2023-04-10 299 浏览
長沙灣新開寵物友善餐廳🐱🐶係麗新廣場1樓,位置唔難搵餐廳分開左兩部分,一邊有貓貓店長係度招呼客人另一部分係比帶狗狗嘅入去🫶🏻狗狗要著住尿布,餐廳貼心都有提供尿布👍🏻員工都好有禮貌友善,不過覺得佢地都好忙,人手好似唔係好足夠餐廳裝修幾靚,仍有幾個打卡位客人入內前需要套上餐廳提供嘅鞋套,明白希望小動物環境衛生啲比較好,所以十分贊成餐廳咁做,不過見到員工岀入都係著緊自己對鞋岀入的..入坐QR CODE落單,我地落左order,15分鐘內都到了👍🏻紅蝦明太子忌廉蝴蝶粉紅蝦🦐有兩大隻😋有啲菇做配料,不過明太子味道就唔係幾食到炸軟殼蟹漢堡🦀🍔漢堡有幾大個,有芝士蕃茄夾住一齊食,薯條炸好味,有啲沙律菜伴碟👍🏻餐廳整體服務 環境 食物都唔錯 會想再去打卡試下其他食物👍🏻
長沙灣新開寵物友善餐廳🐱🐶係麗新廣場1樓,位置唔難搵
餐廳分開左兩部分,一邊有貓貓店長係度招呼客人
餐廳裝修幾靚,仍有幾個打卡位
紅蝦明太子忌廉蝴蝶粉
紅蝦🦐有兩大隻😋有啲菇做配料,不過明太子味道就唔係幾食到
炸軟殼蟹漢堡🦀🍔
餐廳整體服務 環境 食物都唔錯
會想再去打卡試下其他食物👍🏻

2023-04-08 325 浏览
這次到這間貓貓Café 是位於荔枝角的新分店,有6000尺之大,環境10分寬敞。當天是假日去到,頗多客人的,建議如想假日到Café 可先預約訂位。當天點選了二人餐:️❣️餐湯+頭盤沙律當日餐湯是粟米湯,湯頭是稀身的;沙律是普通的生菜、菠蘿粒和芝麻醬撈在一起。前菜的味道普普通通。❣️夏威夷pizzaPizza 都是普通一般的味道,配料不算多❣️芝士肉醬蝴蝶粉這碟意粉有挺濃郁的芝士香,肉醬都挺多的,蝴蝶粉亦不會煮得過淋,整體配搭都不錯。❣️茉莉鮮奶綠茶 (熱)線茶帶有微香茉莉花的味道,味道不會過甜,但飲料的熱度更熱一些會更好❣️Oreo 脆脆特濃朱古力這款朱古力挺不錯,有香濃朱古力香,質感不會過杰,亦不會過苦或過甜總括來說,食物質素、性價比一般。這間貓café 與貓的相處是有距離感的,可能是因為環境寬敞,貓的數量不算多;亦都有可能是因為選在假日去,較多人流,與貓的相處亦會增加距離感,當日看見客人吸引貓貓注意力的方法都是餵牠們,貓貓就會更易親近人。可能下次有機會再去,便要試試餵牠們而博貓親近了。

當天點選了二人餐:

️❣️餐湯+頭盤沙律

❣️夏威夷pizza

Pizza 都是普通一般的味道,配料不算多

❣️芝士肉醬蝴蝶粉

❣️茉莉鮮奶綠茶 (熱)

❣️Oreo 脆脆特濃朱古力

📱有日碌社交平台嘅時候發現URBAN Cafe開咗新分店,於是搵日中午去排隊食嘢兼睇睇貓主子。🥳 🍽 日式蟹肉甲蘿燒貓耳朵意粉 😋😋😋😋最近周不時都見到「甲蘿燒」依個名,見到menu有而小編又未食過,當然叫嚟試試啦!原來甲蘿燒係味噌釀蟹蓋,🦀 嗰種鹹香嘅鮮味真係無得頂!由於甲蘿燒味道較濃,貓耳朵意粉嘅忌廉醬汁就調味輕啲,加咗少少菇菌🍄,攞返個平衡,唔會成碟都好重口味!😉 🍹 朱古力咖啡雲朵沙冰 😋😋😋😋☁️雲朵即係用cream,唧喺飲品上面。飲到沙冰嘅質感、朱古力🍫同咖啡☕️味,唔會好甜!沙冰唔會一下子溶得好快,好襟飲!😆午餐 💵💵💵💵 約港幣$200/人💁🏻‍♀️ 溫馨提示︰無論你係預約定係walk-in,入內用餐之前,店員都係會登記你嘅電話號碼。Café佔地空間好大,開門前5分鐘到walk-in都有機會可以第一輪入座。🙆🏻‍♀️ 不嫌其煩都要提提大家,見到貓主子當然心情興奮,不過貓主子休息緊或唔願意,都千祈唔好拍打同強行抱住佢哋呀!🤓 另外就係小心枱面上嘅餐點,貓主子會跳過嚟幫你試味㗎!請大家支持領養不棄養!💪🏻 附送同枱貓主子嘅相兩張 😜!

🍽 日式蟹肉甲蘿燒貓耳朵意粉 😋😋😋😋

🍹 朱古力咖啡雲朵沙冰 😋😋😋😋

午餐 💵💵💵💵 約港幣$200/人

2023-03-19
二訪Urban,上一次去左旺角分店,感覺人又多貓又多,今日方便朋友就試下過來荔枝角分店,結論就係Urban既經營模式就係人又多貓又多,想同朋友溝通下既唔建議呢度,因為好多細路。😆😆😆荔枝角分店空間感大過旺角好多,而且好光猛,坐落於mcl戲院上面,應該係屬於翻新緊既商場,距離荔枝角B1 exit 5到6分鐘路程。食物方面唔錯,餐廳無提供水,如果要水就加兩蚊,嗌左杯熱水,第一次擺係枱面既時候,杯邊有茄汁🤐,然後店員都有講唔好意思然後換翻杯俾我地,不過第二杯熱水就變左暖水。😆午餐餐湯係磨菇湯,都算幾好飲,附送既牛油脆條好特別,好啱小朋友食,甜甜地有驚喜既。我嗌左個雞胸貓耳朵粉,雞胸算滑身,蕃茄醬多,有幾粒車厘茄,意粉感覺特別,冇食過呢種質感。因為意粉又長又開通,蕃茄汁配菜碎會流進意粉,令到食既層次多左,讚。😋朋友嗌左魚同埋青醬意粉,個樣幾靚,唔知好唔好食呢。題外話:餐廳有寫規則唔準抱貓,但眼見好多父母都會抱貓拍打貓既行為,希望餐廳唔會因要商業化餐廳,而只一味有勁多貓係餐廳度,可以每一個時段幾台客,or善用近門口既位置同食客講解規則,希望確實做到人貓和諧相處既地方。

朋友嗌左魚同埋青醬意粉,個樣幾靚,唔知好唔好食呢。

2023-04-06
2023-03-21 918 浏览
第一個感覺係環境闊落,乾淨,貓主子們都十分可愛,唔怕人!指定時段可以買罐罐或濕糧,但有數量限制,想買就要快!我個次去係大概1:30 就有人開始買。貓貓們一聽到包裝袋既聲就一窩蜂擁到客人台面爭食,場面墟冚,成全場主角🤣食物方面,今次我哋叫左lunch set, 不過不失,豬肋骨稍微咸左少少,但薯條有驚喜,落左唔知係辣粉定孜然粉,好正😋隔離飯香,見其他人叫set 以外既食物,下次再試下先!全程掛住玩貓,睇貓,完全俾貓咪攞晒注意力,無認真食飯🤣但有貓貓們陪食飯真係好relax~
第一個感覺係環境闊落,乾淨,貓主子們都十分可愛,唔怕人!

隔離飯香,見其他人叫set 以外既食物,下次再試下先!

2023-03-20 685 浏览
週末想去貓貓餐廳帶小朋友放電,一行7個人職員推薦去荔枝角分店,新開新淨和超大間店舖~去到真系好開揚,燈光柔和好舒服坐低用二維碼落單好方便,我地點了四人套餐和單點兩個主食,甜品⋯⋯溫泉蛋火腿意粉好creamy,味道唔錯👍夏威夷pizza小朋友至愛❤️豬肋骨和大蝦蝴蝶粉都好好味,反而份量就唔算大份,大食少少都唔夠~食完職員會先清潔台再給予貓罐頭或者貓糧,4個小朋友好瘋狂,一齊去餵貓咪🐱好開心!急不及待周圍走⋯⋯期待下次光臨
2023-03-19
  • 大蝦蝴蝶粉
  • 溫泉蛋火腿意粉
旺角超人氣URBAN CAFE 系荔枝角既新店位於商場2樓🐾壽司郎樓上 好易搵店內貓狗霓虹燈配綠植好搶眼進店前要消毒🫧穿上鞋套一鍵開啟吸貓之旅❤️‍🔥❤️‍🔥供應西式 日式料理 小食 甜品 特飲☀️ 日式蟹肉甲羅燒貓耳朵意粉$138超多蟹膏 意粉香濃 但略嫌份量較少☀️ 南蠻炸雞翼伴他他醬 $78☀️ 海鹽芝士奶蓋鮮果牛角包窩夫$98甜甜鹹鹹🥐超豐富口感☀️ Oreo脆脆朱古力雲朵沙冰 $62餐飲出乎意料地好食😋設有最低消費 $100/人過千呎超大環境🪴讓十多隻貓貓有足夠活動空間雖然3月初剛開業👏🏻但已經吸引很多愛貓人士記得要預約先啦💡環境: 💗💗💗💗美味度:💗💗💗💗推薦度: 💗💗💗💗
旺角超人氣URBAN CAFE 系荔枝角既新店
位於商場2樓🐾壽司郎樓上 好易搵