2021-09-16
上年去過一次位於觀塘的urban cafe, 嗰時好喜歡成個environment 。 啱啱先發現原來旺角都有分店,約埋朋友三個人去試一試。旺角嘅分店比觀塘嘅細,環境觀塘好少少!三個人嗌左個四人餐(其中一個人十分大食), 套餐有四個餐湯,四個沙律,小食拼盤(要加錢),黑松露大啡菇意大利粉,青蟹子大蜆意大利粉, 黑毛豬肋骨,雞胸意粉,同埋甜品。套餐非常之抵食,價錢非常合理。先講講大飛菇意大利粉,好香濃嘅黑松露、 忌廉味。 好有意大利風情。 豬肋骨又係正! 平時好怕食燒烤醬,但佢呢度個燒烤醬味道唔會過濃, 配埋薯條,味覺良好!蜆肉意粉 - 終極creamy, 好濃嘅忌廉味, 蜆肉夠多! 雞胸意粉 - 估唔到雞胸都會咁滑,意粉少少蒜香嘅味道,好惹味,但食到呢度已經好飽啦。整體感覺,價錢非常抵,嘢食種類多,嘢食質素亦都非常之高,好適合後生仔gathering嘅地方!
套餐非常之抵食,價錢非常合理。