食完佢飲啖涷可樂🥤即刻由死神變天堂😂好爽呀!

8. BBQ咖啡味
呢款雞翼夠晒特別!烤雞翼咬落去會有咖啡豆味☕對我呢類鐘意飲咖啡嘅人黎講 真係非常特別😆邊個會諗到食雞翼都可以有嘆咖啡嘅感覺😋咁有諗頭 你係得既!👍🏻

9. 巴馬臣芝士蒜蓉味
呢款係我最鐘意個款雞翼🐥烤雞翼上面鋪滿滿蒜蓉同埋芝士粉🧀真係超。級。惹。味!食過返尋味🤤芝士蒜蓉撈埋一齊個隻香真係同雞翼超夾!食完一隻之後上晒癮😋真係好正!

10. 田園風味
呢款雞翼食落去有少少同酸忌廉洋蔥🧅薯片一樣嘅感覺!雞翼上面佈滿香蔥🌱食落有種清新口味😋洋蔥配香蔥真惹味!

不得不提free flow drinks😆任叫任飲真係好岩食雞翼放題🥰解完渴又可以食多兩隻雞翼😋特別一提佢地嘅凍檸茶係用環保飲管,既環保又可以用黎篤檸檬🍋一舉兩得😆

😈食肉獸嘅我地試晒10款唔同味嘅雞翼大滿足😋共享一個又盡興又開心嘅lunch!點完6款再6款 encore 再encore😆第一round點完每款2隻✌🏻第二round點每款4隻✌🏻✌🏻愈食愈起勁😂我地約定下次要再encore 要試埋其他19款口味嘅雞翼放題先得!😋
2021-11-22 36 浏览
朋友話未食過雞翼放題,即刻帶他到Wingman試下。餐廳在信和中心旁邊的樓上舖,地點方便。除了雞翼放題外,還有漢堡包及其他主菜小食。我們選擇了三種口味的雞翼放題, $178一位,可以一次過試10款口味。店員第一次會上齊10款口味,每款四隻,總共40隻雞翼。每款兩隻的份量應該比較適合。BBQ咖啡香味最喜歡的味道,帶點咖啡☕️香味,烘得夠乾身。死神醬超辣的雞翼,辣到短時間內吃不到其他雞翼的味道。巴馬臣芝士蒜蓉味聞到好香的蒜蓉味,面頭滿佈芝士碎。黑芝麻海鮮蜂蜜喜歡它帶甜甜的蜜糖味,加了黑芝麻更加香。黑椒檸檬黑椒加檸檬,簡單的配搭已經夠特出。檸檬酸幾開胃。.試過十款雞翼後,發現自己比較喜歡乾身的雞翼多於有醬汁的。
朋友話未食過雞翼放題,即刻帶他到Wingman試下。

每款兩隻的份量應該比較適合。

BBQ咖啡香味
最喜歡的味道,帶點咖啡☕️香味,烘得夠乾身。

死神醬
超辣的雞翼,辣到短時間內吃不到其他雞翼的味道。

巴馬臣芝士蒜蓉味
聞到好香的蒜蓉味,面頭滿佈芝士碎。

黑芝麻海鮮蜂蜜
喜歡它帶甜甜的蜜糖味,加了黑芝麻更加香。

黑椒檸檬
黑椒加檸檬,簡單的配搭已經夠特出。檸檬酸幾開胃。
試過十款雞翼後,發現自己比較喜歡乾身的雞翼多於有醬汁的。
2021-11-18
  • 雞翼放題