2023-06-24 38 浏览
南里呢間餐廳無論個名同入面嘅design都好有玩味有啲抵死,有唔少影相位。入面算好闊落,燈光暗暗地氣氛唔錯坐得舒服,亦都唔會好嘈。食物選擇唔算多,我哋試左4個主菜,全部都唔錯冇伏。😎牛柳配鴨肝 - 牛柳夠肉味同多汁,鴨肝亦煎得香😎龍蝦沾麵 - 呢個煮法幾新穎,個人好鍾意😅羊架配抹茶 - 個羊架其實係好食嘅,不過搭抹茶我覺得有啲怪,抹茶味好重會有啲苦,亦覆蓋左羊嘅羶味😊最後係蟹肉risotto,正常發揮附送嘅檸檬啤,幾refreshing 環境同食物質素都好,係上菜較慢同份量細左啲,整體都滿意😊

入面算好闊落,燈光暗暗地氣氛唔錯坐得舒服,亦都唔會好嘈。
食物選擇唔算多,我哋試左4個主菜,全部都唔錯冇伏。

😎牛柳配鴨肝 - 牛柳夠肉味同多汁,鴨肝亦煎得香

😎龍蝦沾麵 - 呢個煮法幾新穎,個人好鍾意

😊最後係蟹肉risotto,正常發揮

附送嘅檸檬啤,幾refreshing

環境同食物質素都好,係上菜較慢同份量細左啲,整體都滿意😊
2023-06-24 73 浏览
🏰慢煮西班牙豬肋骨-叫半份已經有六條骨 肉質係彈口的豬肋骨 側邊的沙律菜撈埋醬汁 味道唔錯🏰原味薯條-有好幾款醬可以揀 我地叫左辣辣地幾特別 薯條係由細食到大個隻薯條 好大碟 食極都食唔哂😂🏰吞拿魚卡布里沙律-賣相好靚既沙律 上面的水牛芝士帶少少咸味 配上煎左外層的吞拿魚 好少食到咁樣做法既吞拿魚 沙律醬汁+芝士好好味 好推薦大家試下👍🏻👍🏻🏰 Out of the dark-青檸味的Tequila 帶少少辣 餘韻有一股酒香 很有變化的Cocktail😊🏰Elephant Dance-今次係青檸味的Gin酒 帶少少青草味 沙冰形態好解渴~
🏰慢煮西班牙豬肋骨
慢煮西班牙豬肋骨

🏰原味薯條
原味薯條

🏰吞拿魚卡布里沙律
吞拿魚卡布里沙律

🏰 Out of the dark

🏰Elephant Dance
-今次係青檸味的Gin酒 帶少少青草味 沙冰形態好解渴~
Elephant Dance
慢煮西班牙豬肋骨
原味薯條
吞拿魚卡布里沙律
Elephant Dance
2023-06-23 33 浏览
鬼混係一間玩味又潮嘅餐廳。喺西環南里8號地舖。喺香港大學站出好快到。餐廳樓底高,坐得舒適。餐廳有兩層,行上去兩樓見樓梯掛滿一幅幅畫,好靚~😍未點任何野,我地一坐底侍應已經比左一小兜紫薯片我地享用話係前菜。我放工好肚餓就二話不說食左,好脆。食了幾片算是暫時止了肚餓🙈。❤️咖喱千層麵有蕃茄和蒜蓉,辣辣地🥵。重有鷹嘴豆。❤️炸魚薯條炸魚成條魚攞去炸,見到條魚尾😆🙈,炸得外脆熱辣辣。薯條炸得乾身又脆。另有兩款醬汁可以點:甜酸醬和茄汁🥫。❤️烘焙師今天的心情好特別,係抹茶士多啤梨芭菲。加$30配雲尼拿雪糕🍦有杏仁、小丸子、抹茶忌廉、士多啤梨、忌廉和抹茶布甸。抹茶同士多啤梨係絕配!👏🏻👍🏻丸子🍡軟糯唔會硬。❤️浮雲島最上面係疏乎厘和紅莓醬,中間係一片薄薄嘅焦糖片,焦糖片下是奶茶雪糕。呢個甜品幾玩味,可弄穿焦糖片,讓「浮雲,即疏乎厘」塌下來,連埋焦糖片下的奶茶雪糕一塊兒吃。疏乎厘入口輕盈,輕飄飄,真係好似食左嚿雲咁。人生好似浮雲咁,食完就冇~❤️朋友嗌左杯白酒「Chardonnay, Chile」。甜品配白酒,一大享受也~🥰他說慢慢品嚐白酒,感覺好chill~
鬼混係一間玩味又潮嘅餐廳。

餐廳有兩層,行上去兩樓見樓梯掛滿一幅幅畫,好靚~😍

❤️咖喱千層麵
有蕃茄和蒜蓉,辣辣地🥵。
重有鷹嘴豆。

❤️炸魚薯條
另有兩款醬汁可以點:甜酸醬和茄汁🥫。

❤️烘焙師今天的心情
好特別,係抹茶士多啤梨芭菲。
加$30配雲尼拿雪糕🍦
有杏仁、小丸子、抹茶忌廉、士多啤梨、忌廉和抹茶布甸。
抹茶同士多啤梨係絕配!👏🏻👍🏻
丸子🍡軟糯唔會硬。

❤️浮雲島
最上面係疏乎厘和紅莓醬,
中間係一片薄薄嘅焦糖片,
疏乎厘入口輕盈,輕飄飄,真係好似食左嚿雲咁。
人生好似浮雲咁,食完就冇~

2023-06-22 38 浏览
這天聚餐慶祝朋友生日,我們去了西環一家很有氣氛的西餐廳。餐廳的環境是用了古典英式設計,左邊的長樓梯兩旁放了很多藝術作品,令人感覺很有氣派,十分華麗。入座後,店員為我們送上餐前小食鹹蛋黃粟米片,咸咸的甚是滋味。只是如果可以更脆身一點就會更加加好。我們點了一道🦞龍蝦沾麵,賣相精緻,龍蝦沾麵味道很濃,而且很掛汁。麵條質感頗佳有嚼勁,龍蝦肉新鮮肥美,口感極佳配料用上蘑菇,洋蔥粒及咸肉粒,咸咸的充滿風味😋我點了一個打卡必備的Hot German Peach Tea,紅波點設計茶具帶點復古味道,喝下去有桃香味,很是清新。甜點方面,每桌客人都會點這個Magic Mushroom。用乾冰製造氣氛,很適合打卡。磨菇是草莓雪芭,味道酸甜可口,冰涼十足。底下是芒果雪芭,口感軟滑。這是很滿意的生日聚餐,氣氛和食物都很高質,朋友也覺得很滿意,下次有朋友生日不妨一起來呀🍽鬼混 Vie Won Won西環南里8號地舖
這天聚餐慶祝朋友生日,
我們去了西環一家很有氣氛的西餐廳。
餐廳的環境是用了古典英式設計,
左邊的長樓梯兩旁放了很多藝術作品,
令人感覺很有氣派,十分華麗。

入座後,店員為我們送上餐前小食鹹蛋黃粟米片,
咸咸的甚是滋味。
只是如果可以更脆身一點就會更加加好。

我們點了一道🦞龍蝦沾麵,賣相精緻,
龍蝦沾麵味道很濃,而且很掛汁。
麵條質感頗佳有嚼勁,龍蝦肉新鮮肥美,口感極佳
配料用上蘑菇,洋蔥粒及咸肉粒,咸咸的充滿風味😋

紅波點設計茶具帶點復古味道,
喝下去有桃香味,很是清新。

甜點方面,每桌客人都會點這個Magic Mushroom。
用乾冰製造氣氛,很適合打卡。
磨菇是草莓雪芭,味道酸甜可口,冰涼十足。
底下是芒果雪芭,口感軟滑。

這是很滿意的生日聚餐,氣氛和食物都很高質,
朋友也覺得很滿意,下次有朋友生日不妨一起來呀

🍽鬼混 Vie Won Won
西環南里8號地舖
2023-06-21 34 浏览
今日去呢間喺西環嘅鬼混試下,香港大學站通車之後過黎真係好方便,但去到南里之後要注意下舖頭係縮左入去,所以要望清楚丫!今日第一道菜試嘅係烤穀飼牛骨髓配麵包片,意料之外嘅驚喜!入口即溶嘅牛骨髓,加上少量辣椒,配埋脆口麵包片,完全無油膩嘅感覺。非常香口!牛骨大大條,份量比想像中大好多,個人極力推薦!第二道試嘅係香煎鴨肝配封門牛柳,呢道菜最特別嘅地方係有一支秘製可可醬另上比你,淋落牛柳後更加將牛柳嘅味道提升一個層次。我點左5成熟,廚師控制火候啱啱好!值得一讚!另外連伴碟嘅車厘茄好甜,加上甘荀煮熟唔會臭青味,成道菜超正!點左杯Pink Lady 成份有西柚汁,石榴汁,vodka,最得意係喺杯嘅圍邊有爆炸糖!少少酸勁開胃!突然比爆炸糖爆兩下感覺好新鮮!甜品係爆谷火山配雪糕🍧真係一座山既爆谷🍿️平時去戲院都會食但一座山既真係幾特別配雲呢拿雪糕!打卡一流😁

2023-06-20 68 浏览
在西環南里這一邊,尚未發展的區域內隱藏着一間隱世Cafe,就在一堆樹後店內的裝潢非常有品味,但又不乏一些難以理解的抽象掛畫,而裏面的空間感也不少服務也滿不錯的出品Cucumber papa$92清新口味的雞尾酒🍹,酒味不濃, 淡淡的青瓜味加上朱古力邊,很是有趣牛油果奶昔$58濃郁順滑,質素不錯明太子凱撒沙律$128別看他這個價錢,分量很大!滿滿的明太子跟三文魚子鋪滿大量的羅馬生菜🥬,鹹香跟巴馬臣芝士有異曲同工之妙,加上一些麵包碎,非常傳統而且分量充足麻辣凍的蜆$118麻辣的味道均衡,凍食的蜆肉份量適中,加入非常爽彈的魚皮,實在不錯酥炸單骨雞翼$88 黑松露醬單骨雞翼熱辣辣,外脆內多汁口味出色,更出色的是那濃郁的黑松露醬,口感相當creamy,黑松露味道相當濃桂花糯米釀烤雞 $258洋溢菊花,鴨肝,辣肉腸的烤雞, 經過二十四小時的醃製,烤雞嫩滑,充滿清甜芳香的味道,糯米的份量不多,但是充滿了清甜的味道,品質不俗迷幻蘑菇$98基本上就是士多啤梨雪糕跟芒果雪糕的混合裏面還有一些澀味濃的朱古力雪糕跟雪芭,口味沒有一般的雪糕那麼滯,設計獨特,值得一讚這裏絕對適合喜歡稀奇古怪的你

服務也滿不錯的

桂花糯米釀烤雞 $258

迷幻蘑菇$98

這裏絕對適合喜歡稀奇古怪的你
2023-06-20 41 浏览
位於西環的vie won won,由門口至店內的裝潢全都採用復古的擺設,每個角落都有別緻的藝術裝飾,相當吸睛。二樓的座位很寬闊,採光度高,坐在這裡吃飯十分舒適。龍蝦沾麵上菜時猶如藝術品一樣🍝龍蝦厚實彈牙,麵條偏粗身十分有嚼勁,每一口麵條麵都掛滿濃郁的龍蝦汁,色香味俱全。這𥚃的all day breakfast實在很有誠意🧏🏻‍♀️封門柳大概煎至七成熟,肉味香濃,大啡菇中間釀了牛油果和芝士,竹炭麵包有烘烤過,香脆美味。另外點了一盤凍蜆🍽️麻辣汁的辣度洽到好處,不會搶了蜆肉的鮮美。不過有幾隻蜆略為有沙,這個有點扣分。點了兩杯飲品,其中一杯是fruit beer🍺🍋帶有淡淡檸檬香氣,酸甜平衡,是女生會喜歡的口味。咖啡的焦糖味很突出,不會過甜,也值得一試。

2023-06-17 43 浏览
鬼混Viewonwon{有點像德魯納酒店的餐廳}用餐環境很美 有土耳其馬賽克掛燈 油畫裝飾整間餐廳 雖然平日過來吃午餐Menu的選擇不太多 但可以慢慢在餐廳的每個角落拍照 特別欣賞餐廳用的碗碟 都很有大宅的風格 有種進去歐式古堡用餐的感覺🏰🎠Garden Salad Lunch set看來CP值不錯 可以選擇餐湯或沙律 這次點的沙律也很有心思 有不同品種的沙律菜之餘 亦配上西柚 橘子 藍莓等 沒有加上任何醬料蓋過沙律的味道 意外地特別清新🥗 Iced Lemon Black Tea With Honey飲品方面點了凍檸蜜 另上蜜糖自行調節甜度 另外可以選擇$20的飲品 或點其他茶 或特色沙冰🍹Viewonwon Aglio E Olio With Tiger Prawn [$158]整碟意粉的感覺不過不失 有兩隻急凍虎蝦 容易脫殼 質感更像冰鮮蝦 蝦肉有一絲絲的感覺 不太彈牙 意粉麵身煮得剛剛好 像其他西餐廳的撈香蒜意粉 蒜味突出 每啖都有小辣椒味 辣的程度大概中辣至小辣 而且那種辣有後勁 適宜吃得辣的人點☺️Hojicha Mochi Bagel [$68] Portobello Mu
鬼混Viewonwon

{有點像德魯納酒店的餐廳}

Garden Salad

Hojicha Mochi Bagel [$68]
Portobello Mushroom [$45]
Avocado [$25]
焙茶貝果口感煙韌 就是西式麵包店賣的貝果 包面上鋪滿焙茶粉 略帶一點苦澀 不喜歡吃甜的人很適合吃 包的內餡有甜甜的牛乳麻糬 夾着半溶的原粒烘焙可可豆朱古力夾心 有點像小時候吃的朱古力史諾比棉花糖 麻糬和朱古力的味道很配 另外貝果亦可以配搭酸洋蔥忌廉 或蜜糖蒜蓉cream cheese 這次選了蜜糖蒜蓉 甜甜的好像shake shake 薯條的蜜糖味粉🍯 因為午餐習慣吃鹹的主菜 所以額外add on焗芝士牛油果大啡菇 和半個牛油果(牛油果控 🥑 ) 餐廳選用熟透的牛油果 水準不錯 推薦☺️

近期看過石塘咀歷史,想親身來一趟看看這社區,既然曾經有塘西風月之名,一間名為[鬼混]的餐廳名便吸引了我眼球,於是來這地方鬼混一番。餐廳有露天位外,樓高兩層,整體四個區域供客人坐,是日被安排上2樓樓梯右邊近廚房區。餐廳有古堡大宅的感覺,好特別,擺設裝飾也別具一格。很喜歡這餐廳環境,打卡一流是日點了:桂花蘋果沙冰:香甜清新之選鮮奶咖啡:香濃龍蝦沾麵:龍蝦比較細隻,配沾麵好特別,可是是日這碟很咸,曾經有一啖好似成匙鹽食落肚。有點失準。鹵水鵝肝意大利飯:上檯時已非常香又吸引,鹵水很地道港式,配西式鵝肝意大利飯,別有風味。非常好食。四色焗蠔:菠菜蠔香口肥美,蒜蠔微辣。這味前菜是出色好味的。整體來說環境食物氛圍都有特色,值得光顧。沾麵無咁咸及建議埋單時直接拎信用卡機即拍更佳。至於侍應服務就不過不失,有自稱第一日返工不知餐牌內容的侍應,有叫埋單做埋手勢但仍不知就裡的侍應,還有拎咗張信用卡好耐都未返嚟的情況,離開時完全漠視無打招呼,甚至夾硬帶新客入座要舊客行行下都讓路但唔該都無聲。如果服務能賓至如歸些,份微微量多番少少,應該更吸客,氛圍和性價比會更好更完美。

是日點了:
桂花蘋果沙冰:香甜清新之選
鮮奶咖啡:香濃
四色焗蠔:菠菜蠔香口肥美,蒜蠔微辣。這味前菜是出色好味的。
整體來說環境食物氛圍都有特色,值得光顧。
沾麵無咁咸及建議埋單時直接拎信用卡機即拍更佳。
2023-06-17
2023-06-16 80 浏览
想鬼混就要嚟呢間餐廳,絕對另你有驚喜…. 哈哈!餐廳門外有氣派,內𥚃有古老大屋感覺,裝潢鬼馬有趣。午市套餐百多元,包括沙律/湯,主菜和飲品,尚算抵食。磨菇忌廉湯非常濃稠,有粒粒磨菇質感,綿滑。鬼混蒜香辣椒橄欖油意大利麵配香煎虎蝦蒜香樸鼻,少少辣度增加了惹味感。麵條軟硬適中,沾滿橄欖香。虎蝦夠晒入味。曲奇三文治賷相吸引。杏仁脆片夾著雪糕,香脆,鬆化好味。Iced Lemon tea with honey檸檬茶加了蜜糖,味道比較清香,最適合夏日炎炎飲用。
想鬼混就要嚟呢間餐廳,絕對另你有驚喜…. 哈哈!
餐廳門外有氣派,內𥚃有古老大屋感覺,裝潢鬼馬有趣。

午市套餐百多元,包括沙律/湯,主菜和飲品,尚算抵食。

磨菇忌廉湯非常濃稠,有粒粒磨菇質感,綿滑。

鬼混蒜香辣椒橄欖油意大利麵配香煎虎蝦
蒜香樸鼻,少少辣度增加了惹味感。
麵條軟硬適中,沾滿橄欖香。
虎蝦夠晒入味。

曲奇三文治
賷相吸引。杏仁脆片夾著雪糕,香脆,鬆化好味。

Iced Lemon tea with honey
檸檬茶加了蜜糖,味道比較清香,最適合夏日炎炎飲用。
2023-06-12
2023-06-16 41 浏览
早前已經到訪過銅鑼灣的分店,已遷到南里,Vie Won Won 有別於一般打卡餐廳,古典風設計裝修落足心機,餐廳內的自然光線十足,陽光進窗邊的位置,樓底非常高更有空間感,特別喜歡掛滿壁畫的樓梯,彷彿瞬間穿越到中世紀的古堡,氛圍感滿滿,用餐體驗更好。鬼混蒜香辣椒橄欖油意大利麵$148很喜歡這裏的fusion菜,醬汁用上歐芹和西班牙小酸豆caspers,酸酸辣辣很開胃,加上惹味香蒜,尤其在悶熱的夏日最適合不過,煎香的帶子很好吃芝士海鮮龍蝦焗麵包 $188龍蝦包賣相很吸引,而且啖啖肉都是龍蝦和帶子,最緊要龍蝦肉質新鮮彈牙,醬汁吃得出有一點點檸檬汁和蕃茜和龍蝦汁,不會太膩能夠帶出龍蝦鮮味,烘焗之後麵包很香脆,份量也很足夠Coffee of the week Rose latte 層次分明水準很高,花香味的甜度也是恰到好處,中深烘焙咖啡豆味道nutty,吃完有點睏double shot 太好喝*午市套餐包含沙律/餐湯+飲品—————————————————鬼混 (西環)西環南里8號地舖—————————————————⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀#hkfoodie #hkfood #hkfoodporn

鬼混蒜香辣椒橄欖油意大利麵$148

鬼混 (西環)
西環南里8號地舖

—————————————————
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
#hkfoodie #hkfood #hkfoodporn #hkfoodblogger #hkfoodpic #hkfoodies #yum #hkfoodstagram #foodie #foodphotography #foodgasm #lunch #西環美食 #viewonwon #香港大學站 #南里
___
🥇Follow @eathkgirls
#eathkgirls
  • 龍蝦海鮮包
餐廳樓高兩層裝修行藝術復古古堡風 🕍令人眼前一亮由下層慢慢行樓梯上去會見到唔同既壁畫同裝飾,別具一格 🤪餐廳樓底好高空間感十足落地玻璃感覺開揚 環境亦夠寬敞,座位好闊落 ~餐廳播住柔和既英文歌感覺好 chill今次點左餐廳既 signature 龍蝦沾麵龍蝦沾麵 Lobster Tsukemen $218沾麵賣相不錯最喜歡既係意粉既口感 👍意粉煮至剛剛好的 al dente 口感 😍 好有嚼勁而且好掛汁意粉汁既龍蝦味好濃郁且帶鮮味龍蝦肉質亦適中餐廳環境:
餐廳樓高兩層
裝修行藝術復古古堡風 🕍
令人眼前一亮
由下層慢慢行樓梯上去會見到唔同既壁畫同裝飾,別具一格 🤪

餐廳樓底好高
空間感十足
落地玻璃感覺開揚
環境亦夠寬敞,座位好闊落 ~
餐廳播住柔和既英文歌

意粉汁既龍蝦味好濃郁且帶鮮味
龍蝦肉質亦適中

餐廳環境:

龍蝦沾麵
<鬼混> 📍香港大學站🔸非一般古靈精怪餐廳 🍄👾🧮🕹️💿📽️🔸必食推介蟹膏蟹肉燉飯!啖啖蟹肉蟹膏 😋Special occasion食好小小 🕹️🎞️📽️🪔💈🪄🧮 去左間Book mark左好耐嘅古靈精怪餐廳搵食 😋 要先讚餐廳裝潢設計好特別,放咗好多心機去搵一啲特別嘅Props,度度都係打下位!蟹膏蟹肉燉飯($198) — 啖啖蟹膏蟹肉雙重滋味 😋😋😋 醬汁Creamy同糙米飯嘅口感相映成趣。食感同味道好平衡,好味!不過係份量少左啲啲 🤏🏼🤏🏼🤏🏼 碳水化合人表示未夠飽。(必食爆膽固醇之選!)香煎鴨肝配封門牛柳($298) — 封門牛柳做到Midium,岩岩好唔會滲血 🤏🏼 感覺廚師應該用恆溫器浸過,先再煎香!靚切!牛柳一啲根位都無!唔洗點用力咬 🤭 岩晒我啲無牙力嘅廢青!調味係餐廳特製嘅朱古力燒汁,小小甜小小苦,幾過癮!雙色焗蠔($128) — 雙色有蒜蓉辣椒焗蠔 & 芝士菠菜焗蠔。小妹極度推薦芝士菠菜焗蠔 🤤🤤🤤 外面鹹香嘅芝士焗到脆卜卜,而內面軟芝士、菠菜、蠔 🦪 十分之Creamy and juicy 💗 好好味!Happy Friyay就梗係唔少得酒精啦 😏😏😏 朋友
<鬼混> 📍香港大學站
🔸非一般古靈精怪餐廳 🍄👾🧮🕹️💿📽️
🔸必食推介蟹膏蟹肉燉飯!啖啖蟹肉蟹膏 😋

Happy Friyay就梗係唔少得酒精啦 😏😏😏 朋友仔叫左個The Taste of life,酸酸甜甜苦苦咁 😮‍💨 人生 …… 而我就真係經歷唔起人生嘅考驗,決定逃避現實,飲番杯Red Sangria 🍷🍎🍏🍐🍋 好多生果好豐富 🥰

Menu:
庆祝纪念
生日
  • 蟹膏蟹肉燉飯
2023-06-14 49 浏览
鬼混Vie won won👻今次嚟到西環嘅呢一間西餐廳,裝修非常之有特色,佢哋參照左古堡嘅設計,dating嚟呢度氣氛真係一流!💓💓除咗環境靚之外,佢哋嘅嘢食亦都比我哋想像中更加出色,絕對唔係得個樣㗎😎😎野菌忌廉湯🥣 $68呢度嘅野菌忌廉湯,除咗非常之真材實料之外,濃郁得黎唔會覺得油膩,好飲過大部份同價位嘅西餐廳~👍🏻👍🏻香煎鴨肝配封門牛柳🥩 $298佢哋嘅鴨肝得非常香濃,入口唔會覺得油膩,直程令人想encore再encore!🦆封門柳既肉質都幾唔錯,整體來講係一個幾唔錯嘅配搭!🙈爆谷火山配雪糕🍧 $98佢哋嘅呢個甜品真係好大個,抵食又好味,個人覺得三四個人share都可以,爆谷配埋牛奶雪糕口感就更加多層次啦!😋😋Out of the dark🌚 $92呢一杯Cocktail係佢哋嘅特色Cocktail,入面分別有菠蘿、青檸、青檸汁、青辣椒同tequila,味道偏向青一啲,酒味唔算太重,個人覺得尼杯男女都適合,幾有特色㗎😌😌
鬼混Vie won won👻
野菌忌廉湯
香煎鴨肝配封門牛柳
爆谷火山配雪糕
2023-06-14 168 浏览
之前見人介紹呢間位於西環嘅多國菜 覺得個名好搞笑 食物環境又都幾吸引 於是慕名而來☺️果然裝潢好有心思 門外有不少植物 一入到去就見到幅特色牆 帶點復古懷舊風 嚟到呢到就”No bad days”😌樓上嘅設計又帶點玩味 每個位都超適合打卡拍照🍽️餐碟都好特別 有男士女士嘅圖案 到最後甜品時又會換上另一套碟同餐紙 好細心❤️每枱入座都有一份小食🦀蟹膏蟹肉燉飯 💰198米飯主食選擇唔多 一見到就想試吓呢個飯☺️燉飯飯粒感分明 食到一絲絲蟹肉 仲夾雜咗好多蟹膏蟹籽&菇 口感同味道都好豐富🦞龍蝦沾麵 💰218麵條彈牙厚實好有嚼勁 超掛汁 有別於日式沾麵 呢種沾麵係上枱時已經掛咗汁 龍蝦汁味道濃郁 龍蝦比較細份 但都唔少肉 🧁迷幻蘑菇 💰98店員打開蓋時會有迷幻嘅煙飄出 蘑菇頂部嘅外層係士多啤梨雪葩 冰冰凍凍但有啲辣辣哋 入面係酸酸嘅紅莓醬 呢個配搭幾新穎 未試過食辣嘅甜品😆而蘑菇莖部就似係芒果奶凍 中間有啲蛋糕🍹白朱古力焙茶沙冰 💰58焙茶味十分突出 淡淡嘅茶香 白朱古力唔太甜 上下兩層顏色分明 攪拌之後都好融合🍹牛油果奶昔 💰58Milkshake creamy幼滑 牛油果味唔係好重 飲落有微酸 味

🦀蟹膏蟹肉燉飯 💰198

迷幻蘑菇

🍹白朱古力焙茶沙冰 💰58
白朱古力焙茶沙冰

🍹牛油果奶昔 💰58
Milkshake creamy幼滑 牛油果味唔係好重 飲落有微酸 味道幾清新
牛油果奶昔

🔔另設加一