2021-10-01 15 浏览
任何一個位都好啱打卡嘅餐廳,有掛滿花嘅天花,唔同顏色嘅花牆,感覺似係有冷氣嘅花園食嘢🌴🌷🌸香蒜芫茜什菌炒意粉 $109好少食炒意粉,似食撈麵,好香蒜油味,有啲炸蒜同好多芫茜,鍾意食芫茜嘅人必點!香草芝士拿破崙煙肉蝴蝶粉 $109比較少餐廳有蝴蝶粉,口感偏硬,醬汁微酸,除左有煙肉,仲有啲甜嘅洋蔥,整體酸酸甜甜好開胃😋玫瑰花紅茶 $45味道正常,唔會太甜蝶豆花綠茶 $45顏色好夢幻,加左啲有花味嘅蜜糖,甜得唔會好假。

香蒜芫茜什菌炒意粉 $109

香草芝士拿破崙煙肉蝴蝶粉 $109

玫瑰花紅茶 $45
味道正常,唔會太甜

蝶豆花綠茶 $45
顏色好夢幻,加左啲有花味嘅蜜糖,甜得唔會好假。

2021-10-01 11 浏览
每個女仔都想做公主就算做唔到偶然走入後花園🌷🌼⚘🌻🌺放鬆一下,幻想下都唔錯平時返工已經好攰面對種種唔同嘅壓力家庭、朋友、健康……真係唞啖氣都難嚟到呢度好似暫時忘記煩惱一樣影下相同啲咁靚嘅花花打卡食下嘢,傾下計人生又好似有返啲希望天氣咁熱,叫杯凍飲係必然蝶豆花啲顏色同花花環境好夾綠茶微甜好清新🍵彷彿有啲蜜糖嘅香甜而呢杯曲奇杯鮮奶有一排真係好hit🍪🍪🍪但我都係第一次試中間有層雪糕紫色嘅朱古力防止啲奶漏出嚟🥛面頭仲有隻勁可愛嘅熊熊謀殺唔少少女心曲奇有啲似芝士蛋糕個餅底夾埋朱古力同食效果唔錯🍫好彩入面無放有糖嘅飲品令整體甜度啱啱好注重健康嘅我一定會叫沙律煙鴨胸好細心咁切成粒粒有口感之餘又比切片更飽滿仲有少少柚子味🍊令成碟菜更加醒胃嚟到重頭戲主食類嘅意粉質地似外國煮法比較硬身同彈牙🍝放得耐咗都唔會淋曬番茄味拿破崙蝴蝶結粉就咁睇賣相已經夠曬可愛仲加入埋煙肉🥓酸中帶咸味道平衡🍅鐘意芝士嘅您千祈唔好錯過啲汁入曬落粗管粉中央超超超濃🧈🧀係重口味朋友嘅福音
每個女仔都想做公主
就算做唔到

偶然走入後花園🌷🌼⚘🌻🌺
放鬆一下,幻想下都唔錯

平時返工已經好攰
面對種種唔同嘅壓力
家庭、朋友、健康……
真係唞啖氣都難

嚟到呢度好似暫時忘記煩惱一樣
影下相同啲咁靚嘅花花打卡
食下嘢,傾下計
人生又好似有返啲希望

天氣咁熱,叫杯凍飲係必然
蝶豆花啲顏色同花花環境好夾

啲汁入曬落粗管粉中央
超超超濃🧈🧀
係重口味朋友嘅福音

2021-10-01 17 浏览
今次分享一下前排去嘅一間靚靚cafe,因為媽咪鍾意影靚相,周圍打下卡,又鍾意食好嘢,所以今次特登book咗喺銅鑼灣嘅一間樓上cafe,同佢食吓好嘢之餘,仲可以順便陪佢去影靚相,滿足吓佢個少女心😆一入到去周圍都佈滿唔同嘅花,仲有成個花牆比我哋打卡,媽咪已經心心眼,急不及待咁衝出去想影相🤣嘢食方面,我呢個芝士怪即刻嗌咗個芝士短管麵,賣相唔錯,短管麵平時真係好少食,食落口感彈牙,配料仲有唔少煙肉同洋蔥,幾唔錯👍🏻 而個忌廉芝士汁都好正,拉哂絲咁,呢個組合有啲似mac & cheese🤤 啱晒鍾意食芝士嘅你😎而唔鍾意食咁膩嘅媽咪就叫咗呢個蝴蝶粉,呢個賣相更加靚,啱晒打卡😌 佢芝士嘅份量就相對少啲,加上酸酸甜甜嘅番茄粒,都幾開胃😚 好容易一啖接一啖咁就食晒,不過如果兩份意粉嘅份量再多返少少就更好啦😜🔸 玫瑰花釀紅茶 $45除咗啲嘢食啱打卡之外,佢嘅嘢飲都好靚🥰 呢杯玫瑰花讓紅茶飲落有淡淡嘅玫瑰花香,茶味夠濃郁,不過記得攪勻先好飲,如果唔係就會飲到底底嗰啲糖漿,會太甜㗎🤣🔸 碟豆花綠茶 $45而另一杯亦都係打卡必備,全因為佢有顏色好夢幻嘅碟豆花喺入面😆 碟豆花加綠茶呢個配搭都幾唔錯,飲落好清新,一

二重奏忌廉煙肉芝士短管麵

香草芝士拿破崙煙肉蝴蝶粉

🔸 玫瑰花釀紅茶 $45

🔸 碟豆花綠茶 $45

而另一杯亦都係打卡必備,全因為佢有顏色好夢幻嘅碟豆花喺入面😆 碟豆花加綠茶呢個配搭都幾唔錯,飲落好清新,一啲都唔會過甜,配搭埋咁cheesy嘅主菜就啱啱好👍🏻

總括而言,呢間樓上花花cafe好適合鍾意周圍去影靚相嘅朋友仔😆 特別推介係佢嘅芝士短管麵,好多芝士好好味🤩 最後我同媽咪都喺嗰度影咗勁多相先捨得走🤣
二重奏忌廉煙肉芝士短管麵
香草芝士拿破崙煙肉蝴蝶粉
銅鑼灣打卡花花cafe 夢幻花花打卡牆🌸🌺白房子係一間銅鑼灣樓上嘅打卡cafe一入門口已經會見到超大片打卡花牆窗口位仲會望到少少海景 影相幾靚😋而呢到嘅食物都有貼合返個主題 有用花裝飾💐.🎈香草芝士拿破倫煙肉蝴蝶粉 ($109)味道其實同肉醬意粉差不多🤣有蕃茄嘅酸酸甜甜味道 配上比較特別嘅蝴蝶粉蝴蝶粉比較少見 口感屬於幾有咬口.🎈二重奏忌廉煙肉芝士長管麵 ($118)第一下拎起就已經見到拉絲嘅芝士🧀食落都係好有芝士嘅香味 味道似 carbonara 同樣比較特別嘅係長管麵 比起通心粉會寬啲.🎈White Hse Cookie Cup ($69)要講白房子最吸睛嘅莫過於呢個曲奇杯😍成個曲奇杯都食得可以話玩味十足!入面仲有薄薄一層紫薯 倒入牛奶一齊飲都唔會淋哂曲奇味道都不錯 上面仲有一隻帶口罩嘅🐻(不過好似款式不定 等佢surprise 你啦🤣).🎈凍蝶豆花綠茶 ($45)店內另一款打卡飲品😍用蝶豆花同綠茶撞出個漸變色 超靚😍夏天飲超解暑🌞.🎈總括而言餐廳空間不大 有窗邊位置亦都有普通座位窗邊位置可以望到少少海景 仲有蝴蝶同假花圍邊做裝飾 基本上點影都靚😍不過窗邊位就要坐高枱 位置雖然闊落
銅鑼灣打卡花花cafe 夢幻花花打卡牆🌸🌺

白房子係一間銅鑼灣樓上嘅打卡cafe
一入門口已經會見到超大片打卡花牆
窗口位仲會望到少少海景 影相幾靚😋
而呢到嘅食物都有貼合返個主題 有用花裝飾💐
🎈香草芝士拿破倫煙肉蝴蝶粉 ($109)
香草芝士拿破倫煙肉蝴蝶粉

味道其實同肉醬意粉差不多🤣
有蕃茄嘅酸酸甜甜味道 配上比較特別嘅蝴蝶粉
蝴蝶粉比較少見 口感屬於幾有咬口
🎈二重奏忌廉煙肉芝士長管麵 ($118)

第一下拎起就已經見到拉絲嘅芝士🧀
食落都係好有芝士嘅香味 味道似 carbonara
同樣比較特別嘅係長管麵 比起通心粉會寬啲
🎈White Hse Cookie Cup ($69)

要講白房子最吸睛嘅莫過於呢個曲奇杯😍
成個曲奇杯都食得可以話玩味十足!
入面仲有薄薄一層紫薯 倒入牛奶一齊飲都唔會淋哂
曲奇味道都不錯 上面仲有一隻帶口罩嘅🐻
(不過好似款式不定 等佢surprise 你啦🤣)
🎈凍蝶豆花綠茶 ($45)
凍蝶豆花綠茶

所以大家就要自行取捨🤣🤣

香草芝士拿破倫煙肉蝴蝶粉
凍蝶豆花綠茶
2021-10-01 11 浏览
話說朋友仔收工之後覺得好攰, 工作又唔係太順利 , 於是我就去搵一間有特色嘅餐廳 , 之前去北角有一間以花為主嘅咖啡店 , 嗰時已覺得好震撼 。 點知今晚去嘅餐廳仲勁 , 全間食店都有花嘅擺設 , 睇落去當年都係女顧客為主 , 我哋點咗一個飯同埋一set dinner , 最估唔到嗰啲花係可以食得嘅 , 味道都非常新鮮 , 另外我哋嗌咗一個甜品 叫 cookie cup, 服務員同我哋講一開始唔好食咗個杯耳, 否則就攞唔起 , 我哋最後都成個杯食曬。消費方面還可以, 三百幾落樓… 之後我都見到有啲男仔上嚟一齊食飯傾計 總括嚟講都係一個好環境, 好餐廳。

2021-09-14
  • 紫醉金迷
2021-10-01 6 浏览
White Hse. (銅鑼灣)📍銅鑼灣謝斐道508號聯成商業中心15樓1501室📢充滿少女心的打卡cafe,店舖用花黎做主題!一入呢間cafe 就會被花兒圍住你,首先系牆壁你會見到不同顏色既花,然後再枱頭會見到不到景象既花堆,再者店舖會播放迪士尼既音樂,整個感覺就好夢幻❤️👉🏻香草芝士拿破崙煙肉蝴蝶粉$109淡淡的芝士包住啲蝴蝶粉再配上少少蕃汁味,有仲説不出既感覺。佢裡面仲配有火腿、蕃茄、肉碎同洋蔥,雖然佢啲份量吾多,但食完都有飽肚既感覺。👉🏻二重奏忌廉芝士煙肉螺絲粉$118二重奏忌廉芝士代表著用濃濃既芝士包圍着煙肉螺絲粉,由於小編太鍾意食芝士,所以呢個螺絲粉好符合小編既口味。同樣螺絲粉既份量吾多,但食完都系會有飽肚既感覺。👉🏻玫瑰花樣紅茶內裡有驚喜既玫瑰花樣紅茶,飲第一啖時已經覺得好飲,再飲多一啖你會飲到好重既蜜糖味(要將個飲管放入杯底先會飲到蜜糖)👉🏻蝶豆花綠茶不過不失的蝶豆花綠茶,樣子十分吸晴,有明確既層次顏色,打卡一流!味道也不錯👍🏻📢溫馨小提示: 5:30pm 後最低消費$140,如果你想有足夠空間打卡拍照,我建議六點鐘就上黎慢慢食同慢慢影相。當天小編就系六點上到黎,基本上得

White Hse. (銅鑼灣)
📍銅鑼灣謝斐道508號聯成商業中心15樓1501室

👉🏻香草芝士拿破崙煙肉蝴蝶粉$109

👉🏻二重奏忌廉芝士煙肉螺絲粉$118

👉🏻玫瑰花樣紅茶

👉🏻蝶豆花綠茶

📢溫馨小提示: 5:30pm 後最低消費$140,如果你想有足夠空間打卡拍照,我建議六點鐘就上黎慢慢食同慢慢影相。當天小編就系六點上到黎,基本上得兩枱客,但一到七點鐘就坐滿哂人呀!
2021-09-18
2021-09-30 6 浏览
激辛辣蕃茄煙肉意大利飯$109 ✔️香濃嘅韓式辣醬✔️酸酸地帶點微辣✔️食落係濕潤,飯粒軟硬適中二重奏忌廉煙肉芝士長管麵 $118✔️個汁濃郁同creamy✔️看濃芝士味,有拉絲效果✔️略嫌麵口感偏硬,如果份量多啲會更好👍🏻👍🏻推介碟豆花綠茶 (凍飲) $45 ✔️隻漸變色幾靚✔️本身碟豆花味唔係好出,反而蜂蜜味較重,感覺似菊花蜜White hse cookie cup $69✔️曲奇製嘅杯用上精緻嘅朱古力做裝飾,睇得又食得✔️將鮮奶倒入杯中,滲出少少朱古力嘅香味✔️鮮奶香滑👏🏼👏🏼✔️要注意個杯如果浸住奶放太耐會爛😹 👍🏼無論環境佈局定係食物都好精緻,坐得好舒服👍🏼加分位: Playlist係Disney Music , 好Fantasy~~ 打卡度Igable: 9/10美食度Taste: 6.8/10翻兜度 Worth revisiting: 6.5/10
激辛辣蕃茄煙肉意大利飯$109
✔️香濃嘅韓式辣醬
✔️酸酸地帶點微辣
✔️食落係濕潤,飯粒軟硬適中

二重奏忌廉煙肉芝士長管麵 $118
✔️個汁濃郁同creamy
✔️看濃芝士味,有拉絲效果
✔️略嫌麵口感偏硬,如果份量多啲會更好
👍🏻👍🏻推介

碟豆花綠茶 (凍飲) $45
✔️隻漸變色幾靚
✔️本身碟豆花味唔係好出,反而蜂蜜味較重,感覺似菊花蜜

White hse cookie cup $69
✔️曲奇製嘅杯用上精緻嘅朱古力做裝飾,睇得又食得
✔️將鮮奶倒入杯中,滲出少少朱古力嘅香味
✔️鮮奶香滑👏🏼👏🏼
✔️要注意個杯如果浸住奶放太耐會爛😹

👍🏼無論環境佈局定係食物都好精緻,坐得好舒服

打卡度Igable: 9/10
美食度Taste: 6.8/10
翻兜度 Worth revisiting: 6.5/10

• 二重奏忌廉煙肉芝士貓耳朵
  • 曲奇杯子
2021-09-30 3 浏览
本身係想試銅鑼灣另一間樓上cafe既但奈何座位太少同埋無限時所以店員都答唔到我地要等幾耐唯有轉場搵第二間餐廳最後上網搵左哩間本身對打卡餐廳既好感都唔高純粹抱住無期望既心情黎—————————————二重奏忌廉煙肉芝士貓耳朵($93)貓耳朵意粉既硬度適中非常掛汁配料有 look少許煎香左既煙肉半溶芝士既份量反而幾多忌廉醬汁幾creamy濃郁邪惡芝士拉絲熱香餅配牛奶炒滑蛋及煙肉($98)似係all day breakfast用料普通 烹調方法都係不過不失無嘜記憶點唯一要讚既就係芝士份量不吝嗇鐘意芝士既朋友應該會滿足另加各加左錢升級嗌左兩杯朱古力無嘜特別———————————成間鋪頭都用左好多花花黎做裝飾佈置亦有仿製白磚牆但其實望落質感只屬一般加上食物質素只屬中等性價比唔高如果想係銅鑼灣揀到又好食又有得打卡既地方我相信會有更多更好既選擇
本身係想試銅鑼灣另一間樓上cafe既
但奈何座位太少同埋無限時
所以店員都答唔到我地要等幾耐
唯有轉場搵第二間餐廳
最後上網搵左哩間
本身對打卡餐廳既好感都唔高
純粹抱住無期望既心情黎
—————————————
二重奏忌廉煙肉芝士貓耳朵($93)
貓耳朵意粉既硬度適中
非常掛汁
配料有 look少許煎香左既煙肉
半溶芝士既份量反而幾多
忌廉醬汁幾creamy濃郁

邪惡芝士拉絲熱香餅配牛奶炒滑蛋及煙肉($98)
似係all day breakfast

加上食物質素只屬中等
性價比唔高
如果想係銅鑼灣揀到又好食又有得打卡既地方
我相信會有更多更好既選擇
長期都見大家同花花牆打卡🌺去到發現啲花多到it’s all around u 伸直手就掂到👆🏻出賣朋友系列(圖6🙊)佢話成間舖得佢一個男仔🤣每碟野食都有食用花😜今次同朋友慶祝生日🥳主打花花環境 推介重口味款意粉😜其他就相對普通🧀🧀二重奏忌廉煙肉芝士貓耳朵 ($118)Texture係幾煙韌 面頭舖左好多半溶芝士 食落以忌廉味為主🤔個醬較為稀身 芝士味偏淡🙈無其他評論講咁濃🌟🍀香蒜芫荽雜菌炒意粉🍝 ($109)每一啖都有芫荽🤩加埋香蒜一齊好夾😛兩種重口味材料加埋都無互搶 食到尾都keep住濃🥰我地都鐘意呢款多啲😚🍰紅絲絨蛋糕 ($86)正常水準 無咩特別想講🤣🌺蝶豆花綠茶🍵 ($45)綠茶溝左啲蜜糖🍯飲落舒服唔過甜 蝶豆花本身無味 純視覺效果😉🌰榛子朱古力🍫 ($45)
二重奏忌廉煙肉芝士貓耳朵
🧀🧀二重奏忌廉煙肉芝士貓耳朵 ($118)
香蒜芫荽雜菌炒意粉
🌟🍀香蒜芫荽雜菌炒意粉🍝 ($109)
紅絲絨蛋糕
🍰紅絲絨蛋糕 ($86)
正常水準 無咩特別想講🤣
蝶豆花綠茶
🌺蝶豆花綠茶🍵 ($45)
🌰榛子朱古力🍫 ($45)
2021-09-19
庆祝纪念
生日
香蒜芫荽雜菌炒意粉
2021-09-29 14 浏览
之前一直想去油麻地個間花花cafe打卡,但真係好full,嗰陣Walk in上去,都要等兩個鐘同埋個老闆叫我哋最好提前一至兩星期訂位🥲 但係‼️依家可以多一個選擇,因為銅鑼灣都有花花Cafe了👏🏻👏🏻‼️ 今次仲要係星期六下午茶時間嚟到,都仲有窗邊位可以望到海景🤓✌🏻 -環境:一入門口就見到窗位係對住海景,枱上都有花同蝴蝶做裝飾。右邊有兩幅花牆可以打下! 最有feel係天花板都滿佈住花園裝備吊落黎😍 真係少女心爆棚!-服務:見到都係幾位女仔服務生為主,入到去都叫我哋量體溫填紙仔,有空座位都會俾我哋自行選擇坐邊,畢竟大家上到嚟都想搵打卡位😛 同埋店員都會溫提有個意粉辣度好勁,唔食得辣要小心d😂 我係小廢廢就不挑戰了,大家自問對辣度有信心可以一戰😏😎-💛 香草芝士拿破倫煙肉蝴蝶粉 💰109 (好味度: 💛💛💛💛)呢碟賣相好似一堆蝴蝶🦋圍住朵花咁😆😆 係咪好有意境? 食得出係用新鮮蕃茄整的醬汁,酸酸地好開胃👍🏻👍🏻 菇都好爽口新鮮~-💛 二重奏忌廉煙肉芝士短管粉 💰118 (好味度: 💛💛💛)芝士主要係中間部分,唔會話好滯,個人幾鐘意忌廉汁,建議大家可用匙羹食呢個粉🥄 會更加食到個汁既香味👌🏻-

環境:

服務:

💛 香草芝士拿破倫煙肉蝴蝶粉 💰109
(好味度: 💛💛💛💛)

💛 二重奏忌廉煙肉芝士短管粉 💰118
(好味度: 💛💛💛)

💛 蝶豆花綠茶🦋 💰45
(好味度: 💛💛💛💛)
打卡必點‼️ 真係好靚🦋 係漸變紫到黃色💜💛 用高杯裝住顏色更加明顯~ 味道十分清爽,岩哂配芝士意粉食👍🏻

💛 紫薯牛奶🥛 💰45
(好味度: 💛💛💛)
淺粉紫色打卡都好靚👏🏻 飲到有少少既紫薯蓉,都幾有口感👌🏻

總括然而,呢間cafe好適合同閨密一齊黎打卡加談心,唔太多人,易book位。同埋順帶一提係welcome 寵物的,當日見到有幾位女士各自帶咗自己嘅狗仔🐶 想帶寵物相聚既朋友仔可以考慮一下😉

人均消費:💰150 (已加一)

環境:💛💛💛💛
服務:💛💛💛💛
推薦:💛💛💛💛
2021-09-28 13 浏览
上網見到呢間「白房子」一片花海好靚,岩哂女仔影下相打下卡,咁當然要帶老婆黎朝聖一下啦😬 好彩老婆都非常滿意😊一路食嘢一路望住啲花海,睇到心花怒放 食慾大增😂Sa Wa Dee短管麵呢個麵煮出黎非常迎合個名,好有泰國風味😋令人一試難忘😊來自地獄的意粉呢個意粉聽起上嚟好似辣到要用「唯快不破」呢招先可以處理得到😂原來食起上嚟又唔係想像中咁辣,但又辣得幾過癮😝玫瑰花釀紅茶一飲陣陣嘅玫瑰花香味飄出嚟😋配搭紅茶亦非常之夾👍蝶豆花綠茶飲之前攪一攪勻佢,係杯底嘅蜜糖就會勻巡哂,又清新又香噴噴嘅味道擁晒出嚟🤤

Sa Wa Dee短管麵

呢個麵煮出黎非常迎合個名,好有泰國風味😋令人一試難忘😊

來自地獄的意粉

玫瑰花釀紅茶

一飲陣陣嘅玫瑰花香味飄出嚟😋配搭紅茶亦非常之夾👍

2021-09-28 10 浏览
一行入餐廳已經被個氣氛吸引住 環境好寧靜舒服 靠窗位置可以望到風景🌞 好岩同朋友邊食邊傾計餐廳入面嘅花花牆設計都係好ᴇʏᴇ ᴄᴀᴛᴄʜɪɴɢ 絕對係打卡ᴀʙʟᴇ而且每張枱附近 甚至連天花板都有花花嘅裝飾 無論坐邊個位都可以影到靚相😆餐牌有好多頁 選擇都唔少 菜式設計都幾有心思我地一人嗌咗一樣主菜同一杯野飲🍹🔺二重奏忌廉芝士短管粉 $118短管粉好少見 好似小水管幾特別同幾大賣點 軟硬適中 幾有口感 芝士仲可以拉絲芝士味幾濃但唔會話好膩 賣相同擺盤都啱哂打卡 幾靚味道亦都同正宗卡邦尼意粉一樣👍🏻份量唔算太多但夠女仔食 ๑ • ‿ • ๑ 🔺香草芝士拿破崙煙肉蝴蝶粉 $109配料好多 有煙肉 火腿 菇 仲有可食用既花草味道偏向甜中帶酸 芝士味亦都冇忌廉芝士嗰款咁突出 味道濃郁得嚟唔會油膩 一食落去就好開胃蝴蝶粉亦都同短管粉一樣唔會煮得太耐 保留煙韌嘅口感🍽🔺玫瑰花釀紅茶 $45有玫瑰花香 紅茶味濃 因為用既係玫瑰花糖漿 飲落唔會太甜 連平時唔飲花茶嘅朋友都覺得好香🌸🔺蝶豆花綠茶 $45整得幾靚同層次分明 賣相精緻 綠茶飲落幾香 有蜂蜜味 飲品份量都玫瑰花紅茶多 適合夏天消暑解渴🍹
一行入餐廳已經被個氣氛吸引住

仲有可食用既花草
蝴蝶粉亦都同短管粉一樣唔會煮得太耐 保留煙韌嘅口感🍽

🔺玫瑰花釀紅茶 $45
🔺蝶豆花綠茶 $45
💖見過呢間靚靚嘅花花💐cafe啲相,好少女心🥰今日上黎食野打卡。門口已經有好多花草🌷嘅裝飾,仲有隻雞仔🐥🤣入到去所有牆同天花板都係五顏六色嘅花🌸,見到所有食客都忍不住狂影相🤣😍1⃣️二重奏忌廉煙肉芝士短管粉🧀 $118💖芝士🧀味道超濃郁,搭配忌廉醬汁入口奶香好出,口感濃稠。煙肉🥓份量都幾好,短管粉表面焗至微微焦香,食落有嚼勁,推薦👍2⃣️香草芝士拿破崙煙肉蝴蝶粉🍝 $109💖番茄醬🍅酸甜味重,搭配清新嘅香草🌿。另外有菇🍄同煙肉🥓,食落開胃,唔會好heavy。蝴蝶粉同樣煮得軟硬度適中。3⃣️碟豆花綠茶🍵 $45💖一開始飲落係香甜嘅蜂蜜🍯配綠茶🍵,隨著冰🧊融化茶嘅清香會更出,口感順滑。漸變嘅顏色係陽光☀️底下影相📸️好靚。4⃣️玫瑰花釀紅茶🌹$40💖要咗熱嘅,題外話餐具都好靚🥰玫瑰香氣濃郁,味道偏香甜。💖環境好igable,食物質素都唔錯🥰音樂🎵就不斷播迪士尼嘅歌,好公主👸feel,係幾好影相同坐嘅cafe😍

1⃣️二重奏忌廉煙肉芝士短管粉🧀 $118

2⃣️香草芝士拿破崙煙肉蝴蝶粉🍝 $109

3⃣️碟豆花綠茶🍵 $45

4⃣️玫瑰花釀紅茶🌹$40
💖要咗熱嘅,題外話餐具都好靚🥰玫瑰香氣濃郁,味道偏香甜。

2021-09-27 10 浏览
༺White hse༻∻ ∻ ∻ ∻ ∻ ∻ ∻ ∻ ∻ ∻ ∻ ∻ ∻ ∻ ∻ ∻ ∻ ∻ ∻ ∻ ∻ ∻ ∻ ∻ ∻ ∻ ∻ ∻ ∻ ∻ 充滿神秘感嘅秘密花園 🌹,裝修好靚周圍有好多乾花💐,同埋花牆🌺,有啲蝴蝶喺上邊點啜🦋,充滿着夏日嘅色彩☀️。🦄⊰二重奏忌廉煙肉芝士短管麵⊱就咁睇個醫生就已經睇得出係好多芝士🧀,芝士混合住忌廉汁🫕,好香濃嘅味道👅,雖然只係得煙肉🥓,但係煙肉既份量都幾多😻,食落成個麵嘅味道其實有少少似卡邦尼意粉🍝,短管麵食落好彈牙👅,整體來講算唔錯😌。🦄⊰香草芝士拿破崙煙肉蝴蝶粉⊱蕃茄味嘅意粉不嬲都鍾意食🍅,加埋香草芝士感覺雙重享受🫕,酸酸地嘅味道令人感覺好開胃🥰。蝴蝶粉睇落就已經覺得好靚😍,加埋上面有啲花瓣去點綴💐,好似有個小花園係個碟入邊咁。🦄⊰ 蝶豆花綠茶⊱淨係睇顏色都已經覺得好靚啦😍,底層係碟豆花上面係綠茶🍵,飲之前記得要攪勻🤙🏻,味道啱啱好唔會太甜🥰,冇咩碟豆花味🤔,有淡淡既茶香😌。🦄⊰ white hse cookie cup ⊱個嘢飲非常之特別‼️佢有一個可以食嘅曲奇餅乾杯😋,個餅乾好香牛油味🧈,裏面仲搽咗一啲紫薯嘅醬🍠,好特別😍。倒啲牛奶落去飲🥛,感覺有
༺White hse༻

🦄⊰二重奏忌廉煙肉芝士短管麵⊱

🦄⊰香草芝士拿破崙煙肉蝴蝶粉⊱

🦄⊰ 蝶豆花綠茶⊱

🦄⊰ white hse cookie cup ⊱
個嘢飲非常之特別‼️佢有一個可以食嘅曲奇餅乾杯😋,個餅乾好香牛油味🧈,裏面仲搽咗一啲紫薯嘅醬🍠,好特別😍。倒啲牛奶落去飲🥛,感覺有啲似食緊Oreo😋 。
餐廳🛎:whitehse

地址📌:銅鑼灣謝斐道508號聯成商業中心15樓1501室

營業時間⏰ :12:00~22:30(星期五六營業時間至到23:00)

交通🚗:銅鑼灣站D4出口 ,步行2分鐘🚶🏻‍♂️
∻ ∻ ∻ ∻ ∻ ∻ ∻ ∻ ∻ ∻ ∻ ∻ ∻ ∻ ∻ ∻ ∻ ∻ ∻ ∻ ∻ ∻ ∻ ∻ ∻ ∻ ∻ ∻ ∻ ∻ ∻ ∻
用餐优惠
試食活動
  • White Hse Cookie Cup
2021-09-27 10 浏览
𝑊ℎ𝑖𝑡𝑒 ℎ𝑒𝑠.白房子銅鑼灣的花海世界🥀銅鑼灣鬧市的後街隱藏了一間寧靜的夢境的cafe店仔細細不乏打卡位✨食物亦會用食用花做裝飾呢度仲係pet friendly cafe嚟架❤️歡迎毛孩🐶🐶 ▼香草忌廉雜菌意大利飯$118濃滑的忌廉配上啖啖菇菌意大利飯仲有少少煙韌口感▼香草芝士拿破倫煙肉蝴蝶粉$109醬汁香草味十足▼玫瑰花釀紅茶$45玫瑰味糖漿落多咗少少,有啲甜▼蝶豆花綠茶$45打卡味道都ok總結:呢度有花海牆,容易影到靚靚相,影人影食物都一流
𝑊ℎ𝑖𝑡𝑒 ℎ𝑒𝑠.白房子

意大利飯仲有少少煙韌口感

▼香草芝士拿破倫煙肉蝴蝶粉$109
醬汁香草味十足

▼玫瑰花釀紅茶$45
玫瑰味糖漿落多咗少少,有啲甜

▼蝶豆花綠茶$45
打卡味道都ok

總結:呢度有花海牆,容易影到靚靚相,影人影食物都一流
午餐
用餐优惠